PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648916}

Gorejący krzew

Hořící keř
2013
6,8 3,2 tys. ocen
6,8 10 1 3162
6,7 7 krytyków
Gorejący krzew
powrót do forum serialu Gorejący krzew

Dzisiaj idę na film i spotkanie z reżyserką Agnieszką Holland do Auditorium Maximum Uniwersytetu Warszawskiego. Fajnie, że jest taka projekcja, bo film o historii studenta. Dzisiaj o 19 pierwsza część, za tydzień dwie kolejne. Wstęp wolny.

mofinka

Bardzo dobry odcinek. Porządnie zagrany, realistyczny i wzbudzający emocje od samego początku.
Świetny to był pomysł z przedpremierą na uczelni :) Pani Agnieszka, Stepan Hulik i konsultant historyczny ciekawie opowiadali o filmie i swoich wspomnieniach związanych z wydarzeniami, które opowiada.

ocenił(a) serial na 9
pixi222

w pełni się zgadzam, nie żałuję że poszłam a wręcz przeciwnie, tylko więcej takich prapremier na UW :) Wiele się dowiedziałam o tamtych realiach i samym wydarzeniu, fajnie też, że dali broszury z szerszymi informacjami. Czekam na kolejne dwie części, choć będzie trudno o lepsze wrażenia już bez komentarza ze strony twórców oraz samego dalszego ciągu historii.
Można by napisać multum ciekawostek na filmweb, ale no niestety nie uznają chyba źródła z samego uczestnictwa w spotkaniu. A może filmwebowcy byli wśród nas? hmm

mofinka

Tu tylko strony internetowe się liczą. Może na stronie HBO są te informacje z broszury ? ;)

pixi222

Broszury można zeskanować i wrzucić do sieci, a następnie linki do nich załączyć jako źródło.

Earl_Grey

Uuuu dobry pomysł, choć trzeba włożyć trochę więcej wysiłku :)
A to jest strona o tym projekcie: http://www.wierniprawdzie.pl/interviews Można nią się podeprzeć.

ocenił(a) serial na 7
mofinka

O mój Boże, dlaczego ja to przeczytałam dopiero teraz! W jaki konkretnie dzień jest projekcja następnego odcinka i czy też będzie z jakimś wykładem? Ma ktoś link do strony z informacjami?

ocenił(a) serial na 9
elektrowanilia

Niestety nie będzie już prelekcji 6 marca, tu są informacje http://www.uw.edu.pl/aktualnosci/Holland.html
Za to szykuje się spotkanie z Andrzejem Wajdą 11 marca i film Korczak :)

mofinka

A ten pierwszy odcinek Gorejącego krzewu to w jakiej wersji był puszczany - lektor czy napisy?

ocenił(a) serial na 7
iTemplar

Dobre pytanie! Bo pierwszą część już nadrobiłam a na następne dwie chciałam iść na projekcję, ale jeśli z lektorem, to bieda.

iTemplar

napisy były :)

pixi222

Dzięki za odpowiedź, to bardzo dobrze, że jednak napisy, obejrzałem na HBO GO właśnie pierwszy odcinek z napisami, także jutro się pewnie wybiorę zobaczyć od razu kolejne dwa ;)