Może mi ktoś w skrócie napisać o czym to jest i czy w ogóle warto się zabierać za oglądanie?
Nie bardzo lubię zaczynać seriale, w których nie wiem kompletnie nic o fabule :D
Cóż, drama opowiada o życiu szkolnym uczniów klasy 2 liceum (uchodzącej za najgorszą w szkole) i o ich niecodziennych problemach. Kiedy ich stary wychowawca rezygnuje ze swojego stanowiska przez natłok problematycznych zachowań uczniów, dyrektorka postanawia oddać nieznośnych licealistów w ręce półetatowej nauczycielki Jung In Jae (Jang Na Ra), która niechętnie podejmuje wyzwanie. W między czasie Pani Dyrektor postanawia zatrudnić nowego nauczyciela Kang Se Chana (Choi Daniel) - rozsławionego na cały Seul genialnego wykładowce koreańskiej literatury. Jednakże głównym bohaterem jest Go Nam Soon (Lee Jong Suk) - uczeń owiany wieloma tajemnicami. Nie jest on zbyt w drążony w życie klasowe, jednak uprzykrza mu się szkolny łobuz Oh Jeong Ho. Cała akcja zaostrza się kiedy do klasy przychodzi przeniesiony za złamanie regulaminu szkolnego Park Heung Soo (Kim Woo Bin). Okazuję się on być starym przyjacielem naszego głównego bohatera. Co więcej nowy uczeń nie ukrywa swojej niechęci do Go Nam Soon'a, jednakże z biegiem czasu wszystko zaczyna się powoli stabilizować.
To naprawdę baaardzo ogólny zarys, pominęłam wiele fragmentów, ale przecież nie chodzi o to bym Ci opisała całą fabułę. Niemniej, polecam, bardzo ciekawa drama, pełna zwrotów akcji, ale nie przesadzona, utrzymana w stylu normalnego, rzeczywistego świata, bez super mocy, czy mega inteligentnych uczniów odnoszących same sukcesy. Realistyczna i życiowa, a przy tym zabawna i przyjemna dla oka. Nie męczy, ale zaciekawia. Naprawdę polecam i mam nadzieję, że jakoś pomogłam i Cię zachęciłam :)
dzięki za długi ogólny zarys :) serial włączyłam sobie od razu po napisaniu pytania tak mnie ciekawość zżerała ,najbardziej ze względu na Lee Jong Suk'a ,bardzo lubię tego aktora no i teraz jestem na 11 odcinku (czyli jak widać od przedwczoraj "ostro jade"haha ) i wkręciłam się totalnie także serial zdecydowanie na 10 ! dzięki jeszcze raz :)