PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409632
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jak wiemy, w każdym sezonie to właśnie 9 odcinek w większości przypadków ma w sobie przełomowe wydarzenia i wielką kulminację wątków. Jak myślicie, jakie książkowe lub nieksiążkowe wydarzenia czekają nas w tym epizodzie? Temat oczywiście tylko dla których, którzy czytali sagę ze względu na spoilery.

Ze względu na prowadzenie fabuły aż do 4 odcinka (niestety, nie wytrzymałem) najbardziej oczywistym typem wydaje się bitwa o Winterfell między armią Stannisa, a Boltonami. Przez prowadzenie wątku Brienne - uważam, że może ona się w nią wmieszać i zabić Stannisa. Jasne, to kompletny fanfick, ale 'Taniec ze smokami' w pewnym momencie sugerował, że Stannis przegrał tę potyczkę - tutaj może stać się tak samo i bardziej spektakularnie, gdyż i wątek Brienne dostanie jakiegoś rozpędu.

Czy jednak jest to materiał na cały odcinek? Na większość tak, ale resztę czasu zapełniłbym sekwencją na arenie w Meeren oraz spotkaniem Tyriona i Dany. To również zrobi duże wrażenie warte tego odcinka.

Jak wy myślicie?

ocenił(a) serial na 8
RobertSolski

W UdW jest zasugerowane, że Brienne zginie. Może zginie z ręki Stannisa? ;p

ocenił(a) serial na 8
KarmazynowyKokos

To również jest prawdopodobne, ale czy widzowie aż tak przejmują się jej losem? Śmierć Stannisa po raz kolejny przypomni wszystkim, że valar morghulis i nikt nie jest bezpieczny. Choć osobiście nie podobałoby mi się to, bo jednak liczyłem że Stannis odegra większą rolę w całej historii.

ocenił(a) serial na 10
RobertSolski

Wydaje mi sie że Tyrion spotka sie z Dany wcześniej niż w 9 odcinku

ocenił(a) serial na 8
TyrionLanister

Im dłuższa droga tym łatwiej nią dotrzeć na miejsce. Littlefinger z Vale do Winterfell jeden odcinek. Asha z Żelaznych Wysp do Dreadfort 1 sezon.

ocenił(a) serial na 8
TyrionLanister

Wszystko zależy od tego, jak dużo będzie miał czasu antenowego w kolejnych epizodach, bo na razie ma go dość mało i w takim tempie, jeśli zachowają wątek jego i Joraha z książki, to właśnie idealnie pasuje na końcówkę. Ale oczywiście mogą przyśpieszyć, czasami ciężko się zorientować które wątki chcą przyśpieszać a które nie.

użytkownik usunięty
RobertSolski

Brennie będzie złożona w ofierze panu światła

ocenił(a) serial na 10
RobertSolski

Śmierć Jona Snow.

ocenił(a) serial na 8
Kjcdudbjsdv

to w 10

ocenił(a) serial na 10
KarmazynowyKokos

Skąd wiesz?

ocenił(a) serial na 8
Kjcdudbjsdv

Oficjalnie nie wiadomo, ale to idealny cliffchanger żeby trzymać widzów w niepewności przed 6 sezonem i myślę tak samo.

ocenił(a) serial na 7
RobertSolski

[SPOILER]
W 9 odcinku często umiera jakiś Stark: 1x09 - Ned, 3x09 - Robb z Catelyn.
Też mi się wydaje, że Jon

ocenił(a) serial na 6
RobertSolski

Mi się wydaje, że Dany, Drogon i cała tamta scena na arenie ;)

ocenił(a) serial na 8
RobertSolski

W tym sezonie nie będzie żadnej bitwy o Winterfell, to raczej pewne bo dużo czasu poświęcili Hardhome i tam będzie miała miejsce duża bitwa.Mogą też jej nie pokazać ale to mało prawdopodobne

RobertSolski

"Jak wiemy, w każdym sezonie to właśnie 9 odcinek w większości przypadków ma w sobie przełomowe wydarzenia i wielką kulminację wątków."
4 sezon wyłamał się z tego schematu xd

Stawiam na arenę Daznaka i przemarsz pokutny Cersei. Jona Snow zostawiłbym na finał s5 aby nie tyle trzymać w niewiedzy widza, co również czytelnika.

ocenił(a) serial na 9
RobertSolski

Myślę że bitwy nie będzie , przynajmniej nie w tym sezonie , a tutaj SPOILER SERIALOWY!!!!!!! wyczytałem na którejś z fanowskich stron że Brienne czeka starcie z Górą (zombi?) więc jakoś muszą te postacie ze sobą "połączyć" tylko ciekawe jak ? Bardziej prawdopodobne że Brienne po coś wróci do KP , tylko po co ? Może porwą Podricka ? Od czasu zmiany jej wątku względem książki ciężko cokolwiek przewidzieć