PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam, od jakiegoś czasu przymierzam się do obejrzenia tego serialu. Jestem po takich serialach jak Breaking Bad, The Walking Dead i Synowie Anarchii. Chciałbym obejrzeć serial w średniowiecznych klimatach :) i mam pytanie, czy występują tam elementy fantasty takie jak jakieś potwory itp. a jeśli występują to w jakim stopniu? Bo nie mam już ochoty oglądać jakiś potworów,zombie wampirów i innych tego typu.

ocenił(a) serial na 8
patryk33a

Smoki, Olbrzymy i Żywe trupy.

ocenił(a) serial na 10
patryk33a

Są proroctwa, wizje, smoki, olbrzymi, umarlaki, biali wędrowcy (Bardzo złe istoty), Jest trochę magii, ale nie coś takiego że ktoś rzuci kulą ognia czy coś w tym stylu;)

ocenił(a) serial na 9
patryk33a

Nie kieruj się moją oceną.
Serial wart obejrzenia, elementy fantasy występują w stopniu minimalnym. Nie będę ci pisała jakiego są typu, aby nie zaspojlerować, napiszę tylko, że dopełniają całości, a nie zawadzają.
W sposób niesamowity serial przedstawia walkę o władzę i to co ta władza robi z człowiekiem. Zawarte są w nim wartości uniwersalne, można rzec, że serial uczy życia.
Bohaterowie są prowadzeni konsekwentnie i 4 pierwsze sezony naprawdę trzymają poziom. Świetna sceneria, kostiumy, lokacje.
Gorąco polecam. A jeszcze bardziej polecam ci przeczytać sagę PLiO.

ocenił(a) serial na 10
raschel97

Nie wiem czy o ciebie chodziło że oceniasz sezonami, ale ktoś przymierza się do serialu a Ty mu go polecasz z oceną 1;)

ocenił(a) serial na 9
Christopher_filmweb

Przecież napisałam, żeby się nie kierował moją oceną. Można mi to wytykać za każdym razem. Serial wart jest polecenia.

ocenił(a) serial na 10
raschel97

Wiem wiem, ale to trochę dziwne według mnie;)

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Ja się produkowałam, a to trzeba ci było wypisać magiczne istoty. Nie jest ich dużo, wiele wątków nie zawiera w sobie żadnej magii.

ocenił(a) serial na 7
patryk33a

Jak myślisz,czemu ten serial jest na pierwszym miejscu w top seriale ? Ściągaj i oglądaj :)

ocenił(a) serial na 10
Gladiator1000

Witam, ja mam z kolei pytanie odnośnie tego czy warto oglądać grę o tron, jeśli się już zna masę spoilerów związanych z bohaterami, zaznaczam ,że nie obejrzałem jeszcze żadnego odcinka (według mnie na tym forum uzyskam najbardziej obiektywną odpowiedź:),sporo sam poczytałem interesując się serialem, parę rzeczy też usłyszałem od znajomych którzy od początku oglądają ten serial. Zaczynając od początku wiem jak i dlaczego zginą Ned, Khal Drogo, Robb, Catelyn ,Tywin, Joffrey , :(,znam mniej więcej historie Theona i Ramsaya oraz wiem że w ostatnim sezonie Ramsey zostanie mężem Sansy. Mogłem się domyślić że jak będę tak długo zwlekał z oglądaniem tak popularnego serialu to spojlery w jakimś tam stopniu się pojawią, ale nie przypuszczałem że będzie tego aż tyle. Wydaje mnie się ,że mając te wszystkie informacje straciło się cały urok oglądania serialu, a jak wy uważacie??

ocenił(a) serial na 7
kor13

Nie w przypadku GOT,choć nie da się ukryć,że popełniłeś błąd :) Może i wiesz kto i dlaczego,ale nie wiesz w którym momencie. Po za tym są to rzeczowe sprawy,serial posiada mnóstwo innych zalet,o czym warto się przekonać. Jak dojedziesz do końca 5 sezonu,to w szóstym nie będa czekać już na Ciebie spoilery. Moja rada:wal śmiało ! :))

ocenił(a) serial na 10
Gladiator1000

Zrobiłem jak mi doradziłeś, pomimo tylu spoilerów zacząłem oglądać grę o tron i po 3 dniach skończyłem oglądać pierwszy sezon, bardzo dobry serial, choć wkurzało mnie to że wiem co będzie na końcu :(

ocenił(a) serial na 7
kor13

Masz nauczkę na przyszłość :)

kor13

O witaj w klubie!

patryk33a

Polecam wpisać w wyszukiwarkę "czy warto" i wyświetli Ci się jakieś 635 tematów:)

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Chyba do końca nie zrozumiałaś mojego pytania, ja nie pytam się czy warto, bo wiem ze warto serial jest top 1 na filmwebie wiec na pewno jest genialny, moje pytanie dotyczy tego czy warto go oglądać ZNAJĄC już wiele ważnych wydarzeń i masę spojlerów, kiedy już żadna śmierć i zwrot akcji mnie nie zszokuje.

kor13

Ok, zwracam honor.
Warto!
Ja najpierw przeczytałam sagę a i tak z przyjemnością oglądam serial:)

patryk33a

Występują potwory napiszę ci jakie, bo niby spojler, ale nie odgadniesz gdzie, kiedy i u kogo się pojawią: smoki, coś na kształt zombie i w potworach chyba tyle. Jest tutaj również bóg, który ma niezwykła moc. I parę drobnych elemntów magi typu eliksiry, wizje itp. W jakim stopniu występują? Zajmują 10% fabuły, bo tak naprawdę, serial i książki nie skupiają się a nich tylko bardziej tym kto zdobędzie władzę.