PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409676
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

http://youtu.be/78juOpTM3tE

ocenił(a) serial na 8
Kiken_

Tutaj wypada wspomnieć o korzyści płynącej z czytania książek.
Brak zagrożenia zawałem.
Trzeba sobie jednak szczerze powiedzieć, Starkowie prosili się o taki koniec niemal od samego początku.Co zasiejesz...

ocenił(a) serial na 7
Demri_Lara

Czytać owszem trzeba. Ale czy tylko GOT? :) Jest jeszcze cała masa innych, równie ciekawych, a może i bardziej wartościowych książek ;) Wyczuwam lekki czytelniczy trolling ;) Ja czytam GOT znając już historię i jakoś mi to nie przeszkadza. Dobra literatura sama się broni :) Pewnie zanim powstanie 4 sezon to już będę miał za sobą całość i wówczas będę się mógł tez tak trochę powywyższać ;)

ocenił(a) serial na 8
NoktowizoR

Przecież to była żartobliwa wypowiedź, odnosząca się do reakcji widzów - można zaoszczędzić na zdrowiu, będąc przygotowanym na takie sceny :) Nie sieję propagandy na forum, że Gra o Tron jest tylko dla czytelników.
Nie rozumiem Twojego drugiego zdania :c To forum GOT, a nie Kierkegaarda i Bolla, więc po co to? :)

ocenił(a) serial na 7
Demri_Lara

też lekki trolling czytelniczy ;)

ocenił(a) serial na 8
NoktowizoR

moje uszanowanie.

ocenił(a) serial na 9
Kiken_

Naprawdę jest wielu takich,którzy się od spojlerów uchowali i nie wiedzieli co ich czeka?

ocenił(a) serial na 7
as_kontakt

Dzięki Bogu byłem jednym z nich :D

ocenił(a) serial na 10
as_kontakt

Tak. Mój mózg został zgwałcony, mimo ze domyślałem się, do czego to zmierza.

ocenił(a) serial na 10
as_kontakt

ja tez sie uchowalam... :) na szczescie...wmurowalo mnie w fotel :)

ocenił(a) serial na 10
as_kontakt

Ja się uchowałem i a niech mnie... gdyby to puścili 1 kwietnia, to bym nie uwierzył. Dalej czekam na oficjalną (bezkrwawą) wersję odcinka.

ocenił(a) serial na 7
as_kontakt

Ja też! Takiego zwrotu akcji nie było od "Krytycznej decyzji" gdzie w 1/3 filmu wykończyli jednego z głównych bohaterów. Kopara mi opadła aż na podłogę, bo jestem dopiero na 2 książce... Matka Starkowa mi działała na nerwy - swoją drogą czy Wam też coś nie gra w scenie jej śmierci? Ona ma taką "cierpiętniczą minę", która wygląda jak gumowa maska, czy to jej naturalny "wizaż"? Jeśli to było "ołnaturel" to babka się marnuje i powinna grać w horrorach... Ale Robba mi szkoda :( Myślałam, że polegnie w jakiejś bitwie. Niemniej od dawna stawiam, ze tron wygra ..... Arya :) Trzymam kciuki!

ocenił(a) serial na 9
as_kontakt

Melisandre zrobila spoiler. Wiadomo ze pewnie w nastepnym odcinku zginie Joffrey.

Kiken_

Jak to Amerykanie. Znają tylko TV. O książkach słyszeli, że były w XX wieku. HE HE

ocenił(a) serial na 9
rutkowsky

Pewnie masz rację.Oni nie są w stanie przeczytać więcej niż gazetkę reklamową z supermarketu.

Wcześniej widziałam faceta,który rzucał laptopem po smierci Edda :D

rutkowsky

Jak i pewnie spoora część rodaków.

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

ja nie wiedziałam... jeszcze ryczę... jak to tak?? Dlaczego ?:(

wonska15

Bo Martin...

Jaco80

Właśnie skończyłem oglądać. Jestem wstrząśnięty ,ale nie zmieszany. Naprawdę dobry serial.

ocenił(a) serial na 10
wonska15

A dlaczego nie :)

wonska15

ja juz wiedzialem ale i tak rycze =(

Kiken_

Przyznam się że nie czytałem książki. Z jednej strony żałuje, bo lubię wiedzieć trochę co mnie czeka, z drugiej strony po odcinku 03x09 ciesze się że nie przeczytałem z racji tego że bardzo byłem zaskoczony tym co zobaczyłem na końcu tego odcinka. Podobne odczucia miałem po ostatnim odcinku pierwszego sezonu (śmierć Eddard Stark). Miałem w planach czytać książkę, ale zrobię to podobnie jak to miało miejsce przy Władcy Pierścieni. Obejrzę a potem przeczytam.

freedommen

Największy błąd jaki możesz zrobić.

ocenił(a) serial na 7
Kiken_

Przecież to ewidentnie było czuć, że tak się to skończy. A ludzie tacy zszokowani jakby było czym.

ocenił(a) serial na 10
PanJapko

no pewnie, wielki jasnowidz, pewnie wszystkie filmy juz po ogladnieciu komentujesz "ja wiedzialem, ze to tak bedzie". to zostan scenarzysta, a nie rob z siebie debila na forum

ocenił(a) serial na 7
NightDevil

Lel.
Spoko, jestem w trakcie pisania kryminału. Mam nadzieję, że nie będzie tak oczywisty jak to.

ocenił(a) serial na 8
PanJapko

Bardziej to się czuło w książce niż w serialu.

ocenił(a) serial na 7
siLk_2

Wierzę. Podczas czytania jest więcej czasu na przetworzenie informacji i wyciąganie wniosków.
Ale serio, bardziej by mnie zaskoczyło, gdyby NIE było takiego rozwiązania. Martin ma przewidywalny styl prowadzenia akcji jak się już z nim zapozna. Zwłaszcza, że były takie bajery jak rozmowa Hounda z Aryą, czy to, że nazwali syna Ned. Poza tym, nikomu nie wydawało się dziwne, że Frey ot tak postanowił odsunąć zdradę w niepamięć i udawać, że nic się nie stało?

ocenił(a) serial na 10
Kiken_

Niektórzy to tak przeżywali jakby ich ktoś w nocy w lesie zostawił i pojechał :)

ocenił(a) serial na 10
Kiken_

Ja nie czytalam ksiazek i bylam zszokowana zakonczeniem tego odcinka ale mam zamiar zaraz zaczac je czytac zeby nie narazac sie na zawal serca ;) Ale bedzie mi ich brakowac.... wolalabym zobaczyc jak Robb wykonuje swoj plan a rodzina sie jednoczy ^^ Maja jeszcze jacys Starkowie umierac?? Nie bojcie sie, mozecie mnie zaspojlerowac nie mam z tym problemu :))

ocenił(a) serial na 9
poison_poison

SPOILER Jona ubiją ale to za kilka sezonów, a reszta Starków do niczego się nie nadaję :)

ocenił(a) serial na 10
michalBialystok

Dzieki ^^ Nadzieje pokladam w Hodorze <3

ocenił(a) serial na 9
Kiken_

W pewnym momencie odcinka- jak zamkneli bramę wejściową- było oczywiste dla kogoś, kto nie czytał książki, że będzie się działo i to działo źle dla Starków, ale nie myślałem, źe aż tak... W tym momencie cały ich ród został praktycznie unicestwiony, damn!

Kiken_

W sumie wyglądałam podobnie ;) Jeszcze na dodatek napisy końcowe nie miały żadnej muzyki, siedziałam i gapiłam się na te literki, aż się skończyły. Szok totalny.

ocenił(a) serial na 8
violusek

miałam to samo

ocenił(a) serial na 7
violusek

to czytając książkę nie można dostać zawału a oglądając serial tak? chyba na odwrót. w książce bardziej się przywiązywałem do bohaterów i też wydaje mi się, że mniej krwi nie było..

ocenił(a) serial na 10
Kiken_

Wiedziałam jak to będzie, ale...brak słów. Wstrząs. Martin jest geniuszem.