Jak niektórzy wiemy, ostatnimi czasy Will zachowuje się jak psychopata. Prawdopodobnie to tylko
gra, która ma na celu złapanie Hannibala. Ale mniejsza o to. Przypuszczając, że Hannibal w
ostatnim odcinku drugiego sezonu zostanie złapany (przez Willa), to Graham prawdopodobnie trafi
do psychiatryka, tak jak to miało miejsce w książce i filmie. A więc trzeci sezon (o ile takowy
powstanie) może zacząć się od Hannibala, który przebywa w Więzieniu dla Psychopatów w
Baltimore, i Willem w Wariatkowie. Miało by to sens, ponieważ cała ta gra wpłynęłaby znacząco na
jego psychikę, i zgadzałoby się to z książką.
Książki nie czytałem więc nie bardzo rozumiem skoro Will by złapał Hannibala (czyli potwierdził swoją teorię) to czemu miałby trafić do psychiatryka? Wątpię żeby zabił Freddie więc nie ma podstaw żeby go zamykać (jeśli to gra to Will jest zdrowszy niż kiedykolwiek w tym serialu bo Haniek nie ma już na niego wpływu).
Wiadomo, że Jack się dowie kim jest Hannibal tylko pytanie czy z pomocą Willa czy jakimś cudem sam się domyśli.
No ale całe to wczuwania się w Hannibala (bo to chyba Will cały czar robi), może wpłynąć na psychikę Willa. Po za tym zrobił mogą go wsadzić do wariatkowa, za to co zrobił aby złapać Rozpruwacza. Między innymi to co zrobił ze zwłokami byłego pacjenta Lectera, który go zaatakował (zabicie go można wziąć za obronę konieczną, ale to co zrobił z jego ciałem już nie :P ), żywienie się ludzkim mięsem i przetrzymywanie lub zabicie Freddie. Chociaż osobiście uważam, że ją tylko przetrzymuje do czasu, aż złapie Hannibala.
Ja już przestałam wierzyć w to że Fullera w jakikolwiek sposób obchodzi fabuła zawarta w książkach Harrisa...
Ja ciągle jeszcze wierzę w tą wizję Mimo zbytniego przerysowania i przekombinowania fabuły i tak kupuję ten cały makabryczno-psychodeliczny klimat Też jestem pewny że to wszystko gra Willa i że ostatnie odcinki uratują całość serialu
co do Freddie, to pewnie wyjaśni się w przyszłym odcinku, bo w zapowiedzi była scena z wózkiem. I teraz pytanie cz Fuller będzie się trzymał oryginału.
To na pewno gra. We wczesniejszych odcinkach mielismy okazje widziec jak will wiele razy wspominal o zlapaniu ryby, ze jesli raz sie wymknie to za drugim razem trzeba inaczej ja lapac. Mysle ze Will udaje przed Lekterem aby zdobyc jego zaufanie i uciszyc jego czujnosc by go zlapac.