Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24849
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Super odcinek, tm razem bardziej komediowy. Najlepszy był Hank jak śpiewał do lustra.Reakcja kapitana na porwanie córki, mnie rozwaliła.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 7
alibaba_4

Odcinek trochę nudnawy i ma duży minus za akcję w stylu (kilka godzin później) nie nawiedzę tego numeru ale porwanie Diany Bezcenne żeby wszyscy porywacze mieli takiego pecha jak ten porywacz :)

alibaba_4

NAJLEPSZY ODCINEK EVER jeśli chodzi o poczucie humoru, gagi i w ogóle wszystko z tym związane! Już dawno żaden odcinek nie tyle serialu 'Grimm' co jakiegokolwiek innego sprawił, że co chwila po prostu się uśmiechałem, a od czasu do czasu po prostu leżałem ze śmiechu.. :D

Najbardziej, już tak po obejrzeniu, mogę powiedzieć, że podobał mi się scenariusz odcinka - fenomenalnie wszystko zostało rozpisane, fenomenalnie. Świetna dawka melancholii i sentymentu w postaci wspomnień z poczuciem humoru (np. Nick i Monroe wspominają stare czasy xD), konkretne gagi sytuacyjne (np. druga połowa odcinka to festiwal takowych, jak Hank i jego odbicie w lustrze czy cała ta dawka spotkań 'zakochanych' aż po kulminację w korytarzu ze wszystkimi xD), albo 'porwanie' Diany (haha, najlepszy Sean: panika, szuka śladów, Diany, po czym chwila namysłu 'meh, przecież to moja Diana, uber mega hexen wiedźma' xD i końcowa scena 'dobrze się bawiłaś? Yhym' :D) no słowem bomba dobrego humoru :D

Z bardziej przyziemnych rzeczy: fatalne efekty przy spadającym kolesiu.. fakt, było to sekundowe ujęcie (o ile nie krótsze) ale strasznie raziło po oczach :/ Szkoda, że nie pokusili sie to jakoś lepiej pokazać np. jeśli już chodzi o oszczędności to scenę kompletnie bym olał - później w konwersacji dlaczego 'zaklęcie' przestało działać i tak jest mowa w zasadzie, że kopnął w kalendarz..

btw. i jeszcze jeden, i jeszcze raz: Hank po wyjściu z pokoju, gdy całe to zamieszanie i 'och ty mój'.. i idzie do lustra na korytarzu, HAHAHHA XD

matiiii

Odcinek Mistrzostwo!.. Hank mnie rozwalił!.. Spiewajacy do lustra.. i to ,, Nigdzie nie odchodz" hahaha
,,Dlaczego ja płakałem"?

Niezle sie ubawilem.
A Diana to juz najwiekszy smaczek tego odcinka :P .. ,, I found Youuu " tak łagodnie powiedziane..;p..
,,Bye..see you soon"<3

Nick; ,,Rosaleeee"... Adalind : Noooooooooooooo .. hahaha! Bezbłedne ;)

Co do efektow specjalnych to chyba wszyscy sie z tym zgodza.. nie popisali sie. Wyszlo im to beznadziejnie, ale biorac pod uwage caly odcinek, mozna na to przymknac oko ;)

Czekam na kolejny taki odcinek ;p

Deathstrroke

"Wyszlo im to beznadziejnie, ale biorac pod uwage caly odcinek, mozna na to przymknac oko ;)"
W rzeczy samej :) To i tak nic nie znacząca sekunda na tle takiego zajebistego 'odcinka z jajem' :D

Haha, to 'Rosalee' czy 'Noooo' było świetne :D Jeszcze z kolejnych przypominajek: dobry był też rymujący Wu (albo sam to wymyślał albo coś cytował, ale było niezłe) a na koniec: 'skoro nie chcesz być ze mną to muszę zakończyć swoje życie' i idzie skoczyć z urwiska, haha xD

Jeszcze co do Diany: ładnie również prosiła zaraz na początku, żeby zabrał ją do domu.. biedny później sam to robił do niej mówiąc 'please, no moreeee' :D Tak poważniej to muszę przyznać, że bardzo ciekawie rozwiązano tę kwestię z tą 'odmową' Seana wobec tego policjanta, tj. motyw sam w sobie był bardzo poważny z tą 'zemstą' a zakończyli (bo chyba zakończyli) ten wątek w sposób tak humorystyczny. Brawa dla twórców!