PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

1.Armia Freya zostaje rozbita przez połączone armie Stannisa i Białego Portu(dowodzący oddziałów Manderly'ego wyjaśnia przekręt z Davosem i że wysłał go po Rickona)
2.Wojska Manderly'ego które przeżyły wracają do Winterfell nosząc ciała zabitych Freyów i oznajmują Boltonowi że Armia Stannisa została rozbita, a sam ucieka na mur. Mówią też że wysłali za nim oddział 100 wojaków jako pościg(Bolton nie wie ile zgineło) a tak na prawde dołączają do Stannisa.
3. Ramsay myśląc że wygrał wysyła list do Snowa że wygrał.
4. W nocy pozostałe oddziały Manderly'ego zabijają wartowników i otwierają bramy. Wpuszczają ludzi Stannisa. Do króla dołączają pozostali lordowie.
5. Rzeź ludzi Boltona(i sąd Boltonów i Freyów)
6. Do Winterfell wraca Rickon Stark, zostaje obwołany lordem Winterfell a Manderly zostaje Namiestnikiem Północy
Heil Stannis und Rhlorr akbar!

ocenił(a) serial na 9

Trochę za dużo nadziei pokładasz w Manderlym, ale mam nadzieję, że twoja wizja się sprawdzi. A co najmniej w takim stopniu, że to Stannis wygra.

użytkownik usunięty
raschel97

Coż,to nie do końca moja wizja,znalazłem ją na jednym forum i mi się spodobała,i sam w nią nawet wierze.Tylko z Manderlym jest w tej chwili tak-albo poprze Stannisa,albo Boltona,i nie chce mi się wierzyć że tak potulnie u lorda Dreadfort będzie siedział.Do tego Davos przez pół Tańca raczej nie próżnował.No i to wojska Wymana będą kluczowe dla Stannisa,bo wypoczęte dość w końcu :p w kazdym bądź razie-nie chce mi się wierzyć,że Stannis,który jako jedyny z 5 królów ze Starcia przeżył-miał zginąć w jakimś polu,tak jak to przedstawili w serialu.Wiec myslę,że wygra,a te domysły są dość prawdopodobne i mi się spodobały.

użytkownik usunięty

Manderly naprawde schował Rickona w piwnicy a Lord Cebula w tym czasie jest jedzony przez Skagosów i jednorożce. Manderly zdradza Stannisa,jego wojska dzięki nowym statkom lądują na tyłach Stacha i wycinają ich w pień,reszta niedobitków ze Stachem idzie pod bramy Winterfell i przygotowuje się do zgubnego oblężenia a w międzyczasie bramy się otwierają i widać tylko Ramsaya i jego 20 dobrych ludzi szarżujących na Stannisa z jakąś ładną muzyką w tle.KONIEC!

użytkownik usunięty

Muzyka w książce?Najs najs najs najs najs najs na na na na najs

użytkownik usunięty

Ten scenarisz w ogóle nie pasuje do Martina. To Boltonowie i Freyowie wyjdą zwycięsko z tej bitwy.

użytkownik usunięty

Haha,nie.

użytkownik usunięty

Widzę to w płomieniach.

użytkownik usunięty

Stary Walder będzie królem wiem to wiem tralalalalem

użytkownik usunięty

Freyowie zawładną Westeros, w końcu Walder ma tyle synów i córek, że obsadzi nimi wszystkie ważniejsze stanowiska.

ocenił(a) serial na 9

Wygrać wojnę mogą, ale i tak wydaje mi się, że nie utrzymają Północy.

Ciekawa teoria, ale Bolton to nie idiota, a cwany lis. Nie dałby się tak łatwo oszukać. Kto by uwierzył, że zupełnie przypadkowo wszyscy Freyowie zginęli, a Manderly sam rozgromił Stannisa? Z pewnością nie Roose. Po czymś takim natychmiast by zamknął lorda Białego Portu w celi i wydusił wszystkie informacje. Nadal uważam, że Boltonowie wygrają starcie na północy.

ocenił(a) serial na 9
NikKlik

Zobaczymy. Jestem pewien, że WoW któryś z cwanych lisów bekowo zginie. Obstawiam LF, ale może to też być Bolton czy nawet Frey.

użytkownik usunięty
DawidSt

Walder Frey ze starości.

ocenił(a) serial na 9

Mam przeczucie, że przed śmiercią coś jeszcze mu się przydarzy :) Tyle lat chciał by jego ród był zauważony, budował to wszystko kupę czasu i nie zdziwię się, że przed zgonem zdąży zobaczyć upadek swojego rodu :P

użytkownik usunięty
DawidSt

Wątpię, gdy ci wszyscy lordowie się zabijali Walder zadbał o przyszłość rodu. Niemożliwe, żeby jeden haniebny uczynek miał doprowadzić jego ród do upadku. Zresztą Martina zainspirowały dwa historyczne wydarzenia, gdzie "sprawcy" przetrwali i ludzie z czasem ochłonęli, każdy ród ma swoją ciemną stronę, nawet święta Północ kiedyś składała krwawe ofiary swoim drzewom serca.

ocenił(a) serial na 9

To nawet nie muszą być skutki KG, po prostu Martinowi wszystko może wpaść do głowy. ;)

Wydaje mi się, że po Czerwonym Weselu Frey nie może spać tak spokojnie. Ciągle będzie wisiał nad nim topór Północy.

użytkownik usunięty
DawidSt

Jest bezpieczny w zamku, a przypominam, że nadeszła jedna z najdłużych zim, jakie widziało Westeros.

ocenił(a) serial na 9

Paradoksalnie zima wcale nie musi mu pomagać :)

użytkownik usunięty
DawidSt

Północy też nie ułatwi więc Walder może spać spokojnie.

użytkownik usunięty

Ha,Stannis is coming,więc raczej nie :D

użytkownik usunięty

Inni are coming więc Stannis może mieć problem :P

ocenił(a) serial na 9

Tak tylko Freyowie żyją głównie ze ściągania myta za przeprawę, w zimę nikt nie będzie podróżował ;)

użytkownik usunięty
DawidSt

Ród Freyów strzeże przeprawy od 600 lat i przetrwali wiele zim.

ocenił(a) serial na 9

Ta będzie pewnie największa i przyjdzie z Innymi :P

użytkownik usunięty
DawidSt

Ważne, że zanim Inni przejdą przez Przesmyk Północ będzie rozwalona.

ocenił(a) serial na 9

Oby, oby :P

użytkownik usunięty

"6. Do Winterfell wraca Rickon Stark, zostaje obwołany lordem Winterfell a Manderly zostaje Namiestnikiem Północy"

7. Inni rozwalają Mur i najpierw rozwalają całą Północ kończąc krótkie rządy Rickona i Manderlyego.

użytkownik usunięty

No i trudno,ale chociaż trochę będą :D