Gwiezdne wojny: Akolita (2024)
Gwiezdne wojny: Akolita: Sezon 1 Gwiezdne wojny: Akolita sezon 1, odcinek 3

Gwiezdne wojny: Akolita | Przeznaczenie

Destiny 42m
3,5 1,3 tys. ocen
3,5 10 1 1335
Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum s1e3

Nie wiem nawet od czego zacząć. Cały odcinek siedziałem i czułem się jak idiota patrząc w ekran. Poza fatalnym aktorstwem, tekstami i średnim CGI nie wiem nawet jak podsumować ten serial po 3 odcinkach. O ile 2 pierwsze były dla mnie po prostu słabe tak 3 był już tragiczny. Malutki ogień, który strawił całą kamienną strukturę i zabił jakimś cudem wszystkich? Totalnie głupie zmiany lore, które twórcy rzucają tak o odbiorcy, od ręki, bez większego namysłu jak zmienia to SW. Głupota i drewno to chyba słowa, które najlepiej podsumowują to coś co nazywa się serialem. Nie da się tego absolutnie oglądać na trzeźwo.

Visen

Jakie zmiany lore miały miejsce?

ocenił(a) serial na 1
Azejzel

Jak to jakie juz Anakin jedyny zrodzony z mocy który miał przynieść równowagę nie jest jedynym zrodzonym z mocy to ta najważniejsza. Przedstawienie jeda jako złoli. Mocy jako jakiejś nici która nie służy do walki ale po 2 sekundach od tego jednak te lez wiedzmy używaj jej do walki miedzy sobą na czele z ta która mówiła ze nie jest do walki :) Cały odcinek jest idiotyczny i podważa cale lore

ocenił(a) serial na 4
zbynek5g

Taaa, bo jak matka mówi, że nie ma ojca, to znaczy że zrodzony z mocy albo Duch Święty się musiał fatygować xD Nikt Jedi nie przedstawia jako złoli, to kwestia perspektywy Wiedźm. Wiedziały, że Jedi będą chcieli zabrać dziewczynki, skoro są force-sensitive. Poza tym czy jedi byli tacy krystaliczni w świecie SW zawsze? W kanonie dla części galaktyki to byli przecież główni złole :D 

zbynek5g

Mi serial mega się podoba

ocenił(a) serial na 8
zbynek5g

Co za bzdury. Mowa tu o Wiedźmach z Dathomiry, ona jak wiadomo miały Moc. I jak widać w serialu, obecność dzieci to było nawet dla nich coś wyjątkowego, więc rytuał ich powstania był czymś wyjątkowym, a nie żadną normą.
Jedi nie są wcale 'tymi dobrymi'. Wszystko jest kwestia perspektywy. Narzucają swe prawo wszystkim, bez względu czy im się to podoba, czy też nie, porywają dzieci wrażliwe na moc, by wpajać im swe ideały i szkolić jako kolejnych żołnierzy w swych szeregach... zobacz, nawet jak zabrali Anakina, to losem jego matki, będącej niewolnica, nijak się nie przejęli. A Moc, to Moc, każdy może rozumieć ją jako coś innego. Tak samo jak Jedi mówili że strach prowadzi do Ciemnej Strony, a w tym samym czasie sami żyli w strachu przed potęgą Sithów.

ocenił(a) serial na 5
zbynek5g

Zapewne podstawowym problemem dla pani twórczyni w zaakceptowaniu Anakina jako "jedynego zrodzonego z Mocy" była jego płeć :D

ocenił(a) serial na 4
Azejzel

Też jestem ciekawy, bo nic się tam specjalnie nie wydarzyło.

ocenił(a) serial na 3
Visen

Magiczny ogień, który spala beton, materiały kamienne, i cement.

wiesiekpuchacki

MIECZE ŚWIETLNE,ODDYCHANIE W KOSMOSIE ITP-TO W POPRZEDNICH CZĘŚCIACH BYŁO NORMALNE?

ocenił(a) serial na 3
tomasz_dankowski_

Nie. To nowości jakie wprowadza Kathleen Kennedy.

ocenił(a) serial na 1
tomasz_dankowski_

Tak, normalne. Zgodne i spójne ze światem przedstawionym przez Lucasa.

ocenił(a) serial na 1
Visen

Pełna zgoda... to jest jakieś kompletne nieporozumienie. To kino klasy d... ja nie mogę uwierzyć że ktoś wydał sporo pieniędzy na ten chłam i jeszcze zdecydował się puścić... coś strasznego....

Visen

Chyba to oczywiste, że tam wydarzyło się znacznie więcej, niż tylko ten malutki ogień. Konflikt Jedi vs wiedźmy dopiero pokaże swoje prawdziwe oblicze. Tak to jest oceniać cały sezon po 3 odcinkach.

ocenił(a) serial na 1
Piernik

Niestety nadinterpretujesz :) tak jak z kolorami mieczy świetlnych:)

Piernik

wiedźmy jak wiemy przegrały z kretesem i w efekcie zrobiły wszystkim na złość i wyginęły... bo nie występują w żadnych filmach od cz1 do IX

ocenił(a) serial na 2
nawieczor

Zaiste rację on ma.

Visen

grałeś w kotor 1 ? na podstawie tej gry jest serial star wars Akolita

ocenił(a) serial na 1
KuroganeYaiba

To ty zagraj jeszcze raz, albo dwa półgłówku…i połącz kropki, bo do seri KOTOR to ten serial ma lata świetlenie .

kamilm81

za brutalnie pojechałeś

ocenił(a) serial na 1
kamilm81

Gościa odkleiło konkretnie jak ten syf do Kotora porównuje...

ocenił(a) serial na 1
Silvanos

Może wg niego jak są miecze świetlne, to już jest 1:1 KOTOR (LOL)

KuroganeYaiba

No tylko właśnie serial nie ma zbyt wiele wspólnego z grą KOTOR , chyba ci się pomyliły 2 okresy Old Republic czyli czasy gdzie jest KOTOR które działy się ponad 3,5 tysiąca lat przed filmami oraz High Republic z serialu które dzieją się na jakieś 100 lat przed wydarzeniami z filmów

Wintax123

jedno info wedle którego sw Akolita ma wiele wspólnego z kotor 1

Visen

Dla mnie wygląda to tak że twórcom wydaje się iż jeśli zburzą jakiś kanon to będą wyjątkowi i ustanowią jakiś kanon ale niestety robią to w tak dziecinny sposób że to jest żenujące. Widać brak dobrych pomysłów. To samo robi Amazon z wh40k. Silent sister nie mówiły nigdy i wszyscy wiedzą jaki jest powód. No to Amazon sprawił że jednak jedna będzie mówić. To tak jakby była rasa niezdolna na poziomie biochemicznym do odczuwania pociągu do niczego poza płcią przeciwną własnego gatunku to by zrobili wyjątek i zaczęłaby poczuwać pociąg do ludzi. Ale po co to robić ktoś zapyta. Żeby się wyróżnić. Pomijam główną aktorkę w tym wywodzie. Ona już jakiś czas przed swoim udziałem w ŚW powiedziała co jest jej celem jako aktorki. I to nie była dobra gra aktorska.

ocenił(a) serial na 2
Visen

Czytając tego typu komentarz cieszę się, że nie tylko ja zauważyłem to. Patrząc na ten serial mam wrażenie iż scenariusz pisano na kolanie.

ocenił(a) serial na 1
Andrzej_Linettej

Chyba sobie jaka robisz. Przy tym serialu to "Korona Królów" powinna dostać ten serialowy odpowiednik Oskara...

ocenił(a) serial na 4
Visen

Siostry które pochodzą z lesbijskiego związku a poczęte przez moc,WTF?!

ocenił(a) serial na 5
Visen

Gdy to oglądałem (nie znając kolejnych odcinków) to sobie tłumaczyłem że to był ogień wspomagany Mocą :D