PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409478
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

To jest zlepek innych fanowskich teorii – być może nawet gdzieś była już taka teoria (nie jestem aż takim fanem GoT, żeby czytać wszystkie teorie, nie znam też dokładnie historii Westeros itp. - z tego powodu ta teoria może ma wielkie dziury, które ja dyskfalifikują na starcie) ale
1. Dzieci lasu wybrały gościa, ze względu na jego „magiczną” krew czyli był:
a) patrząc na zapędy Martina – kazirodczym dzieckiem Targów pomieszanym ze Starkami lub
b) protoplastą obu rodów i
c) Trójoką Wrona i wargiem
2. Czego chce NK
a) Zniszczyć ludzi ponieważ byli powodem jego przemiany w NK
b) Zemścić się na Trójokich Wronach a zwłaszcza na Branie, ponieważ Bran „był” przy przemianie gościa w NK i nie pomógł mu (być może nawet Bran przyczynił się jakoś do pomysłu stworzenia NK)
c) Zgarnąć dziecko Jona i Danki, żeby stworzyć swojego następcę – nowego NK, zdjąć z siebie czar i stać się znów człowiekiem
3. Dlaczego czekał tysiące lat
a) Ponieważ dopiero teraz urodził się Bran, więc musiał czekać na swoją zemstę
b) Ponieważ dopiero teraz pojawi się odpowiednio zmiksowany. kazirodczy Targo-Stark
c) Ponieważ ruszając wcześniej mógłby zakłócić warunki potrzebne do urodzenia Brana oraz Targo-Starka
4. Teoretyczne argumenty za:
a) Jon miał immunitet od NK dopóki nie począł dzieciaka
b) Danka ma immunitet od NK dopóki nie urodzi
c) Działania NK – inwazja, sposób i termin jej prowadzenia pośrednio doprowadzają do spiknięcia Jona i Danki
d) Ma jakiś ogólny sentyment do Targów i Starków
5. Zakończenie
a) Ludzie przegrywają pod Winterfell, ginie lodowy smok i jeden smok Danki, niedobitki uciekają na południe (Danka i Jon na smoku)
b) NK kontynuuje inwazję, która trwa 9 miesięcy, żeby Danka mogła urodzić, Danka zaczyna umierać w trakcie porodu, Jon ja dobija i tworzy Światłonoścę, przejmuje Drogona, rodzi też Cersei
c) W obliczu Innych stojących pod KL, Cersei zawiera sojusz z Jonem (moja armia + twój smok) lub Cersei zostaje zabita przez Aryę, Jaimiego lub Tyriona a Jon przejmuje jej armię
d) Ludzie pokonują Innych, Jon zabija / odczarowuje NK, sam przy tym ginie, giną też inni (jeżeli jacyś jeszcze są) pretendenci do ŻT
e) Na ŻT nikt nie zasiada dopóki dzieciak Jona i Danki nie osiągnie odpowiedniego wieku a tymczasowe rządy sprawują w jego imieniu Sansa, Tyrion i Varys – odbudowują Westeros po inwazji
f) Dzieciak Jona i Danki osiąga odpowiedni wiek, zasiada na ŻT, hajta się z dzieciakiem Cersei i następuje okres pięknej bajki
Co Wy na taką teorię? Gdzie ma dziury?

rodmans

Zakończenie: świat ludzi pozostaje, magia przestaje istnieć. W związku z czym nie ma miejsca dla smoków. ludzi o nadzwyczajnych umiejętnościach, ale też NK z WW. Mur pozbawiony zaklęć rozpada się, a ocaleli dzicy żyją pospołu z innymi mieszkańcami Północy. Prostaczkowie znów orzą i sieją, a królestwa istnieją każde z osobna, bo bieda...

bazant57

tak szczerze to mi się marzy zakończenie: NK wygrywa pod Winterfell, NK wygrywa pod KL i dalej prowadzi swoja inwazję,aż do zapanowania Zimy nad światem, gdzie niedobitki ludzi ukrywają się i odbudowują siły do ponownego starcia np za następne kilka tysięcy lat

ocenił(a) serial na 10
rodmans

Mi tak samo. Jak dzisiaj zobaczę, że NK zostanie pokonany jakimś dziwacznym heroicznym atakiem to będę musiał wpier*olić wszystkie kurczaki w domu.

ocenił(a) serial na 9
yaceek

HA! Chcę to zobaczyć :D

ocenił(a) serial na 10
AlienGBL

Nie mam już żadnych kurczaków w domu.

yaceek

A Raphacholin?

yaceek

ale udało ci się dokładnie przewidzieć "NK zostanie pokonany jakimś dziwacznym heroicznym atakiem"

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Dziury?

Nie uwzględniasz Stannisa. :P

rodmans

Oby to nie była prawda. Brzmi łzawo niczym z komedii romantycznych.