PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94608}
4,6 12 tys. ocen
4,6 10 1 12187
3,8 5 krytyków
Graczykowie, czyli Buła i spóła
powrót do forum serialu Graczykowie, czyli Buła i spóła

Jaroszyński

ocenił(a) serial na 8

To po prostu się w głowie nie mieści jak można robić takie (nazwijmy rzeczy po imieniu) beznadziejne filmy. I gra aktorska nie satysfakcjonuje i wyraźnie głupie pomysły w scenariuszu. Kiedyś (chyba na początku lat 90.) był taki program rozrywkowy, którego autorami byli Jaroszyński i Friedmann. To był inteligentny humor. A to co serwuje nam Jaroszyński w Graczykach i ich kontynuacji woła o pomstę do nieba. Na jedno pytanie nie mogę sobie odpowiedzieć: cóż robi w tym serialu Krzysztof Kowalewski?

Zawiesina

znowu
Znowu zgadzm sie z Twoją opinią . Buła i Spóła powaliły mnie na ziemię swoją beznadziejnością. Najgorszą rzeczą w tym jest to że tracę szacunek dla aktorów grających w tej "chale", a są to aktorzy dobrzy i lubiani. Kasa, kasa, i jeszcze raz kasa. Gdzie ta Bohema, gdzie ten światek aktorski, tak specyficzny i dziwny. Został tylko interes, sprzedawania się w imię forsy.Przykro mi to stwierdzić ale wielu naszych aktorów sprzedaje swoją godność i obraża pojęcie SZTUKI. Pozdrawiam

Zawiesina

Tak jest!
najzupełniej sie z Tobą zgadzam!!! Coś się wypala w polskim humorze...

użytkownik usunięty
Zawiesina

głupi jesteś i tyle, bardzo fajny serial, niby czemu akuraty Ty masz miec rację?he? co najwyżej tobie może się nie podobać, ale to i tak nic nie znaczy, prawda?

Zawiesina

zupełnie nie rozumiesz sensu tego serialu i dlatego sadzisz ze jest beznadziejny,moim zdaniem to rola zycia wawrzeckiego i choćbym sie zesrał tak będzie :]

zacharjasz

a ja się waham, czy życiową rolą Wawrzeckiego jest Buła, czy dr Kidler!
tak czy siak, mistrzostwo!

Zawiesina

Zawiesina ty popaprańcu!!!! Jesteś poprostu zagłupi aby dostrzedz sens tego serialu i kunsz Wawrzeckiego, który wprost zachwyca mnie sposobem odgrywania roli Buły. Żal mi Ciebie człowieku, a serial jest THE BEST!!!!

ocenił(a) serial na 10
Zawiesina

jak sie ma IQ=0 to sie nie ma czemu dziwić ,że sie tego filmu nie rozumie.Dokończ człowieku podstawówkę i zapraszam ponownie do obejrzenia.

gandarm

Równiez uwazam ten serial za bardzo dobry, te pomysły buły sa po prostu genialne

Zawiesina

Moim zdaniem serial jest lepszy niż pierwozwór choć były słabsze epizody czasami ale Wawrzecki i Kowalewski i syn Buły oraz Leon i Zuza ratują serial.

Zawiesina

Dodałeś ten temat w 2003 roku i jesteś w nim krytyczny w stosunku do serialu, ale Filmweb wyświetla, że oceniłeś go na 8 punktów. Jeśli jeszcze jesteś na Filmwebie to mógłbyś napisać co się stało, że poprawiłeś ocenę?