Słyszałem że w którymś z wywiadów jeden z twórców mówiąc o ogólnym ogarnianiu scenariusza powiedział że całość trzeba rozłożyć na 80 odcinków. Czyli jest to 8 sezonów. Być może będzie 9. Ciężko powiedzieć.
Wystarczy zobaczyć, na ile tomów składa się (a konkretnie w ilu Martin chce zamknąć cykl) książkowy oryginał (jeden sezon to ok. 1 tom), ale domyślam się, że dla niektórych jest to za trudne ;]
Niekoniecznie 1 sezon to 1 tom. 4 sezon to cała druga połowa Nawałnicy Mieczy, chyba pół Uczty dla Wron oraz pół Tańca ze Smokami ;)
Z Uczty tylko początek przygody Brienne. Z Tańca trochę wątku Theona i cały wątek Brana.
To ja jeszcze do Was dołączę: z TzS wątek Theona może zahaczyć o 1/3 jego całego wątku wg mnie, jak i wątek Dany to samo: zakończenie NM i pewnie 1/3 jej wątku z TzS biorąc pod uwagę pewną wypowiedź pewnego aktora xd No i w sumie rozchodzi się o to, że wątek KP będzie całkowicie zaczerpnięty z NM aż do końca najprawdopodobniej, a niektóre postacie będą już miały swoje 'przygody' z UdW/TzS gdyż nie są związane z wątkiem KP xP
Ja bym się do czegoś takiego nie przyznawał.
Prosta sprawa. Nie chcesz czekać latami na kolejne sezony? Zacznij czytać sagę (koniecznie od początku). Sezony IV, V i VI są już dostępne w prawie w każdej bibliotece. A napiszę nawet więcej, książka>>>>serial.
Lubisz filmy. Lubisz seriale. Czyli lubisz opowiedziane dobre historie. A książki robią to równie dobrze, albo i lepiej, bo dogłębniej. Warto spróbować, choćby z "Grą o tron".
Jesteś jednym z niewielu, który lubi Daenerys.
PS. Ja również zachęcam cię do przeczytania Pieśni Lodu i Ognia. Przez 3 miesiące pięknie umilisz sobie wolny czas.