Mimo, że stacja NBC nie dała jeszcze zielonego światła na produkcję 2. sezonu "Hannibala", jego
twórca Bryan Fuller ma już pewne plany dotyczące drugiej serii.
Fuller twierdzi, że stacja NBC jest zadowolona z tego, co udało mu się stworzyć i ma pewne plany
na wzmocnienie obsady drugiego sezonu "Hannibala". - Bardzo chciałbym, by w drugim sezonie
pojawił się wujek Hannibala Lectera, którego zagrałby David Bowie. Jeśli tylko dostaniemy
zamówienie na drugi sezon, będę się z nim kontaktował i zobaczę, czy jest zainteresowany taką
propozycją. NBC cały czas powtarza, że jest bardzo zadowolona z tego co zrobiliśmy. Mam
nadzieję, że dzięki temu dostaniemy kolejną serię, mam na nią konkretny plan i wydaje mi się, że
będzie ona bardzo ekscytująca - powiedział Fuller.
Czy faktycznie "Hannibal" ma szansę na kolejny sezon? Czwartkowa oglądalność i spory spadek
widowni temu zaprzecza. Pamiętać należy jednak, że w czwartek wszystkie seriale traciły widzów,
a "Hannibal" emitowany będzie aż do drugiej połowy czerwca. Wydaje się, że stacja NBC nie
planuje usuwać go z ramówki tylko cierpliwie wyemituje wszystkie odcinki. "Hannibal" to również
kusząca tematyka dla stacji kablowych. Niewykluczone więc, że produkcja może otrzymać drugie
życie w innej telewizji.