PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409373
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Do końca była nadzieja, że przecieki to nieprawd, ale takie coś? zniszczenie Danki w kilka sekund rozmowy? Dragon który nie zabił Jona? gościu zdradził Danke
<Tyrion Lannister> ma prawo mówić przy Robaku? że oni nie wybili tam każdego z kim był Jon, za to co jej zrobili? Tron dla Starka? który nic nie zrobił cały serial nagle najbardziej zasługuje? Jon idzie do nocnej straży? Czy ich ostro popier... ? Jak mogli to tak zniszczył.. Ostatni odcinek z ledwością był oglądany z przewijaniem, oprócz zachowania smoka nic nie wzbudziło emocji po tylu latach oglądania, bo panowie śpieszą się robić inny film? Karmią nas gównem i większość się cieszy dla mnie tych dwóch panów co stoi za tym powinno zostać wypier.. na zbity pysk, czekam na książkę bo tego oglądać nie można mam nadziej że tam będzie coś co uratuje to.. Ale nigdy nic więcej nie obejrzę od tych patałachów, serial to gorsze niż Brazylijka telenowela. Sezon 8 został zniszczony, smutno mi jest że traktują nas jak totalnych debili, ale cóż jak ktoś pozwala i daje 10 serialowi po 8 sezonach to czego się spodziewać

ocenił(a) serial na 7
swiebodzka11

Szary Robak pierw tnie Lannisterów żeby potem więzić Jona, który zasztyletował jego Królową przez pewnie jakiś miesiąc czy dwa (bo tyle z Winterfell zdaje sie idzie do KL) czekając na jego rodzine aż zadecyduje o jego losie :)

ale na 1/10 na pewno serial nie zasługuje, pierwsze 4 sezony jako prawie 1 do 1 adaptacja grrma zasługują na 10/10, potem to już wiadomo bez komentarza

ocenił(a) serial na 1
martin123154

Po co go trzyma tyle? nie ma sensu a po to żeby potem słuchać kolejnego zdrajcy? zasługuje na mniej bo 8 sezon to zniszczył

swiebodzka11

Co to było?

1. Mamy w finale smoka, który zjadał ludzi bo był głodny, spalił dla swojej "mamy" całe miasto z mieszkańcami, palił ludzi w jej obronie, ale mordercy tej swojej "mamy" nawet nie tknął;
2. Mamy generała Robaka, prostego wojaka, który przed chwilą mordował kobiety, dzieci, jeńców- wszystko dla swojej królowej, by następnie ludziom, którzy bezpośrednio doprowadzili do jej śmierci nic nie zrobić (przyłapanych na gorącym uczynku!); Oczywiście oszczędził Tyriona, mimo, że spiskował on przeciwko Królowej (tak, podjudzał do buntu Jona, gdy ten stał pod drzwiami w towarzystwie nieskalanych), który nie miał nikogo, kto mógłby się za nim stawić! (ród i lud Lannisterów jest popiołem) i którego Królowa w zasadzie skazała na śmierć;
3. Ten prosty generał Robak zgodził się, by mordercę swojej przyjaciółki, wyzwolicielki z niewoli, królowej, osoby która pomściła śmierć jego miłości, osoby, która uczyniła go dowódcą najpotężniejszej armii odesłać z mieczem u boku na
- mur, którego nawet nie widział;
- zamek, który niczemu już nie służył;
- podstawie prawa, którego nie znał;
- do ludzi, którzy z braku zagrożenia będą żyć sobie tam w spokoju do końca swoich dni;
- w celu bliżej nie znanym;
a następnie odpływa w siną dal zanim ten "wyrok" zostanie wykonany :-D
4. Tyrion wybiera władcę "Prosty Robaku- zabiłem twoją królową, więc musisz poczekać aż obcy Ci ludzie z obcego Ci świata wybiorą nowego władcę, którego ja wskażę oczywiście ignorując twoją obecność, mimo, że jesteś dowódcą najpotężniejszej armii na świecie, a ten nowy władca powie Ci, że jestem namiestnikiem Królestwa, będę zarabiać krocie, żyć na zamku i wydawać rozkazy, a ty się grzecznie spakujesz na statek i odpłyniesz w siną dal"
5. Pierwszy rozkaz Króla Branna - "Dumni Żelaźni ludzie, którym mój brat zabił przywódczynię, oddajcie połowę z tej ćwiartki floty, która wam została i która stanowi o waszej potędze tym ludziom z pikami, bo chcą sobie gdzieś popłynąć. A tak w ogóle, to gdzie jest smok?"
6. Jon Snow musi zostawić miecz by spotkać się z Tyrionem, ale na luzie wchodzi nawet z dwoma mieczami na małe sam-na-sam z Denerys :-D;
7. Przylatuje smok, pali miasto, przychodzi armia, morduje dzieci, kobiety itd. ruina, popiół. Mijają dwa tygodnie, fiku-miku i robimy świeżą wodę by ludzie byli zdrowsi xD; Kto by się przejmował odbudową murów, domów, jakimś pochówkiem dla zmarłych, by nie było plagi, przesiedleniem tych, co ocaleli i mogliby mieć przypadkiem jakiś żal do najeźdźców za np. zgwałcenie żony i zabicie dziecka?

I najlepsze:

8. Tyrion, który spoliczkował jednego króla (tego małego wkurzającego blondyna z pierwszych sezonów) i jawnie mu się sprzeciwiał, zamordował drugiego faktycznego władcę (Tywina, swojego ojca), doprowadził do śmierci trzeciego władcy (Cersei, swojej siostry), przyczynił się do śmierci czwartego faktycznego władcy (Denerys, której ślubował posłuszeństwo), sprzedał przyjaciela (tego łysego), nakłonił Jona do zdrady, uwolnił jeńca wojennego, był alkoholikiem.... ostatecznie w wielkim finale zakuty w łańcuchy wybiera sobie nowego władcę, który wiedząc i widząc to wszystko... mianuje go namiestnikiem xD

Co to było?

ocenił(a) serial na 1
Veskite

Idealnie to ująłeś dla mnie nie ma słów które opiszą rozczarowanie tym serialem

ocenił(a) serial na 9
swiebodzka11

Absolutnie się z Tobą zgadzam, choć do pierwszego punktu mam taką rozkminkę, że smok być może go nie zabił dlatego, że Jon miał w sobie krew targaryenów. I jednym zionięciem mógł zniszczyć ród, który jako jedyny potrafi ujarzmić smoki. Tak to sobie tłumaczę...

ocenił(a) serial na 10
swiebodzka11

To jest właśnie to, dobrze wam tak wszystkim. CHodzicie do kina i sponsorujecie te cukierkowe g***a, kompletne dna intelektualne od marvela i resztę tego badziewia to te dwa pajace na D. postanowiły że to g***o bez fabuły zrobione na szybko was w pełni zadowoli. Nie pykło? zrobili z was kretynów i mieli na to aż dwa lata! :)

davidstar

Może i tak, ale to Ty oceniłeś ten serial na 10. Co o Tobie świadczy w takim razie ta Twoja wypowiedź?

ocenił(a) serial na 10
Veskite

Bo 6 sezonów śmiało można ocenić na 12/10 , ostatni sezon nie zmieni mojej oceny

ocenił(a) serial na 7
davidstar

Co ma trawa do napędu odrzutowego?