PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
ocenił(a) serial na 7
oZzzzzzzzzzzzzzzzzz

Jon ją zabije

ocenił(a) serial na 8
Rotgar

Tak, kij wie dlaczego ale tak będzie.

ocenił(a) serial na 9
oZzzzzzzzzzzzzzzzzz

Arya zabijająca Danke wydaje się trochę za bardzo przewidywalna i naciągana, ta postać miała już swoje 5 minut w poprzednich odcinkach. Oczywiście można się tego spodziewać, szczególnie w tym seoznie. Ale zakładam, że zginie, próbując ją zabić, bo tego, że na pewno spróbuje, to jest raczej każdy już pewien. I to moim zdaniem zmusi Jona, aby ostatecznie rozprawić się z Danutą. W tej chwili jeszcze nie czuję, aby miał do tego powód. Wydarzenia w stolicy - okej, ale ta postać jest zbyt charyzmatyczna. Potrzebuje konkretnego powodu. W innym wypadku wyrzygałby swoje i usunął się w cień, wracając na północ.

Ale ciekawi mnie jak to zrobią i co dalej. Nie okłamujmy się, Danuta w tej chwili posiada najsilniejszą i być może jedyną armię w Westeros. Jasne, że żadna z powyższych postaci nie miałaby problemu, aby do niej podejść, ale ona wciąż posiada Nieskalanych i Dothraków, którzy są jej całkowicie lojalni, a podczas rzezi w stolicy świetnie się bawili, co z pewnością podniosło nieco morale i opinie o swojej królowej ( w końcu dała dothrakom to, co obiecywała, a Szary robak z przyjemnością się zemścił ). I jest jeszcze smok. Nie widzę tego, aby ktokolwiek inny stał się lepszym autorytetem dla tej armii, a puste przemówienia o krzywdzie, pokoju i prawach do tronu raczej się tutaj nie zdadzą. Oni nie są z Westeros i mają to w dupie, zresztą zabijali wszystkich z własnego wyboru, nie z rozkazu.

I tu myślę o smoku. Danka będzie chciała wykorzystać go, aby zabić Jona w chwili, gdy on zwróci się przeciwko niej. Z racji tego, że on również jest Targaryen, to smok tego nie zrobi. Jon zabije Dankę i go przejmie, a wtedy wszyscy uznają jego władzę i stwierdzą, że to On jest prawowitym następcą i tak dalej. W sensie, kto ma smoka, ten ma władzę.

ocenił(a) serial na 8
oZzzzzzzzzzzzzzzzzz

W jaki sposób mogłoby to nastąpić ?

ocenił(a) serial na 10
niwrok_2015

Arya zabiłaby Szarego Robaka, zabrała jego twarz i przebrała się za niego. Szary Robak często bywa sam na sam z Daenerys, Arya by to wykorzystała i zabiła ją. :)

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Moje pytanie dotyczyło bardziej rodzaju śmierci

ocenił(a) serial na 10
niwrok_2015

https://thumbs.gfycat.com/ImpeccableLegalIndianhare-max-1mb.gif

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Ja tam myślę że Dany umrze ze starości. Karzeł ma za to trudną sytuację

ocenił(a) serial na 10
niwrok_2015

Ja jednak myślę, że Daenerys swoją decyzją już podpisała na siebie wyrok i umrze w następnym odcinku.

Zakończenie ma być słodko-gorzkie, a zwycięstwo Daenerys (która jest teraz głównym villainem) byłoby odebrane jako tylko gorzkie.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Nie tylko byłoby gorzkie. Wielu fanów cieszy się ze zwycięstwa Daenerys, po całej przebytej podróży i wkładzie w wygraną z Innymi. Ten "zbrodniczy reżim" nie budzi jednoznacznej niechęci jak rządy Lannisterów, bardziej przypomina Aegona który w podobny sposób dokonał podboju. Zobaczymy