Nie wiem, jak jest z krawatami Hannibala, ale kiedyś na Allegro można było dostać swetry a la Kononowicz :)
to Ci kurna pomogli :-) ale pewnie pochodzą z jakichś dobrych amerykańskich sklepów
ta... jak chcesz zobaczyć to znalazłem coś fajnego: http://store.turnbullandasser.co.uk/Ties/View_All_Ties
tak delikatnie mówiąc:) można kupić dużo taniej prawie identyczne podróbki ;] ale takie gwiazdy mogą szaleć ;D
Pretensjonalne pytanie? Naucz się najpierw definicji tego słowa.
Do założyciela tematu: to jest podobno najwyższa półka, takie krawaty i ubrania jakie nosi Mads w serialu to wydatki rzędu kilkudziesięciu tysięcy dolarów.
Pretensjonalne pytanie,czyli sztuczne,przesadne,można powiedzieć też że pytanie jest amfatyczne,czyli górnolotne,nadęte.
Mam wątpliwości czy faktycznie Tybald chce kupić jeden z krawatów jakie nosi w serialu Mads Mikkelsen,a jeśli myśli o tym poważnie,to niech zacznie grać w lotto,może kiedyś?
Ogólnie rzecz biorąc śmieszą mnie tego typu pytania.
A wiecie może w którym salonie Kuba Wojewódzki kupił Lamborghini Aventador, bo mój Pontiac Solstice Coupe już mi się znudził :):):)
Może w Polsce trzeba obrabować bank, żeby kupić kilka markowych ubrań, ale w USA to już nie będzie konieczne. Wypadnie taniej niż kupując u nas choćby przeciętną Vistulę...
Może nie trzeba obrabować banku, ale produkty markowe w eleganckim stylu, bo nie mówię o sportowych typu Adidas,Puma itp, są cholernie drogie, chyba nawet taniej wyjdzie zamawiać nawet z USA i z przesyłką będzie taniej, kilka razy już tak zamawiałem i w zależności od produktu wychodziło około 20% taniej wraz z przesyłką.
I czy to znaczy, że nie można się dowiedzieć, gdzie dany przedmiot został zakupiony? Nawet dla zaspokojenia własnej ciekawości, ale chyba to polactwo Ci tak w głowie siedzi, że nie pozwalasz nikomu myśleć inaczej niż Ty, bo zaraz oskarżasz o bycie pretensjonalnym, o pytania górnolotne, nadęte. Chłopie, komunizm rzekomo skończył się na 1989r, ale widzę, że tacy jak Ty dalej trzymają fason.
A jak u Ciebie z komuną że zabraniasz mi mieć własne zdanie iż pytanie jest górnolotne? Tak trzymam fason bo nie jestem taki jak Ty, każdy na tym forum jest inny i cieszy mnie to bardzo!
Skończyłem, bez odzewu.
Bez sensu porównanie.
Ubrania w tym serialu są wysmakowane i mają klasę, doceniono to na świecie. Jeśli choć jeden facet zmieni nieco swój gust patrząc na to, jak ubiera się tu Mads - tylko się cieszyć należy.
Zapewne nie tej klasy, ale w podobne wzory na pewno się coś znajdzie. Hanni najbardziej lubi motyw tzw. "Paisley", więc po tym haśle warto szukać ;)
Talib zdrowego rozsądku. Skoro Cię śmieszą takie pytania i uważasz je za ,,pretensjonalne", to daruj i nie wchodź. Poza tym, jak pakujesz się z takimi tekstami i słowami na temat. gdzie chcesz kogoś zjechać, to zadbaj o własny styl i naucz się następującego wyrazu: emfatyczny.
Nie: amfatyczny.
No jasne ,narobiło się pomyliłem "e" z "a",jeśli ktoś zna słowo to będzie wiedział o co chodzi i dlaczego mam nie wyrażać swojej opini nawet negatywnej,to jest forum i jeśli trzeba poklepię po plecach i przybije piatkę,a jeśli nie to mogę zanegować coś co moim zdaniem tego wymaga,to nie jest zjechanie kogoś,tylko wyrażenie opini z mojego punktu widzenia.
Nie zmieszałem nikogo z błotem i nie obraziłem,nie mam tego w zwyczaju, nikt nie zabroni mi wyrażać swoich opini i negatywnych i pozytywnych.
Pozdrawiam.
Nie skrytykowałeś czyjejś opinii ani nie wniosłeś konstruktywnej opozycji - ten wątek tego po prostu nie potrzebuje. Zamiast tego przyczepiłeś się do czyjejś wrażliwości, gustu i zafascynowania serialem - zaatakowałeś osobę. Nie znoszę czegoś takiego i walczę z tym.
Tutaj znajdziesz wskazówki odnośnie ubioru, może na coś się przyda.
http://www.esquire.co.uk/culture/film-tv/3899/hannibals-style-mads-mikkelsen/
Padło proste pytanie
Odpowiedzi nie udzielił nikt
Brawo polaczki!
http://www.exclusivemensneckties.com/mens_floral_silk_tie_shop_designer.html
Sam podziwiałem jego krawaty i garniaki. Jeżeli ma się choć odrobinę gustu to jest się ciekawym gdzie robią takie rzeczy i za ile.
Dokładnie. Choć sam nie pomogłem, to przynajmniej stanąłem w obronie autora tematu. Talib Artur7335 się przyczepił.
laxman ,nie mam w nicku Talib wiec mnie nie obrażaj bo to jest strasznie dziecinne,a może właśnie jesteś dzieciakiem?
Widzisz, jak łatwo obrazić? Tak więc sam uważaj, jak się odnosisz się od innych. Przepraszam, jeśli to słowo - a także cały zarzut - było zbyt mocne, po prostu chciałem tę kwestię wyjaśnić i naświetlić.
Ja nikogo nie obraziłem, tylko skrytykowałem a to jest wielka różnica odnoszę się do innych kulturalnie,bez wyzwisk, więc może Ty ważaj zaczym kogoś obrazisz bo zgłosić nadużycie do administracji jest bardzo łatwo.
Skrytykowałeś? Żałosnym "żartem" o Kubie Wojewódzkim? To jest krytyka w twoim wydaniu? Pogratulować.
Jeśli pytanie autora było pretensjonalne, to twój komentarz był co najmniej szerokim spektrum kompensacji :)
Chłopak nie zapytał o to, czy ktoś mu taki krawat sprezentuje, nie wspomniał też, że planuje go kupić. Nie wydaje ci się więc, że twoje wnioski sięgają za daleko i że nieco się zagalopowałeś?
P.S. Jeśli uważasz, że trzeba grać w lotto, żeby móc pozwolić sobie na krawat za 69$... no cóż... pzdr ;)