Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum 1 sezonu

Jedno pytanie którego nikt nie zadaje. Czy tu nie było jakiejś defraudacji (kradzieży) kasy z budżetu? Suma za serial ogromna. Scenariusz napisała ta pani w okularkach Lesli czy jak jej tam. To ona sobie zapłaciła 20 mil za ten scenariusz czy ile ona zarobiła na tym? Nie wiem. Ale idźmy dalej. Tła są kręcone w tym systemie wielkich ekranów w studio. Ile to kosztuje? Nie wiem ale czy aż takie miliony dolarów? Ubiory/kreacje. Kurde no stroje jedi są bardzo proste to chyba nie takie drogie. Ta assasin ma jakieś patyki na klacie pewnie z 5 dolarów jeden to no jakiejś koszta. Ani muzyki jakiejś cudownej. Ani aktorów ze znanym nazwiskiem poza "Trinity", która gra kilka minut, troche wraca w retrospekcji w odc3. Reklama? Szczerze to za bardzo reklam nie widziałem, jakieś były ale nie żeby był to poziom marketingu np. episodu 7. W sensie ten serial kosztuje 2x jak kenobi a poziom taki sam/zbliżony. Ja myśle, że to serio ktoś mógł zrobić te dzieło z premedytacją, użyć kart typu lgbt, rasizm by wytłumaczyć ocene "bigotami" ale prawdziwym celem jest defraudacja kasy. Ktoś jeszcze ma takie przemyślenia?

ocenił(a) serial na 1
TheDomanc

Mylisz sie i to bardzo. Od kilku lat, tu i tam uslyszysz glosy, ze jedynym celem Hollywood jest obecnie pranie kasy i jej defraudacja. Nikogo nie obchodzi co jest krecone, byle szmal przeplywal z rąk do rąk. Zero artyzmu, zero przekazu, a nawet zero rozrywki. Nic innego sie nie liczy, tylko i wylacznie propaganda i szmal - bo tu jedno z drugim jest scisle zwiazane. Wiekszosc ostatnich produkcji potwierdza te poglady.

ocenił(a) serial na 1
TrashO2

To sie chyba właśnie nie myle, jak napisałem, że nie widać tej kasy i pewnie została zdefraudowana. Co do propagandy no to jest akurat nieukrywane bo miał to być serial "woke". Niezależnie jednak od tego czy komuś sie " woke" podoba czy nie to nie widać tych piniążków tyle. Godzilla minus one kosztował 15 mln usd a akolita 180 mln usd. To 12 razy więcej. Ma być 8 odcinków czyli każdy odcinek ma 50% większy budżet niż godzilla minus one. A trwa krócej bo jakieś 40 minut a godzilla 2 godziny. I co dostajemy za te kase? Takie średnie tła/wystroje wnętrz. Proste stroje aktorów a już napewno jedi są mega proste. Kobieta pomalowana farbkami na zielono (wow ale charakteryzacja potężna). Brak "wielkich" nazwisk. No pachnie wałem.

ocenił(a) serial na 1
TheDomanc

Nawiazywalem do "jedno pytanie którego nikt nie zadaje". To pytanie pojawia sie, jak wspomnialem, od kilku lat. W ostatnim czasie staje sie coraz glosniejsze. W Polsce, a raczej wszedzie poza USA, wiekszosc ma w du*ie co sie odstawia w tym cyrku zwanym Hollywood (zobacz jakie jest "zainteresowanie" Oskarami w ostatnich latach - odpowiedz brzmi: zerowe). Ale w USA ta propagandowa szopka jest traktowana powaznie, tam ciagle wala w beben z belkotem twierdzac "wszysto jest OK". Dzis Disney wzial na celownik kanaly The Critical Drinker i Nerdrotic (na YT), co pokazuje jak oderwni od rzeczywistosci sa obecnie ci, ktorzy kreuja ten psychiatryk w Stanach. Powtorze to, co napisalem w innym miejscu na Filmwebie: to jest gwozdz do trumny Disneya, oni sie z tego sodomicznego szamba NIE PODNIOSA.

BTW: woke = czysty nazizm. To segregowanie ludzi na podstawie plci, koloru skory i preferencji seksualnych. Wrecz czuc smrod III Rzeszy.

ocenił(a) serial na 1
TheDomanc

dubel

ocenił(a) serial na 1
TrashO2

W takim razie to sie zgodzę. Ostatnio miałem rozmowe na temat tego, czemu np. są przyznawane pozytywne punkty za ciemny kolor skóry przy rekrutacjach i czy to nie jest rasizm. Odpowiedz:"to pozytywny rasizm". To sie pytam czy członkowie kukluxa nie uważali samych siebie za "pozytywnych" rasistów.

Moim zdaniem jest to największe kłamstwo holiłudu jak i po prostu największe kłamstwo na świecie. Chodzi mi o zdanie: "Dobro walczy ze złem każdego dnia." Te kłamstwo właśnie wykreował hoolywood.

A jest to kłamstwo bo jest na odwrót. "To zło walczy z dobrem każdego dnia.  A dobro które walczy, przestaje być dobrem". O to chodziło w cytacie Jezusa "nadstaw drugi policzek". 

Masz racje, że sodomici przejeli hoolywood. Słyszałem historie o " złotym soku" i też słyszałem o nagonce na CriticalDrinker (czasami oglądam)

ocenił(a) serial na 1
TheDomanc

Otoz to.