Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 88187
7,1 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

ocenił(a) serial na 6

Sezon drugi o jakiś stopień wyżej od swego poprzednika, niemniej i tym razem nie zabrakło licznych dziur logicznych, dłużyzn i źle pojmowanej gry w kotka i myszkę z widzem. Początek serii wlókł się niemiłosiernie, a odpowiedź na #: czy Will Graham wyjdzie na wolność czy też nie, była mi co najmniej obojętna (tym bardziej, że i tak wiadomo, że wyjdzie). Akcja zaczęła się tak naprawdę na dobre rozkręcać wraz z pojawieniem się na horyzoncie klanu Vergerów (niezła rólka zmienionego nie do poznania Pitta). Końcowe odcinki ogląda się już z zaciekawieniem, choć solą w oku cyklu pozostaje Hugh Dancy vel mr. cipa nad cipami, bezpłciowy do bólu, irytujący, rozlazły, z wiecznie zbolałym wyrazem twarzy. W trakcie oglądania wciąż zadawałem sobie pytanie, dlaczego Lecter nie skróci wreszcie mąk tego nieudacznego palanta. I znów, jedyną wybijającą się ponad średni poziom osobą z obsady jest Mads Mikkelsen - kiedy trzeba stonowany, kiedy indziej sugestywnie demoniczny. Zakończenie sezonu - całkiem, całkiem, choć główny zwrot akcji, który w nim następuje wydał mi się cokolwiek idiotyczny (po co to było?). Kto jednak wie, może jeśli zamiast formy spadkowej, utrzymana zostanie zwyżkowa, trzeci sezon ma prawo okazać się naprawdę zajmujący.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa