PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Zabrałem się za ten serial, gdyż uwielbiłem klimat i osobę Hannibala Lectera i byłem ciekaw nowego spojrzenia na tą postać niż oferowały filmy.

Zawiodłem się wielce po 2 odcinkach a to za sprawą liniowości fabuły która wyzierała z ekranu, dziwnej sztuczności, trochę przekombinowanej realizacji (trochę irytowały wstawki z wizji Willa), prowadzenia akcji oraz poziomu aktorskiego zwłaszcza po stronie grającego Willa Grahama.

Mimo to oglądałem pozostałe niecierpliwie spoglądając na zegarek, ale 6 obejrzałem jednym tchem. Miałem wrażenie, że oglądam zupełnie inny serial niż przez ostatnie tygodnie. Podreperowane zostały wszystkie te elementy przez która serial utykał i po raz pierwszy można było odczuć napięcie.

Mam więc nadzieję, że 6 odcinek to nie chwilowy skok poziomu, ale wyznacznik jakości pozostałych odcinków.

ocenił(a) serial na 7
darek_sith

Odcinek 6 bardzo dobry polecam .

użytkownik usunięty
darek_sith

Odcinek 7 zdaje się być najlepszym w całej serii. Wyłączając kolejną sprawę, która sama się rozwiązała, cała reszta ma niesamowity klimat.

no wlasnie to samorozwiązywanie się spraw denerwuje... nagle po prostu znajduja zabojce na podstawie jakiegos jednego faktu - bach i zlapany ;d

darek_sith

a co takiego podobało Ci się w 6 odc.?

heartuboo

W zasadzie to wszystko :).

Sposób prowadzenia akcji różnił się od poprzednich odcinków, wydawało się, że nie ma tam zbędnych scen, nie dało się odczuć liniowości fabuły, niektóre sekwencje były mniej irytujące (np. wizja Grahama, nie "raziła" taką sztucznością), sposób gry aktorów też się poprawił, sam Graham nie wydawał mi się "przerysowany". Myślę, że to wrażenie to nie tylko zasługa ciekawszej fabuły chociaż to też miało swój udział w moim zachwycie nad tym odcinkiem.

Summa, summarum, jak wspomniałem w temacie, odcinek 6 udowadnia, że "Hannibal" może być wciąż lepszym serialem ;)

ocenił(a) serial na 6
darek_sith

Zgadzam się odcinki 6 i 7 to mocna zwyżka poziomu tego serialu !:) I tak powinien wyglądać ten serial od poczatku, watek z Abigail został odstawiony i to wyszło na dobre.

ocenił(a) serial na 2
Cziken

Abigail wraca chyba w 9 odcinku

ocenił(a) serial na 6
kelas_aina

Nie wiem nie przekonuje mnie jakoś jej postać. Póki co odcinki 6 i 7 najlepsze. Szkoda że ten serial od poczatku tak nie zachwycał jak w tych odcinkach. Jestem ciekaw czy utrzyma poziom do końca.

ocenił(a) serial na 2
Cziken

Zgodnie z episode guide ma zostać wyjaśniona kwestia tajemnicy, którą nosi Abigail. Zakładam, że chodzi o jej współudział w działalności ojca.

darek_sith

Mi się 6 jak do tej pory najmniej podobał