PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324190}

Hannah Montana

2006 - 2011
5,4 23 tys. ocen
5,4 10 1 22673
6,6 5 krytyków
Hannah Montana
powrót do forum serialu Hannah Montana

Dubbing

ocenił(a) serial na 9

O co wam ludzie chodzi z tym dubbingiem?? Fanem HM nigdy nie byłem, ale jest to jeden z niedobitków filmów a raczej seriali które mają w Polsce dubbing. Widziałem kilka minut na youtube owego serialu z dubbingiem i według mnie jest dobrze. Telewizji prawie wcale nie oglądam ze względu na lektora. Cos czuję, że w soboty zarezerwuję sobie czas na HM a to tylko dlatego, że ma dubbing. Disney robi bardzo dobre dubbingi, mają do tego jakis specjalny oddział. Zresztą porównajcie sobie "dubbingi" Jetix do takiego np. H2O Wystarczy kropla, a dubbingi Disney'a. Nie ma porównania. Nie ma to jak hotel tez ma dobry dubbing. Przy lektorze efekty dźwiękowe są KASTROWANE.

Jak w Polsce zdubbingują jeden film na miliard to od razu jest wielkie wzburzenie.

ocenił(a) serial na 4
Replo

Mam to samo zdanie! Jestem entuzjastą dubbingowy ale od bardzo dawna nie mam być czego entuzjastą bo w naszym kraju dubbingów praktycznie ma ma. A teraz zdubbingowali 3 seriale na krzyż i za chwilę rewolucja wybuchnie. Żałosne.

Mam nadzieję, że swoje przyszłe produkcje DC już będzie od razu dubbingował bez tych daremnych lektorów które opanowały nasz kraj jak jakaś szarańcza.

ocenił(a) serial na 9
Batik

Pamiętam złote czasy Wizji Jeden. To tylko im zawdzięczam swoje zainteresowanie dubbingiem który śmiało można powiedzieć, że był lepszy od niemieckiego. Dubbingowali pełno pozycji aktorskich jak i animacji dla dorosłych. OPINIE KRYTYKÓW DUBBINGU BYŁY POZYTYWNE. Zapasy na smierć i życie, Beavis i Butt-head, Niegrzeczni Panowie, Pcin Dolny, Europa bez spodni. Sporo tego było. Całe szczęście, że część z tych dubbingów posiadam i jak najdzie mnie ochota to robie sobie seans. Dla przykładu pieprzący dubbingi Canal+ tez od czasu do czasu potrafił zaskoczyć i tu efekty były wręcz rewelacyjne, np. w przypadku Jeszcze bardziej zgryźliwych tetryków i Parkera Lewisa. Tak tak Parker Lewis emitowany później przez TVP2 to dzieło Canal+. Pragne zaznaczyć, że ów serial też jest wyjątkiem wśród krytyków dubbingu. Jakby sie tak zastanowić to coś dużo tych wyjątków.