PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120144}

Gwiezdne wrota: Atlantyda

Stargate: Atlantis
2004 - 2009
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15403
7,0 3 krytyków
Gwiezdne wrota: Atlantyda
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota: Atlantyda

Nie miałam przyjemności oglądać odcinków tego serialu po kolei, więc mam kilka pytań do serialu, od razu prosiłabym tych bardziej zorientowanych napisać w którym sezonie dane wydarzenia miały miejsce ;]

1. Co się stało z Becketem i skąd się wzięła tamta lekarka?
2. Czy Weir powraca w końcu czy zostaje już tym czymś? ;P
3. Co to za most międzygalaktyczny i skąd się wziął?
4. Z kim Teyla jest w ciąży? :D
5. Czy ta blondynka z SG1 zostaje już do końca serialu? :)

ocenił(a) serial na 9
lucha_luska

1.Zginął w eksplozji na Atlantydzie ratując życie innej osobie.[ odcinek 3x17].Ta druga lekarka Dr.Keller został wybrana jako jedna z najlepszych.
2 Nie potrafię Ci to prosto wyjaśnić może kto inny spróbuje odpowiedzieć na twoje pytanie.
3.Most międzygalaktyczny to skrót między Atlantydą, a Ziemią. Wymyślił go Rodney McKay wraz z Samanthą Carter. Zniszczony został w odcinku 4x17. Nie wiem czy to coś mówi jeżeli nie to pisz.
4.Teyla ma dziecko z Athozianinem Kannan'em.
5.''Blondynka z SG1'' to Samantha Carter jest tylko przez czwarty sezon jako dowódca ekspedycji.

Sympatyczna_01

Co do pytania numer 2. Weir jest w połowie replikatorem i w odcinku 4x02 już nie powraca na Atlantydę. Później pojawia się raz jako kopia (4x10). Następnie za pośrednictwem podprzestrzeni świadomość Weir wkrada się w systemy miasta. Używa maszyny do tworzenia replikatorów by przyjąć ludzką formę (5x05). To jest ostatni odcinek w którym słyszymy o Weir.
Tak na marginesie jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to możesz wejść na tę stronę: http://www.gateworld.net (Przyda się znajomość angielskiego. ) ;)
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 7
_pozorna_

A jeszcze jedno pytanie? ;P Gdzie się podziali Athozianie, bo na poczatku serialu jeszcze byli a potem jakoś mi znikli...
Szkoda mi Becketta lubiłam go :] Co do Weir faktycznie pokręcone, dzięki :)
Właśnie ten most pierwszy raz zobaczyłam w 4x17 potem obejrzałam 4x01 i most już był i sie zastanawiałam czy był wcześniej xd chyba się wezmę za 3 sezon ;D
I wielkie dzięki :) Jakoś trudno mi to było momentami ogarnąć ;)

lucha_luska

W pierwszym sezonie dość często się pojawiali, potem trochę odstąpili od tego wątku. W 4x07 dowiadujemy się, że Athozianie zostali porwani. Później okazuje się, że porwał ich Michael.

ocenił(a) serial na 8
_pozorna_

carson zginie?!nie do wiary a ja go uwielbiam z tym akcentem:(

sloneczkowa

Tak, Becket niestety zginie, ale jeszcze wróci.
W serialu science fiction wszystko jest możliwe. ;)

ocenił(a) serial na 8
_pozorna_

to chcoiaz tyle:)ogladam narazie 3sezon i naprawde lubie go!

ocenił(a) serial na 10
sloneczkowa

Paul McGillion czyli Carson Becket z Atlantydy grał też w jednym odcinku serialu Gwiezdne wrota sg-1.
W pierwszym sezonie odcinka dziesiątego grał tam jako młody Littlefield Ernest narzeczonego Catherin Langord.

lucha_luska

Skończyłam oglądanie tego serialu jakiś rok, może 2 temu. Odpowiadając na pytania. Dr Elka wróci jako replikator, jak już ktoś wspomniał, i w efekcie wyślą ją w kosmos zrobiwszy ją w ciężką trąbę. Carson wróci jako klon. Też bardzo polubiłam tę postać. A poza tym w tekście jest walnięta totalna bzdura. Otóż serial Atlantyda zaczyna się pod koniec (chyba w 7) sezonie serii SG-1 i są tacy, którzy je oglądają równorzędnie. Nie rozumiałam początkowo niektórych tekstów w SG-1, ale po obejrzeniu atlantydy załapałam w czym rzecz.

ocenił(a) serial na 10
joannakaczmarska76

Poprawka. To nie Atlantyda zrobila w trabe Elizabeth tylko ona zrobila w trabe pozostalych replikatorow. Gdyby dowiedzieli sie, ze zostaja wyslani w przestrzen kosmiczna to by nie przeszli przez wrota... A tak Elizabeth nie chcac juz nigdy zaszkodzic Atlantydzie wymyslila, ze sama sie unieszkodliwi i pozostalych swoich kompanow ;) Po przejsciu przez wrota Elizabeth powiedziala im. ze wszystko jest w porzadku, gdyby to Atlantyda zrobila w konia Weir to chyba nie mowilaby, ze jest ok? ;)