PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406056
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Każdy który wyruszył za mur z tego teamu :),zapewne wie że żeby zabić nieumarłego, potrzebna jest broń z obsydianu.Smocze szkło, jest obecnie wydobywane ale ciekawi mnie czy chociaż zdążyli wykuć parę sztuk tej broni ,dla każdego ,bo jeżeli nie i poszli ze zwykłą to czysty idiotyzm.Wiadomo wyruszyli tam po to żeby pochwycić jednego z nich ale lepiej mieć taka broń dzięki której mogą zabić innego i się obronić w razie problemów.

ocenił(a) serial na 10
Krystian1984

ale tych truposzy można zabić normalnie tylko tych takich level wyżej o niebieskich oczach tym smoczym szkłem
chyba

ocenił(a) serial na 9
inkawa

Truposzy można zabić ogniem ale Białych Wędrowców smoczym szkłem.

ocenił(a) serial na 9
inkawa

Zresztą to jest poplątane.W odcinku S05E08 gdy Nocny Król ich ożywił wszystkich, na końcu ,tych dzikich to oni też mieli niebieskie oczy, jak biali wędrowcy

ocenił(a) serial na 8
Krystian1984

Niebieskie oczy mieli od samego początku, pierwszym pokazanym w serialu żywym trupem była ta dziewczyna w pierwszym odcinku.

Serial jest o tyle niekonsekwentny, że gdy Sam zabił białego wędrowca, ten powoli jak gdyby spłonął, a gdy Meera zabiła jednego włócznią z grotem z obsydianu, białas od razu rozprysł się na kawałki, jak od waliriańskiej stali.

Żywe trupy są łatwopalne, to wiadomo. W książce jest mowa, że smoczym szkłem ich nie można uszkodzić, bo jest zbyt kruche, ale w serialu Jon mówił co innego (może to był skrót myślowy)