Grand Hotel

Gran Hotel
2011 - 2013
7,9 6,6 tys. ocen
7,9 10 1 6563
Grand Hotel
powrót do forum serialu Grand Hotel

Nie można oczywiście tego serialu traktować serio (ach , ta masa absurdów !), ale jako
odstresowacz - świetny.

ocenił(a) serial na 8
muh

świetny i tylko 5?:)

klaudia2251

Jest zakwalifikowany jako dramat , a odbieram go jako komedię absurdów , więc zamierzenia twórców ,moim zdaniem, udały się połowicznie. Arcydziełem toto nie jest, ale jak już pisałam rozrywka niezła.

ocenił(a) serial na 8
muh

Widać nie widziałeś wcześniej żadnego serialu hiszpańskiego. Oni tak juz mają, że tworzą czasem absurdalne seriale ktore mimo to są lepsze, niż niejeden amerykański. Strasznie jestes surowy.

ocenił(a) serial na 10
klaudia2251

Popieram Klaudię. Seriale Anteny3 są naprawdę niezwykłe. Ciekawa fabuła, tajemnice, sekrety i intrygi.. To wszystko sprawia, że serial wciąga od razu. Owszem, niekiedy może nie jest to realistyczne, ale czy w serialach musi być wszystko takie realne? No więc właśnie... Ale też świat potrafi nas zaskakiwać.
Muh, polecam Ci inne seriale Anteny3: Internat(El Internado) i Statek(El Barco). Ten pierwszy zdecydowanie jest najlepszy, jaki kiedykolwiek widziałam. Drugi też jest całkiem niezły.

Grocholinka

Problem fabuły Gran Hotelu polega nie na braku realizmu, lecz na braku logiki, a to są dwie kompletnie różne rzeczy. Weźmy moment śmierci Cristiny. Miał on miejsce rano czy w nocy? Oto jest pytanie. Cristina umawiała się z Teresą na 8 rano, a kiedy ginie, w hotelu jedzono kolację. Mam rozumieć, że leżała w pralni cały dzień?
Za propozycje seriali dzięki. Sprawdzę, w jakiś długi zimowy wieczór. Zawszeć to lepsze, niż amerykańska sieczka czy tvn-owskie bajdurzenie z lokowaniem produktu.

muh

Oglądam właśnie El Internado i jest super. Też widzę tam sporo niedociągnięć i błędów (technicznych), ale pomysł jest przedni i ciekawi mnie tajemnica. A co do Chorstiny to mogła się umówić z Teresą na 8 rano, ale morderca pojawia się dopiero wieczorem - sprawa morderstwa zresztą jest wyjaśniona.

izolda_2

El Internado jest najlepszy! Już drugi raz oglądam

Hmm_Ciastko

Muszę przyznać, że brakuje mi takich seriali. Trochę horrorowo tajemniczych. Harper's Island, American Horror Story to za mało. Naprawdę nie wiem jak mogłam przegapić ten hiszpański serial. Mistrzostwo :)

ocenił(a) serial na 9
izolda_2

Wiec wczoraj wlaczylam i obejrzalam 2 odcinki.Napisze tak,nie jest zle,fajna dziwn atajemnica,ale niestety Yon Gonzalez nie podoba mi sie,kurcze zepsul mi ten piekny wizerunek z GH :( szkoda.. Zobaczymy jak bedzie dalej...

italiakami

Hahaha :) Dla mnie w GH jest zbyt piękny. W Internado bardzo irytujący, ale wyrazisty. Skończyłam oglądać i spoko, choć miał momenty, że mnie nudził.

ocenił(a) serial na 9
izolda_2

Dokladnie..w GH taki meski,przystojny bohaterski,romantyczny...odwazny..a w internacie...no coz, gra gowniarza ktory gra mi na nerwach...

italiakami

:)) Aroganckiego ignoranta, ale o wielkim sercu;) Jest dobry w tym, co robi skoro nam działa na nerwy ;)

ocenił(a) serial na 9
muh

+ Yon Gonzalez <3 ;)

Hmm_Ciastko

Akurat on jest jednym ze słabszych punktów serialu. Taki obleśnie lalusiowaty. Wolę zabawnego Andresa albo postać graną przez Fele Martineza. Zależy, kto co lubi. :P

muh

"obleśnie"? " :/

Hmm_Ciastko

Ja po prostu nie lubię takich "miętkich" facetów-ślicznych do porzygania. Ale jak już zaznaczyłam, o gustach się nie dyskutuje.

muh

Jak dla mnie śliczny to pojęcie subiektywne.