PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409676
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

A więc, na jakie sceny przeniesione na mały ekran najbardziej czekacie ?

u mnie na pewno scena z Drogonem na arenie w Meereen

boooyas

Krwawe Gody, śmierć Joffreya, pojedynek Ogara z Dondarrionem (pewnie będzie kupa) śmierć Lysy, marsz gołej Cersei, walka Oberyna z Górą, śmierć Jona, śmierć Tywina, Shae ...

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

podobno Oberyna ma nie być w serialu ? gdzieś tak kiedyś coś słyszałem ? ktoś rozwieje wątpliwości ?

ocenił(a) serial na 1
boooyas

Oberyna ma nie być, ale w tej serii - jeszcze nie robili castingów na role Dornijczyków. W 4 sezonie będzie raczej na pewno - zbyt ważny wątek, żeby wyciąć.

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

a w której części zginie Jon Snow zaczynam czytać dopiero ucztę dla wron

michaluss20

W Tańcu ze Smokami dostał kilka razy kosą w bas. W sumie nie wiadomo czy zginął.

ocenił(a) serial na 9
Jaco80

właśnie - nie wiadomo. pewnie wróci, mam taka nadzieję

ocenił(a) serial na 8
boooyas

Ja czekam na wątek Aryi w Braavos. Dom Czerni i Bieli jest dla mnie jednym z ciekawszych miejsc, a proces zmiany twarzy jedną z najbardziej zaskakujących rzeczy. I na Królewski Wiec na Żelaznych Wyspach.
I jeszcze chciałabym zobaczyć, jak im Lady Stoneheart wyjdzie.

ocenił(a) serial na 8
Dakinia

Wyjdzie jak Tyrion; szrama na szyi i lekka chrypka. Tego się boję...:)

Sama osobiście czekam na scenę tuż przed śmiercią Jona. Chodzi mi o moment czytania listu od Bękarta i "aprobatę" wojowników Zza Muru :)
Ta scena wywołała we mnie największe "ciary" i zaraz potem największy "wqurw" podczas lektury PLiO. No, ale Azhor Azhai musi się odrodzić, co nie?;)

ocenił(a) serial na 8
baba_zy_wsi

Mam nadzieję, że się trochę bardziej postarają. Tyrion jest postacią pierwszoplanową, więc może nie chcieli charakteryzować go każdego dnia. Lady Stoneheart będzie w serialu mniej, więc może się postarają.

boooyas

Ja się nie mogę doczekać pojedynku Ogara z Dondarrionem, momentu kiedy Daenerys wykupi Nieskalanych, a chyba najbardziej motywu ze śmiercią Shae i Tywina.

ocenił(a) serial na 8
grzelulukas

To samo, a najbardziej to ostatnie. Muszą to pokazać dobrze i muszą uwzględnić motyw ze 'sraniem złotem' (kto czytał ten wie o co chodzi). Mój ulubiony cytat z całej książki.

ocenił(a) serial na 8
RobertSolski

Euron Wronie Oko i Victarion, na nich również czekam z niecierpliwością ;) POV Victariona były świetne i podoba mi się ten wątek ;)

tak samo Lady Stoneheart, jestem ciekawy jak ją przedstawią :D

jeszcze rewelacyjny dialog pomiędzy Jaime a Blackfishem, oby tego również nie pominęli ;)

boooyas

W sumie wszyscy wymienili już najciekawsze rzeczy. Ja jeszcze czekam na wspinaczkę na Mur, w zwiastunie mieliśmy przedsmak. No i czekam aż Ramsay pokaże nam się w całej okazałości. Ślub Joffa i Margaery również mnie ciekawi.

ocenił(a) serial na 9
boooyas

Śmierć Lysy Arryn - "Tylko Cat".

Jak czytałam sagę, nie mogłam się doczekać wyjaśnienia tajemnicy, kto zabił Jona Arryna.

Arya w Braavos - ciekawe, czy będą kręcić w Wenecji czy w Amsterdamie?
No i oczywiście - Oberyn Martell i Dorne!

ocenił(a) serial na 8
Daikte

Arianne Martell musi być najlepszą dupeczką w serialu ! :D

wątpie w kręcenie scen w Braavos, w którymś z tych miast

ocenił(a) serial na 9
boooyas

Co do Arianne, zgoda.

Dlaczego natomiast wątpisz w kręcenie scen Braavos np. w Wenecji (zwłaszcza w Wenecji, która niewątpliwie była inspiracją dla Braavos)? Myślisz, że za drogo?

ocenił(a) serial na 8
Daikte

no właśnie tak myśle, plus troche niezbyt rozsądne z logistycznego punktu widzenia, sceny w Braavos to praktycznie tylko Ayra plus troszeczke Sama, myśle, że znajdą w stanach odpowiednie miejsce, chociaż jak tak napisałeś/aś o tej Wenecji to sam się rozmarzyłem :p

ocenił(a) serial na 9
boooyas

Z logistycznego punktu widzenia to właśnie bardzo rozsądnie. Sceny z Królewskiej przystani kręcą w Dubrowniku w Chorwacji. Stamtąd na pewno bliżej do Wenecji niż zabieranie ekipy i sprzętu do USA. Zresztą chyba wszystko kręcone jest w Europie.

MartinWT

Dokładnie, wszystko jest kręcone w Europie - tylko scena z niedźwiedziem z sezonu trzeciego była ponoć kręcona w LA w USA.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

racja racja, zapomniałem o tym ;)

ocenił(a) serial na 9
Daikte

Wydaje mi się, żę w Wenecji jest ciut za ciepło i nie ma tak sugestywnej mgły jak na Braavos. Chociaż od czego są komputery.
Największy problem z kręceniem zdjęć w Wenecji byłaby mała liczba scen (chociaż Arya będzie się błąkała po Braavos dość długo).
Hmm myślę, że jednak twórcy się na to nie zdecydują.

ocenił(a) serial na 8
PieczykM

no Braavos to taka Wenecja północy :D

mnie ciekawi jeszcze scena kiedy Bran w ciele Laty pomaga Jonowi, będzie to ? w sumie już nie pamiętam, który to tom był nawet :P

ocenił(a) serial na 9
boooyas

Trzeci Tom. Między ucieczką Jona od dzikich i bitwą o mur. Myślę, że ta scena będzie. Fajnie się czytało kiedy bracia minęli się o włos.

ocenił(a) serial na 8
PieczykM

no ale gdzieś sie właśnie też natrafiłem, żę tego całego wypadu dzikich na południe na zwiad ma nie być tylko od razu ogień na mur ! z perspektywy Brana może był to 3 tom, ale przypadkiem z perspektywy Jona czy nie był to TzS ?

ocenił(a) serial na 9
boooyas

Musiałbym sprawdzić, ale chyba nie. Został Lordem dowódcą w Uczcie dla Wron, więc bitwa była pod koniec 3 tomu.

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

A mam pytanie, wie ktoś czy śmierć Ygritte będzie w tym sezonie?

ocenił(a) serial na 1
Ayesha12

Raczej w następnym - z trailerów i opisów wygląda na to, że wątek Jona skończy się w okolicach ucieczki od Dzikich.

ocenił(a) serial na 10
_malena_

A sceny z Jonem w deszczu z trailera to nie jest bitwa pod Czarnym Zamkiem?

ocenił(a) serial na 1
MatiZ_3

Była burza i deszcz właśnie, kiedy uciekał od Dzikich, więc wygląda mi to bardziej na to. Chyba nie mają co się tak bardzo śpieszyć w jego wątku, obronę Muru powinni sobie zostawić na następny sezon.

ocenił(a) serial na 10
_malena_

Ok, dzięki. Nie pamiętam dokładnie książki.

ocenił(a) serial na 9
Ayesha12

Finał tego sezonu to pewnie krwawe gody. Smierć dziewczyny była trochę później. Więc napewno Ygritte nie umrze w tym roku :)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Nie finał, a 9 odcinek... 10 pozostaje wielką, niezbadaną tajemnicą... Tak jak i pierwszy kolejnego sezonu, bo skoro ślub Joffreya dopiero w 2 ma być, to wiele wydarzeń to blokuje...

ocenił(a) serial na 9
Ayesha12

No tak wiem, że to będzie 9 odc. ale bardziej chodziło mi o wielkość wydarzenia (tak ja bitwa na Czarnym Nurcie była tak jakby finałem a także działa się podczas 9 epizodu).

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

A może finałem tego sezonu będzie ukazanie Lady Stonehearth?

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Już od dawna mam taką nadzieję, ;)

ocenił(a) serial na 9
dirt16

To była końcówka nawałnicy, więc wątpię. Ostatni odcinek sezonu ma tytuł "Mhysa". 'Matka' po ghiscarsku.Czyli będzie to związane z Daenerys bo niewolnicy ją tak nazywali. Może sezon skończy się przed bitwą o Meereen albo tym, że Dany dowie się, że Jorah był szpiegiem Varysa.

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Nie... Już pierwszy skończył się na Dany, wystarczy... A to, że Lady Stoneheart pojawia się w książce później, no cóż, pojawia się już w akcji, a w serialu świetnie by było zobaczyć ten pocałunek Bericka i jak otwiera oczy - to by było WTF na koniec sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Ayesha12

Masz rację. To by było mocne zakończenie:)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Ostatni odcinek 2 sezonu nazywał się "Valar Morghulis", a w ostatniej scenie pojawili się Inni którzy nie mają z tym żadnego związku.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Napisałem "ma tytuł" nie "miał". Chodziło mi o ostatni odc. 3 sezonu :)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Wiem, ale chodzi mi o to, że w ostatniej scenie 2 sezonu pojawili się Inni którzy nie mają nic wspólnego z tym "Valar Morghulis". Tak samo teraz ostatnia scena 3 sezonu nie musi mieć nic wspólnego z "Mhysą", cały odcinek może dotyczyć Daenerys ale na koniec może pojawić się ktoś inny, np. Lady Stonehearth.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Oczywiście może tak być. Nawet bym chciał. Taka scena wbiłaby osoby nieznające książki w fotel:)

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Sorry dopiero zrozumiałem :) ciężki dzień w pracy :)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

luz :)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Gwoli wyjaśnienia, Jon został Lordem Dowódcą w Nawałnicy mieczy. ;)

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Faktycznie. Mój Błąd :)

ocenił(a) serial na 8
boooyas

Bitwa na pewno była w trzecim tomie. Pod koniec NM Jona wybrano na dowódcę. W UdW nie ma go w ogóle, a w TzS na Murze przebywa już Stannis.

ocenił(a) serial na 10
boooyas

Ślub Sansy i karła też będzie fajny ;], no i noc poślubna heheheh hohoh ehhhhhhhhhhhhhhhhh

ocenił(a) serial na 8
boro1989pl

pedofil detected

neggev

Pedofil? A to czemu?