Kiedyś słowo "Disney" kojarzyło się z bajkami. Nieśmiertelnymi. Pamiętam, jak jako dziecko uwielbiałam bajki W.Disneya. Dziś gdy ktoś wypowie to nazwisko od razu kojarzy się z jakimś badziewiem : np. disney channel, hannah montana, high school musical itp. (Nie będę pisać wielką literą tytułów, bo wg. mnie nie zasługują na szacunek). Gdy przypomnę sobie np. "Króla Lwa" lub coś innego z klasyki to mogę powiedzieć, że jest to warte szacunku. Jak dla mnie ta cała hannah ma 1/1 (mniej się nie da). Mam nadzieję, że są tu ludzie ze zdrowym rozsądkiem, którzy przyznają mi rację.
Tak, dokładnie! Wyjęłaś mi to z ust!
Powiedziałaś już wszystko więc ja tylko dodam, że teraz najbardziej denerwuje i smuci mnie to, że zamiast nakręcić coś konkretnego i co najważniejsze dobrego, Disney robi te tandetne 1,5 h "filmy" typu - "Tatastrofa", "Czarodzieje z Waverly Place - Film" itp., itd., totalna porażka. Świętej Pamięci Walt Disney nie byłby dumny... ;/
Całkowicie sie z tobą zgadzam. Ale jeszcze bardziej bolesne jest to ze dzisiejsza młodziesz przepada za takiego rodzaju e.. badziewiem.
Tęsknie za tymi bajkami na których się wychowałam.. Disney wyrobił sobie pewną markę, szacunek i pozycje, a teraz? Zapewne przewraca się w grobie..
Przykre
On się nie przewraca on się maiga i fikołki robi,a osobie która wymyśliła montane kulka w łeb bez sądu.
Az zal mi Disneya. Wolalbym aby dla dzieci mozna bylo pokazac wiecej bajek ktore prezentuja dobre wzory do nasladowania.
W zupełności się z Tobą zgadzam!
Król Lew.. to naprawde zasługiwało jak i nadal zasługuje na szacunek.
Niestety trzeba przyznać że teraz wolą tworzyć coś w stylu Hanny Montany i hsm zamiast popracować nad czymś naprawde dobrym. Może kiedyś się to zmieni. miejmy nadzieje:)
Nie chcę zachęcać do piractwa ale obejrzycie ludzie stare bajki Disneya z lat 30-40. Kiedyś to była dla mnie bajka ale dziś mając 25 lat jestem po prostu oczarowany ogromem pracy i przede wszystkim wyobraźnią samego Walta i jego współpracowników. Zwróćcie uwagę na to jak się nawet układają fałdy na pysku Pluta, jak świetne są pomysły np. samoczynnie składający się dom w przyczepę kempingową gdy goofy, donald i mickey jadą na biwak albo jak genialny jest scenariusz samych filmików. Każdy kto oglądając "Steamboat Willie" (np. problem z załadowaniem krowy na pokład) zwróci uwagę na te detale zostaje po prostu porażony. Absolutny majstersztyk który hipnotyzuje dzieci i zachwyca dorosłych.
Niestety Walta już nie ma a jest "przemysł rozrywkowy Disney'a" który pierze mózgi młodym dzieciom które szturmują Butiki za czymkolwiek z napisem HM czy HSM. Jak zwykle prawa rynku zwyciężają. Szkoda bo Disney jeszcze w ostatnich latach zrobił parę fajnych kreskówek 2d i 3d i mam nadzieję że w tej kwestii nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
ta hanna montana to kompletny szajs niszczy mozgi mlodym ludziom. osobiscie najardzie lubie stare kreskowki disnea
Zgadzam się :/
A jeszcze bardziej mnie wkurw....ą te pseudo gwiazdki Disneya, które nawet na ten tytuł nie zasługują,jak już to na miano beztalencia....
Zgadzam się z założycielką. Większoś bajek Disneya jest bardzo pięknych i fajnych. Zawsze kojarzył się z Myszką Miki, Kaczorem Donaldem, a teraz co. Hannah montana? Debilne filmy co niby to komedie, a wcale nie śmieszne.
Gdyby Walt Disney żył na pewno nie pozwolił by żeby spod jego nazwiska, wychodziło coś takiego jak Hannah Montana czy HSM. Niech wróci stary dobry Disney !
Tak, tak tak! To jest przerażające, że w dzisiejszych czasach hannah montana, hsm czy inne podobne badziewie "króluje" u nastolatek.
Podpisuję się pod tym rekoma i nogami. Kiedyś Disney robił wspaniałe bajki, a teraz produkuje same szajsy. Hannah Montana nie zasługuje nawet na 1/10, powinni wprowadzic możliwośc dawania 0/10, albo punktów ujemnych.
Dlaczego dałaś temu serialowi 10/10?
1/1 to jak 10/10.
Możesz dać 1/2324324324323424,ale nie 1/1
Mogłeś przeczytać całe forum pochrannekk zauwarzyła tą pomyłkę i się poprawiła (to nie jest długie forum) :)
To i tak będzie głupi serial, ten kto założył ten temat jest bardzo mądry, a ci którzy się z nim zgodzili też.
No cóż, Disney idzie z duchem czasu. Teraz cool jest robić wszystko na opak, więc obecne filmy spod szyldu Myszki Miki zamiast zawierać mądre przesłanie, demoralizują, zamiast tworzyć piękną muzykę, serwują nierytmiczne i dudniące gnioty, zamiast pokazywać świetnie wykreowanych bohaterów i ich przygody, oferują idiotyczne, karykaturalnie schematyczne postacie, w przypadku filmów animowanych często w postaci poruszającego się prostokąta lub kwadrata. Teraz wszystkie emocje podczas seansu ma zastąpić głupkowaty uśmiech, którego ja, tak na marginesie, podczas oglądania HM, jakoś nie mogłam z siebie wydusić. Ten rodzaj uśmiechu, który gościł na mojej twarzy podczas oglądania tego serialidła, można raczej zakwalifikować do kategorii "politowania"...
Miejmy nadzieję, że dobre produkcje Disneya (których ostatnim przykładem są bardzo dobrzy "Zaplątani") nie powiedziały jeszcze swojego ostatniego słowa.
1/10 ze względu na nazwisko Disneya... Nawet nie próbuję dopatrywać się tu cech pozytywnych, choć zazwyczaj to robię...
Popieram was wszystkich Disney puszcza teraz jakieś zwalone rzeczy. Przykładem jest to coś hana montana czy jakoś tak obejrzałam kilka odcinków jak zeszłym roku byłam u swoich bliźniaczych kuzynek. Jedna z nich po prostu kocha takie rzeczy jak czarodzieje... czy hana... czy nawet hsm cały pokój ma z różnymi gadżetami z tego filmu to jest chore. Druga za to ogląda stare bajki w internecie i takie co leciały kiedyś na jetixie. Ale do tematu marka Disney produkuje rzeczy które stawiają dzieci przed wyborem którą bluzkę wybrać lub czy pójść na randkę czy nie. Stary dobry DISNEY to było coś innego. A te gwiazdki to niektóre są znane tylko z disneya i to niby gwiazdki to wszytko jest chore
Z obecnej korporacji Disneya tylko jedna rzecz zasługuje na pochwałę, a mianowicie kanał Disney Cinemagic. Tak, jest taki kanał, we Francji, Niemczech czy Wielkiej Brytanii. Są tam puszczane same filmy pełnometrażowe. Oczywiście trafią się czasem "horrory" takie jak czarodzieje skądś tam, czy High School Musical, ale zdecydowaną większość stanowią stare dobre animacje Disney'a. Mam jednak dziwne przeczucie, że ten kanał do Polski trafi nieprędko...
Nie wiem ale tu tez możecie się wyżalić .
http://www.filmweb.pl/forum/LUDZIE+KINA/Miley+Cyrus+%C5%9Bwietna+aktorka,1556296 .
Moim zdaniem to przez aktorów i tzw. "przesłanie " filmów .Nawet bajki się zepsuły :(:( Jeśli już jakiś fajny serial/bajka leci ,to w godz. szkolnych :( zdecydowanie pod względem banalności takie są dzisiejsze filmy i seriale Disneya.Ale nie narzekajmy bo jeszcze niektóre jakoś idą;) Tylko moim zdaniem z tym Camp rock 2 przesadzili!!
...Jak chciałam kupić zeszyty z Myszką Miki lub coś z tych bajek to poprosiłam o Disneya. Ale nie sprecyzowałam i dostałam Hanne Montane ,Camp Rock i Jonas:(
Ale ostatnio też przerzuciłam się na Nicka. Tam chociaż lecą Pingwiny z Madagaskaru :D polecam :* na otarcie łez po pożegnaniu z prawdziwym dobrym Disneyem!!
No to co, a na Nick'u to też jest ICarly i True Jackson ( te seriale też lubię) i co? Ja uwielbiam DC i Nicka, ale nie mów mi, że te stacje całkiem się nie różnią.
Ja tam od dawna bardziej lubię Nickelodeon ;P
Niektóre seriale są dość fajne i zabawne np. Drake i Josh, Victorious czy iCarly, a z Disneya to trawię jedynie Nie ma to jak statek i hotel, pozostałe seriale to dla mnie krótko mówiąc dno...
Kurde sorry to znowu moja 9 -letnia siostra, przez nią zawsze muszę się wylogowywać z filmwebu, ach. Ja ogólnie i Disneya Channela i Nicka jakoś uważam ich na podobnym poziomie, ale DC gorszym (mogli dać przynajmiej inną nazwę). Z disney'a channela mogę z przyjemnością patrzyc: kacze opowieci, fineasz i ferb, 101 delmateńczyków, teraz miki, powodzenia charlie
trawię: Taniec rządzi i nadzdoni i nie ma to jka statek, niketóre odcinki Czarodziejów a reszta do śmieci.
*wybucha śmiechem* ty na serio już ich nie kojarzysz? Ja tak i to bardziej niż no nie wiem jak to nazwać. Aż mi głupio że byłam tego fanką jeszcze rok temu. Ja tam wolę n.p "Króla Lwa" niż hankę .
Nie ma skali, aby określić poziom dna i wodorostów dzisiejszych seriali z selenką i miley. Gdyby mi płacili 10 milionów złotych to bym się z tego debilstwa nie zaśmiał!!!!
Jest mi bardzo przykro, że ten cały shit jest sygnowany marką Disney'a. Wychowałam się na Królu Lwie, Myszce Mickey itp., a stawianie z nimi HSM, CampPop czy hany montany w jednym rzędzie to po prostu potwarz! Kiedyś bajki uczyły, że liczy się szczerość i przyjaźń, a to różowe gówno stawia na lans, kasę, lans, lans, kase oraz pokazuje, że fajni to są tylko piękni, bogaci i "utalentowani". Żałosne... ;/. Robią pranie mózgu naiwnym 13-om, bo mają z tego niezłą kasę.