Do internetu wyciekły sceny z nadchodzącego odcinka nie mogłem się powstrzymać obejrzałem chodzi o scenę śmierci Viseriona i stwierdzam że ta scena była najgorszą i najsmutniejszą sceną w Gocie nigdy żadna scena w Gocie mnie tak nie poruszyła jak ta T_T gdy będę musiał obejrzeć cały odcinek i tą scenę jeszcze raz to nie wiem jak to przeżyje... ludzie mówią że Danka jest szalona a gdyby nie przyleciała na drogonie i nie zabrała ich to wszyscy którzy wyruszyli za mur razem z Jonem by już nie żyli uratowała ich i zapłaciła za to życiem jednego ze swoich smoków nie wydarzyło by się to gdyby każdy ze smoków miał jeźdźca... teraz Danka powinna rozmnożyć Drogona i Rhaegala ale oczywiście w serialu nie ma co na to liczyć bo lepiej zapychać serial scenami typu Missandei i Szary Robak nie mam pytań...
Nie tylko sceny, ale też cały epizod jest od rana w jakości HD. W Hiszpanii wczoraj przez pomyłkę puścili w TV.
Ponoć smoki mogą zmieniać płeć, by się rozmnożyć. Chciałabym to zobaczyć! Swoją drogą, teraz już widzę, czemu Targaryenowie żenili siostry z braćmi :3
Kazirodztwo wśród smoków? To chyba nie brzmi zbyt dobrze, minus 100pkt do szlachetności dla tych zwierząt :P
Miałem tak samo nic mnie w tym serialu tak nigdy nie poruszyło jak to to było okropne ;,\
Mnie też. Mimo, że wiedziałam co się wydarzy , i tak nie wiem czemu czuję się zdruzgotana tą sceną. To było na prawdę straszne...
Gdzie tam ginie ;P heh ... przecież zostaje ożywiony :D
PS. Tak, kibicuję temu niebieskiemu Darth Maul :) W końcu jedyna postać, która zaprowadziłaby porządek, ład i spokój w całym Westeros.
Cóż, spoliery wszędzie rosną często i gęsto.. od dawna wiedziałem, że wyciekła cała fabuła 7 sezonu i nie mogłem się oprzeć, by ją przeczytać, więc wiedziałem, że smok zginie. Faktycznie, mimo że byłem przygotowany(smoki forever!!<3) ta scena bardzo mną wstrząsnęła, aż prawie się popłakałem.. To było po prostu coś okropnego. Zdałem sobie sprawę, że nawet Daenerys i jej smoki nie mają przewagi nad białymi wędrowcami. Wystarczy jedna lodowa strzała i smok leży. Straszna scena, naprawdę no :(
Ja żadnych przecieków nie czytałam, ale niestety nie dało się paru ominąć wchodząc na jakąkolwiek stronę związaną z GoTem, bo innym ludziom to by chyba włosy powypadały, gdyby nie wciskali swojej wiedzy o tym co będzie i nie uświadamiali innych, gdy Ci sobie gdybali...
Także o śmierci Viseriona wiedziałam i chyba przez to ta scena nie poruszyła mnie tak jak powinna.
Gdy będę to oglądać drugi to może nawet bardziej ją przeżyje, bo za pierwszym razem to byłam trochę zażenowana czy zawiedziona tym odcinkiem i jakoś nie umiałam się w niego wczuć.
Rezyser w ogóle nie poradził sobie z wytworzeniem atmosfery grozy, tak żeby to wciągnęło, a miał pole do popisu. Było to zwyczajnie nudne, nawet muzyka niewiele dawała, a może po prostu za bardzo w głowie miałam genialne Hardhome i liczyłam na coś tego pokroju.
Trzeba obejrzeć jeszcze raz, może wtedy lepiej się przekonam do tego odcinka.
Odcinek super. Wątek Sansy i Aryii mimo, że drugoplanowy jest bardzo emocjonalny. Nie wiem tylko skąd biali wędrowcy mieli białe łańcuchy, żeby wyciągnąć martwego smoka z jeziora. Od początku to była pułapka. Zaczynam się zastanawiać, którym umarłym Tangaryanem jest Nocny Król (skoro tak dobrze zna się na smokach). Wykorzystał Brana, żeby zastawić pułapkę na Smoka/i. Więc na pewno nie jest szalonym Królem. Może to Aegon Zdobywca?
Ciekawe czy jeszcze zobaczymy wuja Bena pojawił sie na chwilkę nie wiadomo skąd i tak by miał zakończyć ? Szkoda Thorosa co do smoka obstawiałem , że jeden w tym sezonie padnie nie czytałem wcześniej informacji chociaż ponoć był cały scenariusz tego sezonu dostępny gdzieś . To jak król umarłych ma teraz smoka sam może sobie przelecieć w kilka chwil i wszystkich wybić . Ciekawe czy zobaczymy jeszcze Wun Weg Wun Dar Wun w pierwszym odcinku maszerował z umarłymi i kilku jego braci też było pokazanych a tu w tym ich nie było jakoś pokazanych .
Ograniczenia budżetowe. W 7x1 i 7x5 gdy obserwował Bran armię NK była znacznie liczniejsza niż w 7x6.
To nie mógł być Wun Wun, bo ten z tego co pamiętam zginął w Winterfell podczas Bitwy Bękartów ;) Więc skąd miałby nagle znajdować się za murem ?
Biedny Viserionik, jakie on miał spojrzenie, gdy umierał... :( Popłakałam się... Szkoda maluszka :( A to wszystko wina Snowa! Kazali mu wsiadać, a ten chciał Dance zaimponować i poszedł walczyć jak jakiś imbecyl. Gdyby wsiadł od razu, to by szybko odlecieli i Viserion by żył. Hejtuje Jona Snowa za przyczynienie się do śmierci Visia!
Ja na żadne spoilery odnośnie 7 sezonu dużo nie napotkałem poza spotkanie Dany z Jonem i parę tam newsów (Gendry, Davos, Tyrion akcja na plaży oraz spotkanie Jona z tym bez penisem). O smokach nic, ale domyślałem się, że któryś smok polegnie bo to nie byłby GoT, no ale kurczę po cichu liczyłem, że wszystko skończy się inaczej, kolorowo, wszystkie smoki będą żyć długo i szczęśliwie no ale...Żadna śmierć mną tak nie wstrząsnęła. ŻADNA! Nawet Ned, Robb czy ktokolwiek inny. Jeszcze reakcja Drogona i Rhaegala taki płacz, niedowierzanie, a jednocześnie pożegnanie z Viserionem. Nic mnie tak nie zabolało w całym serialu jak ta scena. No i ta końcówka, w której został wskrzeszony. Nocny Król ty chamie. Teraz niech Gendry bierze się za robotę i jakiś pancerz z Vyleriańskiej stali zrobi dla smoków bo drugiego nie przeboleje.
Czyli co? Sojusz z tą pseudo królową Cersei, oszczepy ze smoczego szkła, skorpion Qyburna i zniszczenie Viseriona inaczej nie widzę, aby go pokonać. Po ciula Jon szedł za mur. Rozumiem zamiar, ale po co?.
Płaczę po tym odcinku. Dobrze, że urlop mam od poniedziałku 2 tyg. Teraz "spokojnie" poczekam do 28.
Hah, widzę że nie tylko ja wyjątkowo źle zniosłem ten smoczy zgon XD Motyw z pancerzem z valyriańskiej stali były genialny, albo można by go wzmocnić smoczym szkłem(którego w DS jest pod dostatkiem). Oby więcej smoków nie zginęło w 8 sezonie :(
Viserionek niech spoczywa w pokoju [*]. Jest już w smoczym niebie na pewno. :(
Szkoda, że pewnie wszystkie pozostałe smoki wyginą w 8 sezonie.. potajemnie liczę, że w Dragonstone znajdują się porzucone smocze jaja ;)
Oby tak nie było wydaje mi się że jeszcze jednego smoka w 8 sezonie uśmiercą ale obym się mylił Drogon raczej przeżyje do końca sagi płaczę po śmierci Viseriona gdy uśmiercą jeszcze jednego albo co gorsza wszystkie smoki to ocenię ten serial na 1 ... też strasznie bym chciał aby w serialu pojawiły się nowe smocze jaja