PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87492
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Finał był bardzo dobry, ale... czy tylko ja mam wrażenie, że trochę to wszystko zbyt szybko poszło do przodu? Cieszę się niezmiernie, że w końcu otrzymaliśmy rasowy thriller, jednak widać ogromną przepaść między pierwszą połową sezonu 3, a drugą.
Dlaczego od początku serial nie mógł być utrzymany w tym klimacie? Odcinki, których akcja rozgrywa się we Włoszech skupiały się w lwiej części na przemyśleniach i rozmowach (często do bólu przesadzonych i pretensjonalnych), wizualna otoczka brała górę i byliśmy raczeni 5-minutową sekwencją spaceru ślimaków po ciele ofiary.
Mam wrażenie, że gdyby lepiej rozplanowano historię w tym sezonie, finał nie pozostawiłby we mnie takiego uczucia niedosytu. Odcinek się skończy, a w mojej głowie dudniło tylko "...to już? koniec, na zawsze?". :D Chciałbym zobaczyć ostatnie spojrzenie na takich bohaterów jak Jack (przyznajcie, że szczególnie w ostatnim odcinku potraktowano go po macoszemu, chociaż wcześniej był bohaterem niemal równorzędnym Willowi i Hannibalowi), Bedelia (spakowała te walizki, czy nie? :D), a nawet Freddie Lounds, której w serii trzeciej jest śmiesznie mało. Co z żoną i synem Willa, których olano zupełnie? Zdaję sobie sprawę, że w pewnym momencie Fuller otrzymał informację o skasowaniu serialu, ale ciężko było mi się pogodzić z takimi dziurami, bo jednak mimo wszystko zżyłem się z tymi bohaterami przez 3 sezony.

Ale sam odcinek wieńczący Hannibala otrzymuje ode mnie 9-/10, jeżeli ktoś lubuje się w skalach.

Maciej_Vos

Obejrzyj scenę po napisach to zobaczysz czy Bedelia spakowała walizki :)

sile

Właśnie nadrobiłem i... chyba jednak nie zdążyła. :D

ocenił(a) serial na 10
Maciej_Vos

A po co miała pakować walizki, skoro sama z siebie przygotowała kolację dla Hannibala i Willa?