Warto zacząć oglądać ten serial od pierwszego sezonu? Jestem fanem seriali typu sci- fi, kryminał itp.
Wojtku, nie warto. Po co marnować czas na sezon pierwszy, skoro teraz na czasie jest sezon drugi. Poza tym, on jest bardziej sci-fi niż kryminał, także na pewno szybko ogarniesz co i jak.
Moim zdaniem jak najbardziej warto, serial ciekawy i wciągający. Nie zgadzam się z moongirl że po co oglądać pierwszy jak jest na czasie sezon drugi, aby zrozumieć o co chodzi w sezonie drugim trzeba obejrzeć pierwszy ponieważ drugi jest kontynuacją pierwszego.
Pozdrawiam karlik13.
Też się nie zgadzam. Był to żart, najwyraźniej słaby. Ale myślę, że Wojtek da radę, bo ma duże doświadczenie w oglądaniu seriali jak potem dopisał.
Osobiście uważam, że bez przejrzenia pierwszego sezonu nie ma nawet co zaczynać drugiego. Wątki będą się mieszały, nie będziesz wiedział kto jest kim, nie zrozumiesz części dialogów wspominających wydarzenia z pierwszego sezonu. Poza tym jest wiele nieco bardziej subtelnych nawiązań do pierwszego sezonu, które jednak dają nieco frajdy i szkoda byłoby się ich nie doszukać przez własne lenistwo. :)
W sumie możesz spróbować od drugiego, ale podejrzewam, że po pierwszym odcinku niewiele zrozumiesz i sam będziesz chciał szukać wyjaśnień w poprzednim sezonie.
Dzięki wszystkim za pomoc. W takim razie będę oglądać. Tylko nie wiem jak to zrobię, bo oglądam ok 30 seriali.
,,90210"; ,,Arrow"; ,,Beauty and the Beast(2012)"; ,,Castle": ,,Chicago Fire": Chicago P.D": ,,Dracula": ,,Gossip Girl"; ,,Grey's Anatomy"; ,,Grimm": ,,Hannibal": ,,Hart Of Dixie": ,,Lost"; ,,Marvel's Agents Of S.H.I.E.L,D."; ,,Nikita (2010): ,,Once Upon A Time": ,,Reign": ,,Resurrection (2014)": ,,Revenge": ,,Sleepy Hollow"; ,,Smallville"; ,,Star- Crossed (2014)": ,,Supernatural": ,,The 100 (2014)"; ,,The Mentalist": ,,The Originals"; ,,The Tomorrow People (2013)": ,,The Vampire Diaries"
Z polskich seriali:,, Czas Honoru",,Lekarze": ,,Na krawędzi": ,,Rodzinka.pl".
Dziwne, że nie widze na tej liście "The Walking Dead", "True Blood", "True Detective", "The Americans", "Person of Interest", "Bates Motel", "The Killing", czy "Strike Back". :P
,,The Killing" obejrzałem pierwszy sezon, zombi to nie moje klimaty( ,,The Walking Dead'). ,,True Blood,, gdyby nie mocna erotyka to bym oglądał.