Mnie się ten sezon mimo ostrej krytyki podoba- i pod względem fabularnym i technicznie. Zwłaszcza 5 odcinek- majstersztyk. Jasne- trochę mnie rażą skróty fabularne, drażni ucięcie tematu nocnego króla i jego armii, ale serial to nie książka... Może gdyby w sezonie znów było 10 odcinków, więcej wątków zostałoby ładnie doprowadzonych do końca, a nie ucinanych w przyśpieszonym tempie. Bardzo podoba mi się przemiana Daenerys- wielu fanów mówi, że "ooo- taka nagła zmiana z dobrej w turbo-złą", ale no dajcie spokój- ona już nie raz pokazała przesłanki ku temu, żeby domyślić się, że nie będzie taka super dobra- już od pierwszych odcinków widać jej okrucieństwo- podczas śmierci jej brata, podczas kolejnych kroków zdobywania władzy, wtedy kiedy spaliła Tarlych. No i te jej fochy jak u rozkapryszonego bachora jak ktoś jej nie okazał szacunku, czy nie uznał jej władzy.
Dokładnie to samo myślę. Może nieco przesadzili z zachowaniem bohaterów, ale jak dla mnie to właśnie w końcu zachowują się ludzko/popełniają ludzkie błędy. Jeżeli chodzi o akcję i zwrot akcji w piątym odcinku to 10/10.
Na tym etapie wśród zatwardziałych miłośników GOT pozostały już tylko największe młotki :]
takie januszowate puste dzbany - miłośniki disneja połączonego z power rangers xD
https://bi.im-g.pl/im/a5/9c/17/z24758693IH,Memy-po--Grze-o-tron-.jpg
Serial ma największą ocenę i budżet w historii kinematografii. Na większości portali określany jest mianem serialu wszech czasów i zajmuje zaszczytne top 1(Ewentualnie pierwsze 3). Nawet na filmwebie uwzględniając wszystkie dane w ciemno jedynki ma ocenę średnią 8.9 i top 1.
Tak więc młotek to tu jest jeden. :D
ojoj, dzieciątko się popłakało, bo źle piszą o jego ulubionym serialiku xD
"Jon Snow z Westeros" xD xD xD
Jesteś jebnięty,nie podoba się serial? To wypierdalaj!! zjebie.A nie siedzisz na forum GOT i prowokujesz.
coś taki zdenerwowany, w przedszkolu nie było dziś twojego ulubionego deseru? xD
coś taki zdenerwowany, w przedszkolu nie było dziś twojego ulubionego deseru? xD
Właśnie po co siedzisz na forum filmowym (które jest miejscem do wyrażania opinii o filmach, serialach itd.) i wyrażasz swoją opinię?
Nie wiesz że najciekawsze dyskusje rodzą się tylko wtedy gdy wszyscy myślą tak samo i nikt nie "dorzuca" do dyskusji odmiennego spojrzenia na sprawę? xD
przepraszam, od teraz będę już tylko ze wszystkimi miział się po dupciach i piał z zachwytu nad każdym kolejnym odcinkiem...
(btw, dużo ich jeszcze zostało? ;))
poza tym powinno się zablokować na filmwebie możliwość dawania innej oceny niż 10, to tylko niepotrzebnie kusi "hejterów" ;)
Dokładnie.. i każdy post powinien mieć już wbudowany, nieedytowalny wstęp w stylu "Co mi się podobało.." albo "Bardzo pozytywnie odebrałem..", a każda odpowiedź coś w stylu "Zgadzam się z Tobą w każdym aspekcie. Uważam również że świetne było..". Myślę że to forum właśnie tego potrzebuje.. xD
czemu tylko wstęp ;)
niech to będą całe wypowiedzi - możesz wybrać predefiniowaną opinię o każdym filmie/serialu spośród kilkunastu przykładowych pozytywnych wypowiedzi, dzięki którym każdemu będziecie ciepło na serduszku i broń boże nikt się nie obrazi :]
Dokładnie ..Całkowicie nieszkodliwe pozbawione krzty humoru, czy inteligencji, w 100% politycznie poprawne opinie, całkowicie kontrolowane przez radę złożoną z radykalnie lewicowych aktywistów.
Sprawmy by filmweb stał się "bezpieczną przestrzenią" ..coś na wzór twórczości George-a Orwell-a.. xD
jak już wprowadzimy tylko możliwość dodawania pozytywnych ocen i komentarzy, to powinny być wysyłane cykliczne przypominajki do każdego użytkownika w stylu:
Czy obejrzałeś już film X?
Dlaczego jeszcze nie wystawiłeś oceny filmowi X?
Dlaczego nadal nie ma twojej opinii pod filmem X?
i niech się interes kręci.
gala oskarów będzie trwać tydzień, ponieważ w każdej kategorii każdy film powinien zostać nagrodzony, co oczywiście spotka się ze zdecydowanym entuzjazmem widzów wyrażonych milionami pozytywnych ocen i komentarzy xD
Jak bym się kłócił że przypominajki powinny być trochę bardziej rozbudowane
Czy obejrzałeś już film X? Napisz jak bardzo Ci się podobał
Dlaczego jeszcze nie wystawiłeś oceny filmowi X? Czy chcesz obejrzeć go jeszcze raz by móc jeszcze bardziej pozytywnie się do niego odnieść?
Dlaczego nadal nie ma twojej opinii pod filmem X? Czyżbyś zapomniał jak bardzo podobał Ci się ten film?
Pewnie każdy powinien być wygranym .. tylko trzeba by zmienić nazwę .. Oskar to dość seksistowska nazwa (męski patriarchat i tak dalej) i co więcej rasistowska bo oskar to typowo "białe" imię .. trzeba znaleźć jakąś bezpłciową nazwę która nie będzie sugerowała pochodzenia etnicznego (czytaj nie będzie rasistowska)..
Ale jadą po serialu ale walą 9-10 a powinni max 8 po 7 sezonie. Takie tanie efekciarstwo to pasuje to seriali klasy b a nie do serialu wszechczasów.
dokładnie.
najpierw się oburzają że gupie, ale oceny nadal wysokie, to kolejni tfurcy robiąc następne filmy/seriale będą tworzyć w podobnym stylu co GOT, bo przecież "to był serial wszechczasów, jest top1, zebrał najwyższe oceny - czyli ludziom się podobało! chcą więcej dokładnie tego!"
żałosne, nigdy nie będzie lepiej, skoro ktoś boi się obniżyć ocenę,
jakby każdy serial/film miał odpowiednią niższą ocenę, to może ktoś w końcu w tym holiłód (i nie tylko) zaczął się zastanawiać czemu tak jest i czego widownia tak naprawdę oczekuje.
Tak to prawda to że Daenerys może stać się yyy "zła" było w serialu (i książkach) zaznaczane od początku.. co więcej wydaje mi się że w książkach też jej "odbije?" (pewnie dojdzie do tego inaczej i tak dalej ale rezultat będzie ten sam).
Nie cierpię się po prostu z kimś zgadzać więc dodam jeszcze że jeżeli ten sezon Ci się podobał to zazdroszczę używek z których korzystasz bo mentalna gimnastyka jaką trzeba zastosować, żeby móc tolerować nonsensy fabuły od sezonu 5 wymagają jakichś naprawdę silnych środków psychoaktywnych.. ale to oczywiście tylko moje zdanie ^_^..