PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Dwa pytania,
Dlaczego telefon z biura jakiejś firmy do domu jest "untraceable" ?
Jak jakaś dziennikarka może sobie tak zwyczajnie wpaść do osoby w zakładzie psychiatrycznym ?
Oglądałem 2 odcinki i jestem w trakcie trzeciego ale na te dość istotne dla fabuły pytania nie potrafię sobie odpowiedzieć.
Liczę na jakieś konstruktywne wytłumaczenie, chyba że nie ma takiego :)

ocenił(a) serial na 6
Barcarek

moim zdaniem nie ma. Cały serial jest dość dziurawy jeżeli chodzi o tego typu sprawy i polecam sie uzbroić w cierpliwość i puszczać płazem takie rzeczy, inaczej serial będzie dość niekomfortowy w oglądaniu.

ravenpol

Te seriale z XXI w., które w założeniu mają być skomplikowane w budowie a poprzez to wzbudzać ciekawość widza bardzo, jak to ująłeś, niekomfortowo się ogląda, gdy dostrzega się takie oczywistości. To nie jest przecież błąd w kolorze koszuli w poszczególnych ujęciach tylko wyrwa na fundamencie fabuły, przez to od razu moja ocena wędruje w dół.

ocenił(a) serial na 10
Barcarek

Chyba powinieneś dostać nagrodę na 64736874326 temat na ten temat xD Ten serial tak ma. No co zrobisz, jak nic nie zrobisz xD

jocisko

Kurde a chciałem być 64736874327 :(
A na poważnie to jak włączyłem forum to nie wyświetlił mi się żaden podobny, gdzie mógłbym wypisać swoje żale, więc dałem nowy, ale pewnie tam głębiej jest ich mnóstwo

ocenił(a) serial na 7
Barcarek

Mi się podobało, jak robili Willowi TK, a dźwięki i obrazy były z MRI :d

ocenił(a) serial na 10
homilka

A oni mu nie robili czasem MRI?

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Nie wiadomo. Reżyser nie miał o tym zielonego pojęcia. Aparat to na sto procent tomograf General Electric Lightspeed, a odgłosy i wyniki były podstawione z MRI. Sam Will i lekarze używają w rozmowie słowa "scans" czyli "obrazy" co uniwersalnie może się odnosić zarówno do TK jak i MRI. Pomieszanie z poplątaniem.

ocenił(a) serial na 10
homilka

Aż taka niedoróbka? :) A jakieś oprogramowanie tam jest widoczne?

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Coś jest, ale nie potrafię go zidentyfikować. Nie GE w każdym razie.