PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409587
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

jak dla mnie po pierwszych dwóch odcinkach wygląda to jak ekranizacja Heroes of Might and Magic :D strasznie stereotypowe te plemiona wszystkie, zupełnie jak zamki w hirołsach :) kto za?

użytkownik usunięty
rzuffiq

za przeproszeniem, ale o czym ty dziecko pierdzielisz?

to jest ekranizacja kultowej, najlepszej na Zachodzie i dosyć już leciwej sagi fantasy, a ty porównujesz do jakiegoś komputerowego g**na?

myślę że martin musiał zagrywać się w trójkę do upadłego :)

rzuffiq

W 1996 roku? Właściwie nawet wcześniej musiałby, te 700 stron trochę się pisze...

Crusard

jedynka jest z 95', pasuje?

rzuffiq

Nie pasuje. Czemu napisałeś, że musiałby się zagrywać w trójkę? I jak wspomniałem, taką książkę się pisze dość długo.

Crusard

bo trójka była najlepsza więc zakładałem, że jak wszyscy pisarze fantasy spędził przy niej najwięcej czasu. no ale widocznie miał peceta trochu wcześniej - pospieszyłem się. strasznie mi wstyd :)

użytkownik usunięty
rzuffiq

a ja myślę, że jesteście straconym pokoleniem

jak się zdarzy jakieś zawirowanie i odetną wam ten net, to nie będziecie się zupełnie do niczego nadawać ;)

ocenił(a) serial na 10

>>>>>Suchy Wilk SuchyWilk

Jak można oceniać serial na 10/10 po 2 odcinkach?

użytkownik usunięty
herschel

To taka zdolność prekognicji. Inteligentny człowiek oceni serial po pierwszym odcinku, najlepsi dają radę ocenić po napisach początkowych.
Tak wynika z badań. Amerykańskich.

myślę, że jak zobaczyłeś trailer to oceniłeś :)

ocenił(a) serial na 9
rzuffiq

Śmiem wątpić w Twoje myślenie ...

gambitx7

śmiem wątpić w Twoje wątpienie. ale wątpiącym dobrze radzę.

ocenił(a) serial na 10
herschel

To moze inaczej. Pierwsze 2 odcinki serialu oceniam 10\10. Czy tak mozna?

rzuffiq

Cóż, rzeczywiście - serial przypomina Heroes of Might and Magic. Nie powiedziałbym jednak, że to Martin wzorował się na grze, a tym bardziej gra na Martinie (choć V i VI część pod względem fabularnym do PLiO są imho zbliżone).
Scenarzyści za to dużo grali w Heroesów, bo niektóre krajobrazy Królewskiej Przystanii przypominają Heroesowe Heaven, Pentos doskonale nadaje się na stolicę barbarzyńców, są też Inni, którzy (nie można tego zaprzeczyć) przynajmniej pod względem pewnych przeszłych wydarzeń (zarówno w Westeros jak i Ashan) są podobni do Bezimiennych.
PS: W życiu nie czytałem PLiO, więc moja wypowiedź jest subiektywna.
Wychowałem się za to na Tolkienie, grach z M&M i wiem jak smakuje fantasy, zaś dwa pierwsze odcinki zrobiły na mnie na tyle duże wrażenie, że zamierzam przeczytać sagę Martina :)

elensil20

piątka, mistrzu! miałem nadzieję, że w końcu trafi na ten temat ktoś, kto nie połknął kija od szczoty.

ocenił(a) serial na 9
elensil20

Albo ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo w ogóle nie kumam o czym ty piszesz??
"PS: W życiu nie czytałem PLiO, więc moja wypowiedź jest subiektywna."
To z jakiej paki wymieniasz mi tu Westeros, Ahan itp?
"krajobrazy Królewskiej Przystanii" - gdzieś ty je widział, bo chyba nie u siebie za oknem?

ocenił(a) serial na 9
gambitx7

gambitx7, nie przejmuj się. Chłopaki mają racje. W trzecim odcinku pojawią się Archanioły i kilka centaurów. Za to w kolejnych podobno pokażą zamek Inferno. Nie mogę się doczekać!!!

Kaleval

Bardzo płytka i niemerytoryczna wypowiedź, ale co się dziwić, kiedy średnia Twoich ocen to 9.3 ...

ocenił(a) serial na 9
elensil20

Srednia ocena filmów które obejrzałem to 7.23. Nie wiem więc skąd wziąłeś tę powyższą liczbę...

gambitx7

Jest takie ujęcie w pierwszym odcinku mój drogi ...
Pamietaj, że ksiażkę się czyta a serial się ogląda, a skoro Ty szukasz w serialu cycków i innych damskich przymiotów, to przepraszam ...

ocenił(a) serial na 9
elensil20

Ujęcie widoku z Twojego okna ?? Gratulacje.
Nie wiem co Wy wszyscy macie do cycków, dup, sexu i krwi, jakimś cudem wszystkim zaczęło to przeszkadzać, no ale cóż, dla niektórych do normalny aspekt życia, dal innych tabu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
rzuffiq

Gorszego porównania nie ma. W GoT nie ma nic co by przypominało "Hirołsy" a stwierdzenie że Pentos przypomina stolicę barbarzyńców świadczy o całkowitej nieznajomości tematu.Temat napewno został stworzony z zamiarem zażartowania/strolowania. Cel został osiągnięty, uśmialiśmy się do łez można pozwolić mu umrzeć.