PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jestem ciekaw czy zmieniła się wasza opinia na temat umiejętności bohaterów w przeciągu ostatniego roku. Wydaję mi się że potrzeba trochę urozmaicenia, bo ostatnio po za komentowaniem średnich odcinków nie wiele się dzieję i jest to też ukłon w stronę "weteranów" tego forum.
Dla niezaznajomionych z tematem polecam wpisać frazę "Liga Wojowników Westeros" - atu przykład - http://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848/discussion/I+LIGA+WOJOWNIK%C 3%93W+WESTEROS+-+SIERPIE%C5%83+2014+%28SEZON+2%29,2485637

użytkownik usunięty
Lodowy

I tak finał to Brennie/Obara vs Ramsay na pewniaka

ocenił(a) serial na 6

Ramsay + jego cztery krwiożercze suki.

użytkownik usunięty
eleanora

i dobrzy ludzie

ocenił(a) serial na 6

Wtedy przeciwnik chyba od razu by się poddał. Nie byłoby zabawy.

Lodowy

A może bohaterowie GoT powinni występować w deblu? Darek i Jarek, Jaime i Bronn, Brienne i Tormund, Ramsay i 20 dobrych ludzi...

ocenił(a) serial na 10
NikKlik

nie głupie, nie głupie

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

Oczywiście jestem za, choć mam pewne wątpliwości czy ta formuła się już przypadkiem nie wyczerpała, bo niegdyś eksploatowaliśmy ją bardzo intensywnie. Na pewno trzeba będzie dokonać znacznych zmian, żeby coś urozmaicić.

Dodatkowo, trzeba przyznać, że czas zrobił swoje. Serial poszedł do przodu i coraz bardziej odbiega od PLiO, co na pewno nie ułatwi ustalania spójnych faktów, czy nawet "być albo nie być" bohaterów takich jak Victarion Greyjoy czy Garlan Tyrell.

Jak widać, mam znacznie więcej pytań i wątpliwości, niż odpowiedzi i rozwiązań, ale jeśli przedstawisz jakiś ciekawy pomysł, to służę swoją nieco zakurzoną książkowo-serialową wiedzą i czasem, choć chyba niestety nie aż w takim wymiarze, jak dwa lata temu.

ocenił(a) serial na 10
SarkazM

Myślę że dobrze było by Wystawić 6 par + 2 samodzielnych zawodników, przez co formuła różniła by się nieco od poprzednich edycji.
Gospodarz miałby współczynnik "offensive", który po każdych zadanych 15 punktach doliczał by dodatkowo 1 punkt, natomiast w przypadku gościa byłby współczynnik deffensive - każdy tylko 1 raz w ciągu dnia (można głosować 2 razy) mógłby dodać punkt gościowi.
Pominął bym kwestię uzbrojenia, bo te można rozpatrywać wielorako, a jeżeli chodzi o postacie to jako że będzie ich tylko 14 skupił bym się na tych którzy wszyscy znają i kojarzą.
Oto moja proponowana lista:
1. Barristan Selmy
2. Arthur Dayne
3. Ned Stark/ Robert Baratheon
4. Jon Snow/ Tormund Zabójca Olbrzyma
5. Jaime Lannister/ Bronn
6. Sandor Clegane/ Gregor Clagane
7. Oberyn Martell/ Syrio Forell
8. Khal Drogo/ Jorah Mormont

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

Czyli dobrze rozumiem, że przedstawione pary walczyłyby ramię w ramię? Trochę to niesprawiedliwe wobec pierwszej dwójki, którzy mieliby straszliwie utrudnione zadanie.

Wiem że narzucanie interpretacji w kwestii uzbrojenia, stylu walki, itp. nigdy nie kończy się dobrze, ale jeśli zostawisz ludziom zupełną dowolność, to znów zrobi się ranking najpopularniejszych postaci, które widziane były z bronią w ręku, a nie najlepszych wojowników.

Pasuje też ustalić czy faktycznie opieramy się bardziej na serialu, czy na książkach. W pierwszym przypadku zaskakuje trochę brak wszechmocnej Brienne, w drugim para Jon/Tormund wypada wyjątkowo blado.

Lodowy

Można by rozpatrywać tylko umiejętności wojowników , pomijać fakt noszenia zbroi przez niektórych itp.
Tylko miecz w ręku ewentualnie włócznia , halabarda czy co tam jeszcze .

ocenił(a) serial na 10
SidLeniwiec

dokładnie wszystkie atrybuty dotyczące uzbrojenia,opancerzenia itp. będą miały znaczenie tylko na podłożu indywidualnym i nie będę tego w żaden sposób narzucał.