Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87686
7,0 19 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Abigail ?

ocenił(a) serial na 8

Z tego co pamiętam, kiedy aresztowali Willa znaleźli jakiś tam fragment ciała Abigail (już nie
pamiętam dokładnie) na tych jego spławikach do rybek, w gardle miał jej ucho, a w jej domu było
mnóstwo jej krwi. Jakim cudem ona potem żyła i miała się dobrze? I przez tak długi okres czasu
nikt, nawet Alana Bloom nie zauważyła śladu jej obecności w domu Hannibala?
Nie ogarniam ;_;

natalusiek

Odcięcie ucha nie musi być śmiertelne zwłaszcza jak robi to chirurg. Kiedyś tak złodziei karano. A jej śladu w domu nikt nie zauważył bo Hannibal nie przetrzymywał jej tam siłą. Pewnie siedziała cicho w swoim pokoju i tyle.

ocenił(a) serial na 9
natalusiek

Co do okaleczenia, z innych odcinków wiemy że Hannibal Lecter to świetny chirurg więc obcięcie ucha to pestka i z tym można żyć, zresztą Miriam też żyła długo, a nie miała ręki.
Co do jego domu.. Z początku też się nad tym głowiłam, bo przecież skoro Alana\ Will \ Jack i inni bywali u Hannibala, to dlaczego nikt jej nie zauważył? To proste. Abigail cały drugi sezon spędziła w piwnicy, zresztą Fuller sam to potwierdził gdzieś na Twitterze, jedyną osobą która mogła widzieć Abigail była Beverly, polecam obejrzeć jeszcze raz ten odcinek w którym schodzi do piwnicy Hanniala, wyraźnie widać że się czegoś przestraszyła.

ocenił(a) serial na 10
Natasha19

to by tez tłumaczyło to ,ze z taka łatwościa pokonał Beverly...miał pomocnice ..moze razem załatwili ja poprostu

ocenił(a) serial na 9
zuzianna88

Tak, pozwoliłam sobie obejrzeć odcinek jeszcze raz, i zanim gaśnie światło, widać jak Hanni niby sam próbuje je zgasić, ale jest stanowczo za daleko, a światło gaśnie. Zresztą beverly wchodząc do domu była przekonana ze Hannibala nie ma, podejrzewam że Abby ją usłyszała, i skontaktowała się z Lecterem, dlatego wrócił tak szybko.

ocenił(a) serial na 10
Natasha19

Moim zdaniem to po prostu połączone włączniki.