https://www.youtube.com/watch?v=_CxI8xENE1Q
jednak Eve nie jest do końca cyborgiem pozbawionym uczuć. Dalej kocha Nicka???
No i jak wrażenia? Przedostatni odcinek wydawał mi się trochę ślamazarny. Za to ten :) to co innego. Tunel, Adalind... groźby Eve. No i końcówka. Robi się ciekawie.
Własnie większego ścierwa nie mogli wymyślić. Te pomysły są chore coraz bardziej.
Dostaliśmy kolejny dowód na to, że twórcy tego serialu nie liczą się z niczym co jest logiczne. Choć nie przepadałem za mamejowatą Adalind, to jednak wolę ją zamiast tej kolorowowłosej wiedźmy. Może jej serduszko zaczyna pukać i znowu Juliette się obudzi w niej i odnajdą się na koniec piątego sezonu, a brzydka Adalind będzie znów zła Hexenbestią(sarkazm) pomysł na poziomie Meyerowej, bo co można było wyczytać z tej dziwnej groźby ze strony Eve. Zastanawia mnie komu oprócz Guntoli'emu, Tulloch daje du*y bo nie wierzę, że serialowy Nick tak chce wylansować swoja połowicę. Jest słabą aktorką i do tego brzydką, jedyne co jej zostało to trzymać się gwiazdy serialu, żeby ją na siłe wciskać. Tym nie mniej że na anglojęzycznych forach fani nie pozostawiają suchej nitki na tej kobiecie, więc jak widać twórcy nie liczą się ze zdaniem fanów, a to bardzo zły pomysł. A na deser dostaliśmy kolejny absurd, Czarny Szpon niewiadomo jak, sprowadza Dianę do Renarda. Chyba się komuś zapomniało, że Diana ma być w rękach Ruchu Oporu...pewnie wyjaśnia to, ze członkowie Czarnego Szpona od dawna już wiedzieli gdzie jest Diana, a świetnie zorganizowana grupa Meisnera pozwoliła im przejąc kontrolę nad najważniejszym dzieckiem...no qrwa ujęli mnie tym odcinkiem(kolejny sarkazm) absurd pogania absurd. Klątwa Piątki, żaden serial fantastyczny nie utrzymał sensu od piątego sezonu wzwyż...Oto moje wrażenia
Masz rację jak Eva znowu zacznie lepić się do Nicka , a kto ja już nie będe oglądał dalej , od 1 odcinka nie znoszę tej aktorki , słabo gra uroda przeciętna ; i nic więcej . Byłem zachwycony jak Trubel ją zabiła :) taniec radości to ją znowu wzięli go obsady za jakie grzechy . idź graj nie wiem gdzie tyle nie w serialach które oglądam. a co do Diana to może jeszcze wyjaśnią ten wątek , jeśli nie to będę zawiedziony . Coś czuje że jednak Adalind wróci do Sean ze względu na Dianę :)
Eva posiada wspomnienia Julki ale została pozbawiona uczyć, mowiła nawet do Missnera, że mogli zmienić jej twarz albo przerobić Nick i pozbawić uczyć jak Eve. Jedynym powodem tego całego łażenia za Nickiem jest to że jest on Grimmem i jest cennych dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu.
Co do ostatniego odcinka Adzia niechętnie pokazała się jako Zębowiedzma przed tym gościem ani nie powiedziała że jej moce wróciły bo nie chce stracić Nicka. Potwierdzeniem tego jest jej zachowanie z Seanem w kawiarni, zdecydowanie uciekła gdy tylko ten tylko dotknął jej dłoni.
Fajnie by było, gdyby tak to miało wyglądać. Może inaczej, tak powinno się to rozumieć, jednak doświadczenie pokazuje, że moje obawy moga być uzasadnione, bo głupota twórców tego serialu i z reszta wielu innych w obecnej dobie telewizji, przechodzi ludzkie pojęcie. Ale obyś miał rację
Ten odcinek pokazuje jak wielką potęgę stanowi Czarny Szpon, zinfiltrowali i zniszczyli radę teraz dobrali się do Diany czyli nawet ruch oporu nie jest dla nich problemem, nie zdziwiłbym się nawet jakby i Monety wypłynęłyby w którymś momencie.
Co do trójkąta Nick-Ada- Eva, to widać że Adeline nie chce strać Nicka bo inaczej już dawno pobiegła by do Sean-a po odzyskaniu mocy, a do tego to scena w Kawiarni w 14/15 odcinku.
Hemph odcinek średni.... nie powalił mnie.
Na miejscu addalind też bałabym się powiedzieć że moce wróciły, nic dziwnego że milczy. Jeśli chodzi o Diane to nie jestem pewna czy to ona czy tylko podstawiona mini wiedźma z blond włoskami.... cóż to okaże się next time
Znowu mamy akcję z Wu i jego wypad do lasu, podobało wam się to?
Tak się składa, że serial zaczęłam oglądać niedawno więc przeleciałam wszystkie sezony w miesiąc. I tak mi się rzuciło w oczy, że Diana to chyba jakiś mutant rodem z "Mody na sukces". Najpierw w czwartym sezonie przeskoczyła o jakieś dwa lata, a teraz to chyba o 5. Przecież kiedy odlatywała helikopterem pod koniec 4 sezonu była/wyglądała na ok. 4 lata, a Adalin była już wtedy w zaawansowanej ciąży z Kellym. W tym odcinku w jednej scenie mamy małego Kellego, który nie umie jeszcze sam chodzić, więc ma pewnie mniej niż rok, a w kolejnej scenie mamy 8-letnią Dianę! Nie czytałam komiksu, więc nie wiem - czy tak powinno być? Czy Diana szybciej dorasta?
Prawdopodobnie to przez ten rytuał odzyskiwania mocy przez Adeline mała szybciej dorasta, ciąża + rytuał i mamy super zębowa wiedźmę
tak była o tym mowa, że to przez rytuał. Szczerze myślałam że jak Diana się pojawi to będzie wyglądać już na o wiele starszą.
Widzę, że nie tylko ja obstawiałem 'starszą' Dianę - możliwe, że teraz jej wzrost 'znormalnieje' (no chyba, że twórcy serialu zechcą pokazać na przestrzeni paru odcinków, jak szybko rośnie - ale wtedy nie wprowadziliby jej do wątku Seana jak rozumiem).
Co do odcinka: może być. Sprawa na odcinek całkiem całkiem, ale wreszcie jakieś potwierdzenie co do Wu - nie wiem do czego to prowadzi ale scena z 'lasem' mi się podobała (podoba mi się zawsze motyw z drzwiami a za drzwiami.. no właśnie :D). Adalind i odzyskanie mocy - jak rozumiem, będzie ciekawie (liczyłem, że powie Nickowi, wielka szkoda).