Witam, od jakiegoś czasu przymierzam się do obejrzenia tego serialu. Jestem po takich serialach jak Breaking Bad, The Walking Dead i Synowie Anarchii. Chciałbym obejrzeć serial w średniowiecznych klimatach :) i mam pytanie, czy występują tam elementy fantasty takie jak jakieś potwory itp. a jeśli występują to w jakim stopniu? Bo nie mam już ochoty oglądać jakiś potworów,zombie wampirów i innych tego typu.
Są proroctwa, wizje, smoki, olbrzymi, umarlaki, biali wędrowcy (Bardzo złe istoty), Jest trochę magii, ale nie coś takiego że ktoś rzuci kulą ognia czy coś w tym stylu;)
Nie kieruj się moją oceną.
Serial wart obejrzenia, elementy fantasy występują w stopniu minimalnym. Nie będę ci pisała jakiego są typu, aby nie zaspojlerować, napiszę tylko, że dopełniają całości, a nie zawadzają.
W sposób niesamowity serial przedstawia walkę o władzę i to co ta władza robi z człowiekiem. Zawarte są w nim wartości uniwersalne, można rzec, że serial uczy życia.
Bohaterowie są prowadzeni konsekwentnie i 4 pierwsze sezony naprawdę trzymają poziom. Świetna sceneria, kostiumy, lokacje.
Gorąco polecam. A jeszcze bardziej polecam ci przeczytać sagę PLiO.
Nie wiem czy o ciebie chodziło że oceniasz sezonami, ale ktoś przymierza się do serialu a Ty mu go polecasz z oceną 1;)
Przecież napisałam, żeby się nie kierował moją oceną. Można mi to wytykać za każdym razem. Serial wart jest polecenia.
Ja się produkowałam, a to trzeba ci było wypisać magiczne istoty. Nie jest ich dużo, wiele wątków nie zawiera w sobie żadnej magii.
Jak myślisz,czemu ten serial jest na pierwszym miejscu w top seriale ? Ściągaj i oglądaj :)
Witam, ja mam z kolei pytanie odnośnie tego czy warto oglądać grę o tron, jeśli się już zna masę spoilerów związanych z bohaterami, zaznaczam ,że nie obejrzałem jeszcze żadnego odcinka (według mnie na tym forum uzyskam najbardziej obiektywną odpowiedź:),sporo sam poczytałem interesując się serialem, parę rzeczy też usłyszałem od znajomych którzy od początku oglądają ten serial. Zaczynając od początku wiem jak i dlaczego zginą Ned, Khal Drogo, Robb, Catelyn ,Tywin, Joffrey , :(,znam mniej więcej historie Theona i Ramsaya oraz wiem że w ostatnim sezonie Ramsey zostanie mężem Sansy. Mogłem się domyślić że jak będę tak długo zwlekał z oglądaniem tak popularnego serialu to spojlery w jakimś tam stopniu się pojawią, ale nie przypuszczałem że będzie tego aż tyle. Wydaje mnie się ,że mając te wszystkie informacje straciło się cały urok oglądania serialu, a jak wy uważacie??
Nie w przypadku GOT,choć nie da się ukryć,że popełniłeś błąd :) Może i wiesz kto i dlaczego,ale nie wiesz w którym momencie. Po za tym są to rzeczowe sprawy,serial posiada mnóstwo innych zalet,o czym warto się przekonać. Jak dojedziesz do końca 5 sezonu,to w szóstym nie będa czekać już na Ciebie spoilery. Moja rada:wal śmiało ! :))
Zrobiłem jak mi doradziłeś, pomimo tylu spoilerów zacząłem oglądać grę o tron i po 3 dniach skończyłem oglądać pierwszy sezon, bardzo dobry serial, choć wkurzało mnie to że wiem co będzie na końcu :(
Chyba do końca nie zrozumiałaś mojego pytania, ja nie pytam się czy warto, bo wiem ze warto serial jest top 1 na filmwebie wiec na pewno jest genialny, moje pytanie dotyczy tego czy warto go oglądać ZNAJĄC już wiele ważnych wydarzeń i masę spojlerów, kiedy już żadna śmierć i zwrot akcji mnie nie zszokuje.
Występują potwory napiszę ci jakie, bo niby spojler, ale nie odgadniesz gdzie, kiedy i u kogo się pojawią: smoki, coś na kształt zombie i w potworach chyba tyle. Jest tutaj również bóg, który ma niezwykła moc. I parę drobnych elemntów magi typu eliksiry, wizje itp. W jakim stopniu występują? Zajmują 10% fabuły, bo tak naprawdę, serial i książki nie skupiają się a nich tylko bardziej tym kto zdobędzie władzę.