PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630096}

Grand Hotel

Gran Hotel
2011 - 2013
7,9 6,6 tys. ocen
7,9 10 1 6562
Grand Hotel
powrót do forum serialu Grand Hotel

Uwielbiam hiszpańskie seriale! Ten również bardzo przypadł mi do gustu mimo wielu niedociągnięć. Wiele absurdalnych wątków (podnoszenie narzędzia zbrodni raz za razem, podkopywanie się w tak prostych rzeczach itp.).

Strasznie irytowało mnie też poprowadzenie niektórych postaci. Tragiczny trójkąt Julio - Alicia - Maite, który od początku był totalnie bezsensowny... Wrzucenie Maite na siłę w objęcia Andresa w ostatnim odcinku, kiedy można było ukrócić mu wcześniejsze romansowanie i wspaniale rozwinąć nowy wątek miłosny.

I w końcu tragiczne zachowanie naiwnego Andresa, który zrehabilitował się dopiero na końcu. Belen była chyba najbardziej irytującą postacią całej serii i jak dla mnie było jej ZA DUŻO... Nie wierzę, jak facet mógł być naiwny przez tyle sezonów! Gdyby pozbyli się Belen (albo poprowadzili wątek inaczej - jakby Andres od początku ją podejrzewał i nie mógł jej znieść) i wcześniej wprowadzili wątek miłosny Maite+Andres, wszystko trzymałoby się kupy...

No i ta końcówka. Julio pieprzony władczy macho, który nie może poczekać ani chwili dłużej na swoją ukochaną i wręcz siłą wyciąga ją z hotelu! Alicia po omdleniu musi natychmiast zwlekać się z łóżka i biec do chłopa, bo ten ją zostawi? Taka to wielka miłość była, że Julio jej wyznacza godzinę wyjazdu z hotelu pt. "Bo jak nie, to...." ?

ocenił(a) serial na 10
Lady_Nyks

Myślę tak samo o Julio :/ mało tego w pierwszym sezonie już chciała z nim uciec ale to jego zatrzymały sprawy. Święta krowa. I w 3 znów jego warunki i warunki... O dziwo moje ulubione postacie na końcu stały się nie do zniesienia a bardziej interesowali mnie źli ludzie ;)