Czy Baelish będzie miał kiedykolwiek jakiś chociaż przelotny romans z Catelyn Stark? Czy cokolwiek w ten deseń?
Ja wiem że pytanie jest dosyć głupie, bo niby jakim cudem, mimo to ryzykuję i pytam.
Znaczy on cały czas do niej coś ma, ale myślałam że może ten wątek jakoś pociągną kiedyś może...
Szkoda;) no nic.
Nie wiadomo. Ale wygląda ze cos z tego bedzie:) Bo juz nic nie bedzie takie jak w ksiazce
Wiesz w VD to sie sprawdza::)
fakt, trochę jej szkoda,
a mógłby sobie wziąć staruszkę Catelyn i żyliby długo i szczęśliwie, to jej się wojować zachciało
o ile dobrze kojarzę i czegoś nie pominąłem, szlachetna pani Sansa wciąż pozostaje najpiękniejsza dziewicą w Westeros (na dodatek zamężną)
Ależ ten nowy układ filmwebu odświeża wątki. i bardzo przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać hahahahaha
"Że co??? Z Sansą? To się załamałam"
Słowo się rzekło :D
To było dawno temu i nieprawda^^. Nie wiedziałam jak to wszystko się potoczy;P I chyba chodziło mi wtedy o sam zawód że z Cat nicnic ;) Co za draństwo ten filmweb, wyciąga jakieś bzdety co ich nie ma w rejestrze^^
Ależ ja to wszystko rozumiem :D I tak z czystej sympatii się śmieję, sama widzisz jak to brzmi ;) Ten czysty szczery szok, że z Sansą :D
Nie powiedziałabym, że głupio, ale zabawnie owszem, coś w ten deseń jak czasami czytamy swoje pamiętniki sprzed lat. Wyobrażam sobie tamten szok po tej informacji, że to z Sansą będzie ten teges :D To całkiem normalne, że czasami mamy ochotę się cofnąć w czasie i potrząsnąć samym sobą ;)
Ale Ci powiem jak weszłam w temat że po pierwszym szoku tzn. "Kuffa ja takie COŚ napisałam???!! NIEMOŻLIWE." sama się zaczęłam śmiać^^.
Chciałabym odświeżyć temat, bo nie mogę rozgryźć książkowej kwestii Catelyn i Littlefingera. Uwaga na spojlery! Uwaga na spojlery!
Otóż z książki dowiadujemy się, że Petyr kochał się w Cat z wzajemnością (?). Lysa również się w nim durzyła; przez całe życie. Podobno straciła z nim dziewictwo udając Cat, kiedy Petyr był pijany. Czy to dlatego Cat stanowczo zaprzeczyła, kiedy Petyr przechwalał się, iż podarowała mu swój najcenniejszy skarb? I czy Catelyn musiała brać ślub ze Starkiem? Dokładnie nie pamiętam, ale chyba była przeznaczona początkowo bratu Neda Starka, który zginął. Czy ona kochała tego brata? Bo Neda raczej nie, chyba że z czasem. Proszę o jakieś naprostowania.
Uwaga na spojlery!Uwaga na spojlery!Uwaga na spojlery!Uwaga na spojlery!Uwaga na spojlery!Uwaga na spojlery!
Littlefinger kochał się w Cat, ale bez wzajemności. Za to Lysa kochała się w Littlefingerze a on w niej nie.
Catelyn miała zostać żoną starszego brata Neda, bo tak się dogadali jej ojciec ze Starkami, a pośredniczył temu Jon Arryn.
Cat była po prostu sprzedana "na żonę", więc było jej wszystko jedno kogo poślubia. chociaż lepiej znała Brandona. Ned odziedziczył narzeczoną w spadku bo bracie, a że poczuwał się, i był posłuszny w stosunku do Jona Arryna ożenił się z nią.
Mimo to udało im się być dobrym małżeństwem
Dodam, że w czasie małżeństwa 'chyba' również rozkwitła między nimi miłość i wzajemny szacunek pomimo ukartowanego małżeństwa. Wg mnie przynajmniej.
Tak, "dotarli" się. W każdym bądź razie Cat, nie tęskniła za Brandonem Starkiem.
Dlatego fakt, że Ned ją zdradził bardzo ją bolała.
Dobra, kwestia Cat, Brandona i Neda jest już jasna.
Czy Catelyn niewinnie flirtowała może z Littlefingerem "jak to nastolatki"? A Lysa oślepiona zazdrością lub Littlefinger oślepiony miłością wyolbrzymiają zachowanie Catelyn?
I dlaczego Jon Arryn uczestniczył w rozmowach na temat małżeństwa Catelyn?
Proszę kogoś znającego temat o odpowiedź na resztę pytań dot. utraty dziewictwa sióstr.
Littlefinger wychowywał się z siostrami Tully w Riverum. Zakochał się w Catlyn.
Ona go traktowała jak brata nic więcej. W Petyrze zakochana była natomiast Lysa. Bez wzajemności.
Lysa straciła dziewictwo z Petyrem podszywając się pod Cat, gdy ten był pijany.
Gdy Brandon miał się ożenic z Cat, Petyr wyzwał go na pojedynek, i tylko dzięki prośbie Cat Brandon go nie zabił, ale zostawił mu pamiątkę w postaci blizny na klatce piersiowej.
Catlyn najpewniej straciła cnotę z Nedem po ślubie.
Petyr idealizował Catlyn, czuł się zdradzony.
Jon Arryn był w dobrych relacjach ze Starkami, Tallymi i Barethionami. Ned i Robert dłuższy czas przebywali w dolinie Arynów za młodych lat. Tam też się zaprzyjaźnili.
Dodam, że Jon Arryn ojcował w pewien sposób i Nedowi i Robertowi, stąd też oni czuli się kimś w rodzaju braci, a i jego "wtrącanie się" w ich życie.
Petyr szalał za Cat tak samo jak Lysa za nim, i oboje idealizowali aż do przesady swoich wybranków serca. Sama Cat patrzyła na Petyra z góry i nigdy by się nim pod tym względem nie zainteresowała, za wysokie progi na jego nogi. Zdecydowanie się pod tym względem zgadzała z ojcem.
Na pewno straciła dziewictwo z Nedem.
Sam Ned był wtedy zakochany w Asharze Dayne, z wzajemnością, ale (w przeciwieństwie do swojego najstarszego syna) poczuwał się do rodowego obowiązku.
(stąd Cat była święcie przekonana, że to właśnie z Asharą ją zdradził, tym bardziej, że odwiedził ją wracając spod Wieży Radości i spędził tam trochę czasu, po czym wrócił do żony z zawiniątkiem, sama Ashara wkrótce po tym [ponoć] popełniła samobójstwo)
Brandon zaś był związany wtedy emocjonalnie i seksualnie z Barbrey Dustin, która twierdzi, że ten wcale nie palił się do ślubu z Tully'ówną.
Owszem. Coś między nimi była, pamietam nawet fragement jak Catelyn przypominała sobie, że całowała się na przemian z Lysa, z Petyrem.
Sam Litllefinger powiedział nigdy nie wierz Litllefingerowi. I tu pojawia się paradoks kłamcy:)
On miał romans z Blackfishem dlatego tamten nigdy się nie ożenił i został wygnany.Normalnie jak Kapitan Flint czy Frank Underwood.