PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866840}

Gwiezdne wojny: Akolita

Star Wars: The Acolyte
2024
3,8 11 tys. ocen
3,8 10 1 11085
4,7 11 krytyków
Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum serialu Gwiezdne wojny: Akolita

Do hejterów

ocenił(a) serial na 10

Jak na razie po dwóch pierwszych odcinkach serial jest bardzo obiecujący, a Sol to zdecydowanie najlepsza postać.
Hejt niezasłużony i spada głównie ze strony osób, które nie widziały i z zasady chcą dopiec Disneyowi.
Fakt faktem Disney przegiął, jeśli chodzi o dobór aktorów i poprawność polityczną, ale wystawianie tylko na tej podstawie, że jest "multikulti" w serialu jest absolutnie nie na miejscu. Tak jak wspomniałem bardzo dobrze się to ogląda, a poprawności politycznej w pierwszych dwóch odcinkach odczuć się nie da. Nie obchodzi mnie to jaki kto ma kolor skóry. Sol to jedna z najlepszych postaci wykreowanych przez Disneya. Główna aktorka jest czarną kobietą. I co z tego? Jest dobrze napisana, niezle zagrana - nie przeszkadza mi. Znowu w Andorze dwie główne role to było dwóch białych facetów. No i tam jakoś nikt nie miał nic przeciwko. Fandomie Star Wars przestań pluć jadem. 

Kocurello2

Poczytaj sobie wypowiedzi twórczyni tego czegoś. Panie oświecony.

ocenił(a) serial na 4
Kocurello2

Nie plujemy jadem. Ten serial to taki gorszy Kenobi. Szybko, bez namysłu i płasko. Nie mam nic do koloru skóry, nacji czy orientacji bohaterów. Ale to po prostu kiepska gra i płaski scenariusz. Zobaczymy jak będzie dalej. Sceny walk natomiast są na ogromny plus!

Kocurello2

Nie oglądałem jeszcze więc o serialu się nie wypowiadam, ale to że Disney jest krytykowany to świetna wiadomość. To co zrobili z tą marką to żenada i zasługują na wszystko a nawet i dużo więcej.

ocenił(a) serial na 2
Radek_Traczyk

Ludzie początek 1szego odcinka zielony miecz, mistrzyni w posługiwaniu się mocą, a nie ogarnęła 1 sztyletu… z bólem zobaczyłem oba odcinki daje 2gwiazdki tylko za te że są jakieś efekty specjalne…

Kocurello2

"poprawności politycznej w pierwszych dwóch odcinkach odczuć się nie da"
Słabo byłoby, gdyby cała publika została zrażona już dwoma pierwszymi odcinkami. Dlatego "fajerwerki" zostały zachowane na kolejne.
Poza tym dzięki temu można było pochwalić się oglądalnością (ale nie wiadomo konkretnie czego) na poziomie 4,8 mln widzów, co stanowi jakieś... 4% subskrybentów Disney+:D

Kocurello2

Ten serial jest tragiczny na wielu poziomach. Dialogi i scenariusz to jest jakiś dramat. Aktorstwo, montaż. Kompletny brak logiki. Bohaterowie tłumaczący nam co za chwilę zrobią.

Kocurello2

Nadal tak sądzisz po 3 odcinku ? :D