Sansa jest córką Littlifingera co wiadomo w sumie z książki i od kilku sezonów... Amen
Jak to w serialu pokazali? Będę oglądać po pracy, ale to ciekawa informacja. Tego akurat się nie spodziewałam. Skoro tak, to czemu do niej ciągle zarywa? Zawsze mi się wydawało, że to była romantyczna miłość dworska, a tu proszę. Wstydź się, Cat. A takie miała pretensje do prawego męża o Jona
No właśnie niby jak miałaby być jego córką. W książce Baelish każe jej udawać swoją córkę,ale nią nie jest wtf
Dlatego też mnie ten post zaskoczył. Cat raczej nie była puszczalska, poza tym ona nigdy chyba Baelisha nie kochała
Nie wiem, skąd czerpiesz informacje. Jeżeli Littlefinger ma dzieci, to jest to Robin Słowiczek.
Racja, mało kto o tym wie, ale Sansa została poczęta z in vitro i Littlefinger podmienił próbówki ze spermą
ps to prawda
"Gra o tron" sezon 7" streszczenia
Odcinek 1:
Inni zmierzają w kierunku Muru. Bran przekracza granicę Siedmiu Królestw i w okolicach Czarnego Zamku spotyka się z Eddem Tolletem.
Odcinek 2:
Jon otrzymuje wiadomość od Daenerys, która chce odzyskać władzę w Westeros. Wysyła wiadomości do lordów Siedmiu Królestw i wzywa ich, by przybyli na Smoczą Skałę. Jon wraz z Davosem wyrusza w podróż. Chce zdobyć smocze szkło, które posłuży do walki z Innymi. Dowodzenie w Winterfell przejmuje jego siostra - Sansa.
Odcinek 3:
Jon i Davos przybywają na Smoczą Skałę. Na brzegu wita ich Tyrion Lannister. Razem z Missandrei oraz Szarym Robakiem udają się na spotkanie z Daenerys. Kobieta żąda, by Jon Snow przed nią uklęknął, ale on odmawia. Opowiada jej o Innych i mówi, że zagrażają Westeros. Niestety, Daenerys w to nie wierzy. Tyrion wstawia się za Snowem, przyznając, że Jon nie jest szaleńcem. Davos chce wspomnieć o tym, że Jon zmartwychwstał, ale Snow mu nie pozwala.
Bran dociera do Winterfell, Meera wraca do domu.
Odcinek 4:
Arya przybywa do Winterfell.
Odcinek 5:
Sam wraz z Gilly i dzieckiem opuszczają Oldtown i udają się do Winterfell. Jorah Mormont spotyka się z Daenerys, a Jon dostaje informację, że Arya i Bran są w Winterfell. Tyrion namawia Jaimego Lannistera, Davosa i Bronna, by poddali się Królowej Smoków. Jego brat odmawia.
Gendry dociera do Królewskiej Przystani, gdzie natrafia na jego ślad Davosa.
Odcinek 6:
Jon, a z nim m.in. Ogar, Beric, Thoros, Tormund, Jorah oraz Gendry, ruszają w podróż, podczas której schwytać mają jednego z Innych. Snow chce w ten sposób pokazać Daenerys, że Biali Jeźdźcy są zagrożeniem i są tuż za Murem. Grupa zostaje zaatakowana przez Innych a Jon staje oko w oko z ich królem. Ginie Thoros, inni otaczają Jona i jego ekipę. Nagle pojawia się Daenerys i wraz ze swoimi smokami przepędza Innych. Niestety, nie udaje się jej uratować Jona. Niespodziewanie przybywa Benjen Stark i oddaje jonowi swojego konia.
W walce ginie jeden ze smoków i dołącza do Innych
Jak zakończy się "Gra o tron"7?
Odcinek 7 - finał sezonu
Sansa skazuje Littlefingera na śmierć. Wyrok wykonuje Arya. Sam i Bran odkrywają prawdziwe pochodzenia Jona Snowa. Okazuje się, że jest on Targaryenem o imieniu Aegon. Między Jonem i Daenerys dochodzi do intymnej sytuacji. Wielki Mur upada, a smok służący Innym atakuje...
Nie rozumiem tego parcia Jona na "smocze szkło". ;-) Wiadomo, że obsydian muszą zdobyć do obrony, ale po co on potrzebny w Dragonstone, skoro odpowiedź nasuwa się sama przez się. Również Sansa wysunęła wniosek o wysłanie posła, a nikt inny nie nadaje się tak dobrze na emisariusza, jak przyrodnia siostra aktualnego króla Północy (już to z urodzenia i pozycji jaką w radzie Jona zajmuje, już z racji "solidarności jajników" - baba babę zrozumie. (po za tym tam same baby zostały i wojują ze sobą -vide narada na "Smoczej skale"). Poza tym Sansa jako sukcesorka Jona na Winterfell w czasie wojny, to dość kiepsko wróżąca opcja. Jak zwykle DD-ki pokpili sprawę. :-P
To ma ręce i nogi. ;-) W końcu to siostra, chociaż przyrodnia, ale zawsze, a u Targaryenów to przecież tradycja. :-P
Sprostowanie:
Pardon, to przecież nie siostra, tylko ciotka. (choć młodsza od niego. :-P) Ach, zawiłości w koligacjach. Nigdy nie byłem mocny w tych relacjach rodzinnych (czy to jeszcze stryjenka, czy już może praprababka szwagra, ciotecznego wujka po kądzieli ;-)). Tak, czy siak najbliższa żyjąca rodzina, a z braku laku...
to spotkają się Starkowie wszyscy razem w tym sezonie jeszcze? w sensie Jon z "rodzeństwem"? Arya Bran Sansa i Jon w jednej scenie?
Wiem że to takie "obyczajowe" gooowno i ludzie gardzą takimi scenami ale ja tyle na to czekam :(
Czemu masz takie krótkie i niekompletne streszczenia ?
Były znacznie bardziej szczegółowe opisy każdego epizodu.
Idealnie wszystko z nich sprawdziło się w 1 i 2 epizodzie.
4 epizod masz nieopisany.
W 7 epizodzie dzieje się znacznie więcej niż to co masz w swoich opisach.
W końcu ponad 80 minut.
W takim razie, gdzie scena spotkania w Smoczej jamie ? :):):):)
Nawet wzmianki nie ma, a to jedna z dwóch najważniejszych scen finałowego epizodu.
Ale o efektach tego spotkania też nie wspomniałeś nic,
a to najważniejsze w finale sezonu jakie stanowisko przyjmie każdy z członków.