PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Warto zacząć oglądać ten serial od pierwszego sezonu? Jestem fanem seriali typu sci- fi, kryminał itp.

wojtek1993_filmweb

Wojtku, nie warto. Po co marnować czas na sezon pierwszy, skoro teraz na czasie jest sezon drugi. Poza tym, on jest bardziej sci-fi niż kryminał, także na pewno szybko ogarniesz co i jak.

ocenił(a) serial na 9
wojtek1993_filmweb

Moim zdaniem jak najbardziej warto, serial ciekawy i wciągający. Nie zgadzam się z moongirl że po co oglądać pierwszy jak jest na czasie sezon drugi, aby zrozumieć o co chodzi w sezonie drugim trzeba obejrzeć pierwszy ponieważ drugi jest kontynuacją pierwszego.
Pozdrawiam karlik13.

karlik13

Zgadzam się - bez sezonu pierwszego będzie ciężko załapać wątki.

karlik13

Też się nie zgadzam. Był to żart, najwyraźniej słaby. Ale myślę, że Wojtek da radę, bo ma duże doświadczenie w oglądaniu seriali jak potem dopisał.

ocenił(a) serial na 9
wojtek1993_filmweb

Osobiście uważam, że bez przejrzenia pierwszego sezonu nie ma nawet co zaczynać drugiego. Wątki będą się mieszały, nie będziesz wiedział kto jest kim, nie zrozumiesz części dialogów wspominających wydarzenia z pierwszego sezonu. Poza tym jest wiele nieco bardziej subtelnych nawiązań do pierwszego sezonu, które jednak dają nieco frajdy i szkoda byłoby się ich nie doszukać przez własne lenistwo. :)
W sumie możesz spróbować od drugiego, ale podejrzewam, że po pierwszym odcinku niewiele zrozumiesz i sam będziesz chciał szukać wyjaśnień w poprzednim sezonie.

SignoreMichavelli

Dzięki wszystkim za pomoc. W takim razie będę oglądać. Tylko nie wiem jak to zrobię, bo oglądam ok 30 seriali.

wojtek1993_filmweb

jakie ogladasz seriale? :P

backu

,,90210"; ,,Arrow"; ,,Beauty and the Beast(2012)"; ,,Castle": ,,Chicago Fire": Chicago P.D": ,,Dracula": ,,Gossip Girl"; ,,Grey's Anatomy"; ,,Grimm": ,,Hannibal": ,,Hart Of Dixie": ,,Lost"; ,,Marvel's Agents Of S.H.I.E.L,D."; ,,Nikita (2010): ,,Once Upon A Time": ,,Reign": ,,Resurrection (2014)": ,,Revenge": ,,Sleepy Hollow"; ,,Smallville"; ,,Star- Crossed (2014)": ,,Supernatural": ,,The 100 (2014)"; ,,The Mentalist": ,,The Originals"; ,,The Tomorrow People (2013)": ,,The Vampire Diaries"
Z polskich seriali:,, Czas Honoru",,Lekarze": ,,Na krawędzi": ,,Rodzinka.pl".

wojtek1993_filmweb

Dziwne, że nie widze na tej liście "The Walking Dead", "True Blood", "True Detective", "The Americans", "Person of Interest", "Bates Motel", "The Killing", czy "Strike Back". :P

backu

,,The Killing" obejrzałem pierwszy sezon, zombi to nie moje klimaty( ,,The Walking Dead'). ,,True Blood,, gdyby nie mocna erotyka to bym oglądał.

wojtek1993_filmweb

tam nie ma mocnej erotyki :P

backu

Może nie tyle mocna erotyka co sceny erotyczne czyli seks. Denerwują mnie tam grający tam aktorzy.