PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409522
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

08x03 Jak oni mogli tak to zepsuć

ocenił(a) serial na 8
Daven___

Dokładnie się zgadzam. Mimo, że bitwa była jako tako okej (podobno miała to być najlepsza bitwa w historii kina ale bitwa bękartów nadal jest lepszy moim zdaniem) Ale wątek nocnego króla, brana, melissandre.... Czekamy na książkę, bo tam będzie to na co czekaliśmy właśnie ale jacyś idioci uznali, że lepiej będzie dostarczyć nam typowe dzieło klasy d

ocenił(a) serial na 8
1253_1642

Tak mi się jeszcze przypomniało. Pamiętacie build up w drugim odcinku tego sezonu dotyczącym krypt? xD każdy wiedział, że tam coś się stanie. A coś się stało? ktoś tam zginął? Ach no tak, trupy porwały babkę którą widziałem pierwszy i ostatni raz w ciągu 5 sekund. TRAGEDIA

ocenił(a) serial na 10
1253_1642

Ja też jestem zawiedziony. Miała być najlepsza bitwa w historii kinematografii a wyszła kupa. Gdzie oni tam do LOTR startują jak nawet w samym GOT było kilka lepszych potyczek. Jakoś kompletnie nie miałem poczucia że o to decyduje się los świata. Bezsensowna szarża na początku, Nieskalani wytrzymali 30 sekund, po czym szereg zbliżeń na różnych bohaterów którzy cudem jakoś w pojedynkę zatrzymują umarlaków. Wszystko dzieje się w nocy aby pewnie trochę tę kupę zamaskować.

ocenił(a) serial na 10
marcinfw

Kinematografia (z gr. κινημα dop. κινηματος 'ruch' i γραφω 'pisać') – dziedzina działalności człowieka związana z produkcją filmów oraz ich rozpowszechnianiem i wyświetlaniem w kinach.

ocenił(a) serial na 10
Daven___

KINA? XD

to jest SERIAL TELEWIZYJNY a nie pełnometrażowy film. Ludzie ogarnijcie sie.

ocenił(a) serial na 10
inkawa

czepiasz się skoro twórcy sami zapowiadali że pobiją filmy pełnometrażowe to możemy tę bitwę oceniać w odniesieniu do wszystkich filmów a nie tylko seriali.

ocenił(a) serial na 10
marcinfw

porównaj sobie budżet jednego odc do jakiegoś filmowego hitu.
Ile got ma na odc, 10-15 mln?
Budżet takiego LOTR to ptawie 100mln

nie wiem co mówili twórcy bo tego nie śledziłam, ale no ludzie, kino a telewizja to dwie różne rzeczy, GOT nie ma równych jeżęli chodzi o telewizję, żaden SERIAL nie dorasta do pięt rozmachem. Kino to całkiem inna bajka, samo to że Jeden odc Got ludzie w ogóle próbują porównywać do filmu to jest wg mnie mega komplementem w strone serialu i jego wielkim osiągnięciem :D a tu ludzie narzekają jeszcze że wyszło gorzej niż w lotr'cie xd

inkawa

No cóż, z pewnością GoT będzie mieć wpływ nie tylko na produkcje telewizyjne, ale też na kino. Jeżeli możesz zobaczyć to samo w TV (a nie oszukujmy się, w dobie kina domowego, ekranów na całą ścianę, rozdzielczości 4D i obrazu przestrzennego, kino jest pod ścianą), to po co wychodzić z domu, gdzie nie będą przeszkadzać ci rozmowy innych widzów, świecące komórki, czy smrody sosu do nachosów.

bazant57

Oczywiście rozdzielczości 4K. Swoja drogą, co telewizja 4D miałaby oferować jako to czwarte D. Zapach? Falujące fotele?

ocenił(a) serial na 10
bazant57

no w kinach 4d to fotele sie ruszają xd

inkawa

Widocznie słabo przykręcone. Widzowie wiercą się z niewygody.

ocenił(a) serial na 8
inkawa

Ludzie narzekają i mają do tego prawo bo twórcy zapowiadali, że bitwa 3 odcinka przebije bitwe o helmowy jar. Obiecywali jakie to nie będzie och i ach. A wyszło nie tylko bardzo słabo (może ze względu hajsu na smoki, żal mi słoni trochę) względem wizualnym ale przede wszystkim FABULARNYM. Ten odcinek to żart

ocenił(a) serial na 10
inkawa

Chodzi tu raczej tylko o bitwę. Twórcy podkreślali że będzie miał większy rozmach niż te z LOTR więc chyba wiedzieli na co się porywają z swoim budżetem. Ok kręcili ją dłużej ale efekt końcowy nie powala i stąd ta krytyka

ocenił(a) serial na 9
inkawa

Specjalnie tak napisałem, żebyście podbijali mi posta komentarzami