Uwielbiam ten serial. Jest jedyny w swoim rodzaju i pewnie gdyby nie istniał należałoby go wymyślić, jednak...
Czy niektórzy z was nie mają wrażenia, że część wątków, ważnych wątków, jest ot tak porzucana na pastwę losu zbłąkanego scenarzysty, który może w końcu się za nie weźmie?
Co się dzieje z Edmure Tullym. Siedzi w pierdlu? Nie wiem. Wypuścili go? Umarł? Co się stało z Blackfish'em? Z tego co wiem miał w jakiś sposób pomścić śmierć Roba i całej reszty.
Wreszcie, kiedy los dosięgnie samych Freyów za to co zrobili? Wie ktoś?
Jeżeli tak, bardzo proszę o spoilery.
W "TzS" było tak: Blackfish zorganizował obronę Riverrun. Jaime pojechał załatwić tę sprawę, miał Edmure'a jako zakładnika, Blackfish po jakimś czasie poddał zamek, ale sam się gdzieś ukrył, nikt nie wie gdzie. Edmure trafił do lochów Casterly Rock. W serialu na pewno będzie inaczej, bo Jaime ma być w Dorne, a nie w Dorzeczu.
NikKlik nie otrzymałem Twojej odpowiedzi. Coś jest nie tak. Mojego tematu nie ma też na ogólnym forum.
Wątek Edmura i Blackfisha powinien wyjaśnić się w tym sezonie ale zamiast tego Jaime nie jedzie do Dorzecza ale do Dorne.
W skrócie Edmure i Roslin jako więźniowie Jaimiego jadą do Casterly Rock.
A Blacfish podaje Riverrun Jaimiemu i znika.
A kto to może wiedzieć? :x Benioff i Weiss sami ostatnio powiedzieli, że serial będzie szedł zupełnie inną drogą niż powieść. :/
Ale można mieć nadzieję, że elementy ścigania Freyów będziemy mogli zobaczyć już w tym sezonie, bo przecież jakoś muszą pociągnąć wątek Brienne i Poda. ;)
Miałem ostatnio podobne problemy z filmwebem :/
Co do Freyów, to Manderly (lord Białego Portu) zrobi z kilku pasztet. Nie wiadomo jednak czy w serialu pokażą to już w tym sezonie. Jest jeszcze Lady Stoneheart, ale chyba z niej całkowicie zrezygnowano w GoT.
Edmure jest w niewoli u Freyów - tyle wynika z serialu. Na tym etapie w powieści też w niej był. Nie sądzę jednak, by scenarzyści wyjaśnili w piątym sezonie, co z nim dalej, bo Jaime, który w "Uczcie dla wron" wpłynął na jego sytuację, znajdzie się w zupełnie innym miejscu niż w książce.
Blackfish uciekł z Bliźniaków - tyle wiemy z serialu. W książce nie był na weselu Edmure'a, tylko bronił Riverrun, a kiedy zamek się poddał, Blackfish uciekł. I też nikt, łącznie z czytelnikiem, nie wie, gdzie jest, gdzie się ukrywa, jaki ma plan ani z kim współpracuje. Podobnie jak widz.
Pojedynczy Freyowie są atakowani na gościńcach przez Bractwo bez Chorągwi, którym dowodzi zmartwychwstała Catelyn Stark, a następnie wieszani na pierwszej lepszej gałęzi. Lord Walder trzyma się póki co mocno i zbija bąki. Nie wiem, co zrobią z tym wątkiem scenarzyści, zważywszy, że nie będzie w piątym sezonie ani Bractwa, ani Lady Stoneheart, a Brienne, która była świadkiem tego wszystkiego, nie będzie w piątym sezonie włóczyć się po Dorzeczu tak jak to robiła w książce.
Edmure jest w niewoli u Freyów - tyle wynika z serialu. Na tym etapie w powieści też w niej był. Nie sądzę jednak, by scenarzyści wyjaśnili w piątym sezonie, co z nim dalej, bo Jaime, który w "Uczcie dla wron" wpłynął na jego sytuację, znajdzie się w zupełnie innym miejscu niż w książce.
Blackfish uciekł z Bliźniaków - tyle wiemy z serialu. W książce nie był na weselu Edmure'a, tylko bronił Riverrun, a kiedy zamek się poddał, Blackfish uciekł. I też nikt, łącznie z czytelnikiem, nie wie, gdzie jest, gdzie się ukrywa, jaki ma plan ani z kim współpracuje. Podobnie jak widz.
Pojedynczy Freyowie są atakowani na gościńcach przez Bractwo bez Chorągwi, którym dowodzi zmartwychwstała Catelyn Stark, a następnie wieszani na pierwszej lepszej gałęzi. Lord Walder trzyma się póki co mocno i zbija bąki. Nie wiem, co zrobią z tym wątkiem scenarzyści, zważywszy, że nie będzie w piątym sezonie ani Bractwa, ani Lady Stoneheart, a Brienne, która była świadkiem tego wszystkiego, nie będzie w piątym sezonie włóczyć się po Dorzeczu tak jak to robiła w książce.