PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406151
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Gra o tron

użytkownik usunięty

Ile planowanych jest sezonów tego zajebistego serialu!? :D

ocenił(a) serial na 10

Słyszałem że w którymś z wywiadów jeden z twórców mówiąc o ogólnym ogarnianiu scenariusza powiedział że całość trzeba rozłożyć na 80 odcinków. Czyli jest to 8 sezonów. Być może będzie 9. Ciężko powiedzieć.

użytkownik usunięty
tamerlan_2

Zajebiście! :D Oby tyle było! :DDDDDDDDDDDD

Wystarczy zobaczyć, na ile tomów składa się (a konkretnie w ilu Martin chce zamknąć cykl) książkowy oryginał (jeden sezon to ok. 1 tom), ale domyślam się, że dla niektórych jest to za trudne ;]

ocenił(a) serial na 10
Rivriet

Niekoniecznie 1 sezon to 1 tom. 4 sezon to cała druga połowa Nawałnicy Mieczy, chyba pół Uczty dla Wron oraz pół Tańca ze Smokami ;)

ocenił(a) serial na 10
Zipox

Z Uczty tylko początek przygody Brienne. Z Tańca trochę wątku Theona i cały wątek Brana.

tamerlan_2

To ja jeszcze do Was dołączę: z TzS wątek Theona może zahaczyć o 1/3 jego całego wątku wg mnie, jak i wątek Dany to samo: zakończenie NM i pewnie 1/3 jej wątku z TzS biorąc pod uwagę pewną wypowiedź pewnego aktora xd No i w sumie rozchodzi się o to, że wątek KP będzie całkowicie zaczerpnięty z NM aż do końca najprawdopodobniej, a niektóre postacie będą już miały swoje 'przygody' z UdW/TzS gdyż nie są związane z wątkiem KP xP

użytkownik usunięty
Rivriet

Ja w życiu przeczytałem tylko jedną lekturę. XDDDDDDDDDDD

Ja bym się do czegoś takiego nie przyznawał.

Prosta sprawa. Nie chcesz czekać latami na kolejne sezony? Zacznij czytać sagę (koniecznie od początku). Sezony IV, V i VI są już dostępne w prawie w każdej bibliotece. A napiszę nawet więcej, książka>>>>serial.

użytkownik usunięty
Zygfryd88

Po prostu nigdy Książki mnie nie interesowały. Mam sporo innych pasji, serio.

Lubisz filmy. Lubisz seriale. Czyli lubisz opowiedziane dobre historie. A książki robią to równie dobrze, albo i lepiej, bo dogłębniej. Warto spróbować, choćby z "Grą o tron".

użytkownik usunięty
Zygfryd88

Popieram. Dla odmiany warto sprobowac z ksiazkami ;)

użytkownik usunięty
Rivriet

Zakochałem się w smoczycy ; )

ocenił(a) serial na 10

Jesteś jednym z niewielu, który lubi Daenerys.
PS. Ja również zachęcam cię do przeczytania Pieśni Lodu i Ognia. Przez 3 miesiące pięknie umilisz sobie wolny czas.

użytkownik usunięty
Roger_Targaryen

Ja teraz zaczynam 3 sezon! :DDDDDDDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 10

Za mało " :D ". Replikant robi takie "xDXDXD" jak pisze Beka.

użytkownik usunięty
tamerlan_2

aha XDDDDDDDDDDDDDDDDD