PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87124
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Jakie są Wasze marzenia?

Moje xd

a) widok miny wszystkich, gdy dowiedzą się, kim jest Hannibal ;) Najbardziej - Freddie Lounds, ona się chyba nawet ucieszy :) W ogóle - Bella, niech sobie spokojnie umrze, nie musi wiedzieć, że człowiek, który zdradził jej zaufanie jest na dokładkę potworem.

b) kwestia Alany to osobna sprawa. Jakoś marzy mi się, aby pogadali trochę zanim ona zrobi z niego sito (sitko raczej xD) lub strzeli sobie w łeb.. Coś w rodzaju "- You are...; - The Ripper;" wystarczy.

c) w ogóle marzy mi się, aby Hannibal przyznał komuś jeszcze kim jest, tak normalnie, bez ogródek, nawet lekko ekscentrycznej Freddie Lounds, nawet tak, aby ona skojarzyła faktu po wszystkim

d) najbardziej marzyłoby mi się coś, czego raczej nie zaznamy, a mianowicie złapanie Hannibala na gorącym uczynku. To są marzenia, które zostały niespełnione po "Dexterze". Można to zrobić dwojako, a mianowicie - normalnie przyłapać Hannibala, który właśnie coś tam robi w swoim kubraczku, ale oczywiście ten się tym nie przejmie lub Hannibal w ramach swojej gry da się złapać. Wyobrażam sobie jak czeka przy swoim "dziele" na Jacka i ekipę mając na twarzy uśmieszek podobny do tego w ostatniej scenie pierwszego sezonu.

e) proces Hannibala - marzy mi się jak opowiada o swoich zbrodniach, a wszyscy mdleją :D Dodatkowo chciałabym poznać co dokładnie znaczy "Many more than your father" czyli kim był Hannibal zanim został The Chesapeake Ripper.

f) powrót Badelii - chciałabym widzieć jej mina, gdy zobaczy jak dokładnie wygląda jej konkluzja.

g) Hannibal przy zwłokach swojej ofiary, ale nie w kontekście kulinarnym. Dostaliśmy niemal wszelkie tabu Hannibala łącznie z jego tfu sex life, to mi do pełni szczęścia wystarczy widok tego, jak on przystraja swoje miejsce zbrodni lub pakuje kogoś do samochodu.

jocisko

https://twitter.com/BryanFuller/status/450415134263877632/photo/1 ja chcę wiedzieć w jakim kontekście to się będzie działo :D
A tak na serio to chciała bym Bedeli, ale dla mnie to mało prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Jeśli same go nie zakneblujemy to cienko to widzę :D Ale dobrze, że zmienił temat.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

1. Ja chcę zobaczyć z powrotem Abigail (ale pewnie ujrzymy nie więcej niż jej drugie ucho). I ogólnie szkoda mi jej, bo nie widzę jakoś jej powrotu do serialu.
2. Nie mogę się doczekać aż wróci Bedelia, nie wyobrażam sobie reszty serialu bez niej :(
3. Chcę, aby Will wyszedł z więzienia i na nowo budował relację z Hannim (to już jest mega nie realne, ale nie podoba mi się ich obecna relacja, o wiele fajniej było, gdy Hanni robił wszystko w białych rękawiczkach, a Will przychodził do niego i rysował zegary...)
4. Może to dziwne, ale ciekawi mnie wątek Fredericka. I chcę go więcej :D
5. Niezbyt jestem zadowolona ze związku Alany z Hannim. Sam pomysł nie jest zły, nie w tym rzecz, ale jakoś nie widzę ich relacji... Hanni zasługuje na kogoś lepszego np. wspomnianą Bedelie.

Co do Twoich, to:
f) wydaje mi się, że ona się najmniej zdziwi z nich wszystkich, co nie zmienia faktu, że b. ją lubię.

Szczerze to boję się (a zarazem ufam Fullerowi), że relacja Hannibloom niezbyt przypadnie mi do gustu. No cóż...

A propos Alany to, w którymś promo 2 sezonu było jak celuje w kogoś ze spluwy (y). Czuję, że pod koniec serialu drugim uczestnikiem tej sceny okaże się Lecter :(

ocenił(a) serial na 10
Igi_fw

Hmm, podczytaj spoilery do 8 odcinka xD Nie, żebym namawiała do złego :P

Na 100% celuje do niego, to widać, już Trumblr obczaił co trzeba, ale to takie świrki trochę analizujące każde ujęcie. Ach których zresztą jestem dumną przedstawicielką xD

jocisko

Ad.
c) "komuś jeszcze" - to on się komuś już przyznał?!?
g) wywołanie uśmiechu na twarzy dr. Sutcliffe'a Ci nie wystarczyło? Dla mnie to było ohydne i nie chcę więcej.

Mój koncert życzeń jest krótki - Chcę zobaczyć jak Hannibal tańczy. Z kobietą.

ocenił(a) serial na 10
Moongirl

śp. Abigail. Nieodżałowane dziewczę od min lepszych niż Alana.

Brakuje mi jednak czegoś "po środku". Bardziej ohydne były dla mnie nerki Beverly. Mi bardziej chodzi o to, że chce widzieć jak on przygotowuje takie rzeczy jak drzewo z 2x06.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

natomiast mi najbardziej się już marzy postać agentki Starling i jej psychodelicznie intensywna konfrontacja z Hannim ;D kogo typujecie do tej roli ;>

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Zdajesz sobie sprawę, że tym pytaniem odciągasz mnie od zrobienia czegoś innego niż to co memlam na kompie? xD O Boże, to jest pytanie, które nie powinno paść nigdy. Ta rozkmina będzie mnie prześladować. Ten wybór... Hmm pewnie jakaś aktorka teatralna znając Fullera, ale hmmm żadna mloda cizia, koło 30tki niech sobie jest. Jodie zdaje się miała 29 lat w Milczeniu.

Musi mieć w sobie jakąś niewinność i jednocześnie siłę, zdecydowanie...

ocenił(a) serial na 9
jocisko

nie mam pojęcia dlaczego, ale widzę w tej roli aktorkę Rooney Mara ; ))

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

http://31.media.tumblr.com/ce1a546c816940ec8e9221e36dd1da1f/tumblr_n3erm5IwKw1qc ibeno1_500.png

jocisko

Idealnie <3

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Jessica Chastain ?

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Yes, ale to chyba za wysokie progi jak na serial. $$$$

ocenił(a) serial na 9
jocisko

why not ? Mads to też wyższa półka ; ))

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Ale nie aż tak Oscarowa.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

prawie - zagrał w dwóch nominowanych filmach

jocisko

Jest idealna, Julianne Moore w ogóle bardziej mi się podobała niż Jodie Foster, a to by była taka młoda Moore-Starling, a co do P. Chastain, to ona chyba nie ma Oskara, co najwyżej dwie nominacje. Madsowi też się liczy za "Polowanie", więc nie jest aż tak wysoko, a biorąc pod uwagę jej udział w marnym "Mama", to chyba jest po równo.

karola_korys

A tak na marginesie to ja mogę napisać, czego już bym nie chciała, nie chciała bym więcej tego:http://maroonbones.tumblr.com/post/81511414493/what-is-it-about-you-dr-bloo m-the-most-sinister - szczególnie tego pierwszego z lewej od góry.... ŻENADA

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

To ostatnie gorsze.

jocisko

Ja tylko chcę zobaczyć minę Alany, jak się dowie kim jest Hanni :)
I jak wszyscy zaczną rzygać. Był taki wątek w South Park, kiedy wszyscy rzygali po przeczytaniu kontrowersyjnej książki napisanej przez bachorexów, tak właśnie wyobrażam sobie śmietankę towarzyską... yyy... gdzie to się w ogóle dzieje? No więc wyobrażam ich sobie wszystkich haftujących na prawo i lewo i mdlejących :P

To mi się podobało w Red dragon, kiedy w czołówce nagłówki gazet piszą o mdlejących świadkach sądowych.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Mi to smao się podobało :)

emo_waitress

Yeah, gdy ta cała smietanka Baltimore dowie się, że wcinali u Hanniego ludzi, aż im sie uszy trzęsły. Nawet Will się wzdrygnął gdy mu się jajecznica przypomniała.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

a) Tak ale odnośnie F.L to zdecydowanie nie, ona mi w tym serialu psuje atmosferę

b) to by zepsuło ten cały kunszt artystyczny serialu

c) nie jest do tego zdolny

d) patrz b

e) to już ciekawe, ale baardzo nieprawdopodobne, zepsułoby całość moim zdaniem

f) myślę, że ona z zaświatów już nie wróci

g) nie, nie i po trzykroć nie. Z przepołowionym gościem w autobusie już to było i bardzo mi to się nie podobało. Hannibal jest artystą, z każdą zbrodnią jest coraz lepszy i nie popełni błędu nieostrożności. Jego jedynym słabym punktem, jest to, że mu nie zależy czy go złapią czy nie. To już można było wywnioskować w pytaniu Abigail: 'Dlaczego ?" - 'Byłem ciekaw co się stanie", jak pytała dlaczego ostrzegł jej ojca przed wizytą.

Co ja bym chciał zobaczyć - Willa autentycznie na krześle elektrycznym. Wbrew pozorom on jest bardziej szalony niż Hannibal. Hannibal jest po prostu psychopatą idealnym, robi to co robi, bo lubi, bo jest ciekaw, bo ma potrzebę manipulacji, ma wizję, cele, przede wszystkim ma smak i gust, nie zabija bez powodu. I wbrew pozorom ma cząstkę uczuć. A Will to degenerat społeczny, zmarnuje każdemu życie, cały czas rani kogoś kto go kocha, jest zupełnie oderwany od świata. Taka osoba przynosi znacznie większe straty otoczeniu niż dr. Lecter, zwłaszcza, że Abigail Hannibal zabił przez Willa. Żeby go chronić.

saa

Bzdury opowiadasz. Will pomagał wytropić seryjnych morderców, a Hannibal zabijał ludzi dla zabawy, dla gry. Zresztą to z serialowego Willa zrobili taki kłębek nerwów. Ksiażkowy Will to William Petersen.

ocenił(a) serial na 10
Arg

kto?

Replikant1

Odtwórca roli Grahama w "Manhunterze", czyli pierwszej ekranizacji "Czerwonego smoka". Najlepiej zagrany Will Graham.