BEWARE OF SPOILER
Od samego początku serial robił na mnie pozytywne wrażenie. Finał wzniósł ten serial ponad przeciętność w jakiej się i tak świetnie sprawdzał. Pod koniec sezonu dostaliśmy dosyć pechowy dla Five-0 odcinek, jedynym pozytywem była ciąża Rachel (ale i tak ostatecznie poleciała samolotem sama). Zdecydowanym plusem tego serialu są zdjęcia, na paskudną pogodę i zimne wieczory ten serial jest idealną i ciepłą odskocznią. Jednocześnie pechowość Five-0 przyniosła odcinek porównywalny z pilotem. Co prawda z samymi scenami akcji nie było tak dobrze ale za to dostaliśmy bardzo dobry odcinek pod względem fabularnym.
Co mi się najbardziej podobało?
1. Ostatecznie okazało się że Steve McGarrett i jego ludzie nie stoją ponad prawem, pomysł z dochodzeniem w sprawie kradzieży pieniędzy i aresztowanie Kono, nieźle. Czekałem od odcinka z porwaniem China na rozwiązanie kto podłożył pieniądze.
2. Gubernator skorumpowany? No w sumie w połowie sezonu coś zaczęło zgrzytać gdy poznaliśmy w jakim się obraca towarzystwie i z kim na lunch chodzi, ale jej zamieszanie w śmierć OBOJGA rodziców McGarretta, tego się nie spodziewałem.
3. Powrót i rehabilitacja China do HPD. Trochę naciągana bo może się zachował honorowo i samarytańsko w sprawie swojego wuja, ale za składanie fałszywych zeznań i wymuszenie wieloletniego dochodzenia w sprawie skradzionych pieniędzy nie daje się awansu, jakkolwiek szlachetne nie byłoby postępowanie kozła ofiarnego.
4. Aresztowanie Steve McGarrett za zabójstwo Pani Gubernator i jej asystentki! Cieszę się że to właśnie ona odeszła ze "stałej" obsady, bałem się że inaczej to rozwiążą.
5. Rozwiązanie jednostki Five 0, dobry pomysł. Chin wrócił do HPD, Steve McGarrett w więzieniu, podobnie jak Kono. Nadzieja w małym Dannym, że wyciągnie przyjaciół z ciupy zaniedbując tym samym swoją byłą żonę z przyszłym dzieckiem numer dwa.
Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon, serial ogląda się przyjemnie. Polecam!
Ja też jestem pod wrażeniem całego serialu jak i oczywiście ostatniego odcinka,natomiast przykro mi że asystentka zginęła,bo bardzo lubię ją oglądać :P . W każdym razie odcinek wbił mnie w fotel. Nie mogę się doczekać drugiego sezonu.
Położenie byłego już Hawaii 5.0 jest wręcz tragiczne. Z jakąkolwiek możliwością ruchu zostali praktycznie tylko Danno i Jenna. Steve i Grace w areszcie. Chin w HPD. Podejrzewam, że nowa ekipa będzie całkiem barwna. Danno, Jenna, Chin działający na dwa fronty (oficjalnie w HPD, nieoficjalnie nadal z nimi), na dokładkę Sang Min (w końcu wspólny wróg) i... Kamekona ;)
Ciekawa sprawa, jak bardzo zmieni się sezon drugi. Nie będzie już przecież epizodycznych odcinków w rodzaju poszczególnych spraw kryminalnych, które rozwiązywało Hawaii 5.0. Steve będzie pewno kimś w rodzaju renegata, bo długo w zamknięciu na pewno nie posiedzi. Na chwilę obecną Wo Fat rządzi i dzieli ;)
Five 0 powróci , Chin specjalnie wstąpił do HPD po to aby ratować Kono i jednocześsnie McGaretta.Rozwiązanie jednostki Five 0 nie będzie , Chin w ostatnim odcinku powiedział ze Five 0 to jest jego dom a nie HPD.Szkoda ze pokazali losów byłej żony Dannego czy wyleciała z Hawaii i zostawiła Dannego czy tylko przeszła przez bramkę ale nie weszła do samolotu.
Może Chin powiedział że Five 0 jest teraz jego domem, ale podczas aresztowania McGarretta jasno stwierdził że nie ma już tego oddziału. Zgodzę się natomiast z tym że jego wstąpienie HPD będzie pomocne przy oczyszczaniu z zarzutów jego kolegów. Co do żony myślę że pokazali nam dostatecznie dużo, nie ma co się rozwodzić nad tym....poleciała samolotem.
a mnie zastanawia telefon ktorym McGarrett nagrywał rozmowe z gubernator, Wo Fat go nie zabrał a nie wiem czy pani gubernator zdążyła kliknąć "delete" czy nie ale jeśli nawet zdążyła to usunięte dane można odzyskać :D myślicie że ten telefon ktorym była nagrywana rozmowa posłuży jako dowód niewinności McGarretta?
Nad tym samym się zastanawiam, ale nie chce spekulować. Mam jednak przeczucie że będzie z tym telefonem związany ciekawy wątek.
o tym samym myślałem. Wydaję mi się ze najpierw wyjdzie Kono na wolność,i od razu dobierze się do tego telefonu :))
Kono nie dobierze sie do telefonu od tak sobie , prawdopodobnie Chin przekaże telefon Kono a w miedzy czasie HPD za orientuje się że brakuje telefonu i Chin wyleci i tak poskłada się od nowa Five O.
Tylko powiedzcie mi jak ta Kono wyjdzie? Dowody są wobec niej dosyć solidne. Wiedzą że była na miejscu zbrodni, wiedzą że pozorowała roboty drogowe i wiedzą że nie była sama, wiedzą też że pieniądze zniknęły i ktoś podłożył inne z innymi numerami. Nie bardzo widzę sposobu na jej zwolnienie, chyba że się pojawi jakaś nowa postać, następca pani gubernator i skorzysta ze swojej władzy i da jej immunitet. Zresztą śledztwo wykaże zapewne po co jej były pieniądze i się będą zapewne domyślać że było to związane z porwaniem China (stało się to w tym samym czasie), tak więc nietrudno się domyśleć kto mógłby jej pomagać, ale to znów rzuca podejrzenia na resztę Five 0. To jest właśnie w tym najlepsze, niby taki lekki serial, ale za cholerę nie wiem jak będzie wyglądał kolejny sezon. Pewny jestem jedynie wątku z komórką.
Świetny serial, a końcówka naprawdę dowaliła do pieca. Nie będę się rozpisywał, ale: "Zdecydowanym plusem tego serialu są zdjęcia, na paskudną pogodę i zimne wieczory ten serial jest idealną i ciepłą odskocznią".
Normalnie jak się skapnęłam, że na następny sezon do jesieni muszę czekać to normalnie załamka. Serial zdecydowanie mój ulubiony. Po prostu go uwielbiam i nie mogę się doczekać 2 sezonu. Nie wiem jak tak długo wytrzymam ale jakoś to będzie xd
Połączmy się razem w bólu czekania na drugi sezon :) pierwszy sezon zacząłem oglądać gdy już był 15 odcinek tak więc oglądałem sobie po kilka odcinków dziennie. Nie mogłem się doczekać gdy dogoniłem emisję i trzeba było czekać tydzień na odcinek,a tu teraz dopiero długi okres czekania...
ja też nie oglądałam od samego początku tak ok. przy 10 się włączyłam i też po parę odcinków - potem czekać cały tydzień a teraz masakra... parę miesięcy... ale już się nie mogę doczekać ;)
Wow, właśnie obejrzałem 2 ostatnie odcinki pod rząd bo miałem lekkie plecy w oglądaniu. Serial wymiata, to jest istna zajebistość i klimatyczność na 150% :) Ostatni epizod to już w ogóle majstersztyk. Wyczekać do jesieni będzie mi cholernie ciężko. Poza tym uwielbiam oglądać żonę Dannyego ;) Oby było jej więcej w 2 sezonie.
@pat167
Jeśli chodzi o "żonę Danny''ego" - warto obejrzeć pierwszą serię australijskiego serialu "Rush" (Gliniarze z Melbourne), gdzie Claire van der Boom gra jedną z głównych ról. Plus trzeci odcinek "Pacyfiku". Mnie, jako fana aktorki, bardzo zadowoliło ;)
Ja zaczęłam oglądać serial jakoś pod koniec ale przyznam że polubiłam Hawaii five - o od razu. Ten serial ma klimat, jest sporo akcji dzięki czemu widz się nie nudzi, są piękne zdjęcia wyspy Oahu, które wręcz uspokajają, i wprawiają w dobry nastrój. Po za tym uważam że aktorzy tacy jak Alex o' Loughlin czy Scott Caan do tego serialu pasują idealnie. W ogóle cała obsada jest niesamowita. Być może serial nie jest najlepszy na świecie, ale ma coś takiego w sobie, coś tak magicznego że gdy zaczyna się go oglądać np. od pierwszego odcinka lub nawet od połowy sezonu to i tak pod koniec po finałowym odcinku chce się go oglądać jeszcze więcej. W końcu większość z nas nie może się doczekać 2 sezonu. Ten serial ogląda się nawet dla tak wydawałoby się zwyczajnej ale wyjątkowej relacji pomiędzy Dannym a Steve'm no i oczywiście nie pomijając ich dialogów, które naprawdę wywołują uśmiech na twarzy. : ) Jeżeli zaś chodzi o drugi sezon myślę że Chin wracając do HPD pomoże dzięki temu wydostać się z aresztu, ( więzienia?) Kono i Mcgarrettowi, po za tym Danno pewnie też ma jakiś znajomych którzy mogą mu pomóc i ma jeszcze bodaj Kay której również krzywdę wyrządził Wo Fat. Komórka pewnie będzie bardzo istotnym dowodem w sprawie. A co do żony Danny 'ego, Rachel to myślę że wyjechała z Grace z wyspy ponieważ w New Jersey będą bezpieczniejsze niż na Hawaiiach. Drugi sezon Hawaii zapowiada się po prostu ekscytująco i jak tego nie oglądać.
Mamy już pierwsze spoilery o 2 sezonie:
'
'Na końcu premierowego odcinka nastąpi rozwiązanie cliffhangera, lecz w większości na tę chwilę jest ono otwarte. Niektóre działania bohaterów zostały zmienione. Pojawi się także nowy gubernator, który nie będzie tak łagodny jak poprzedni.
Twórcy dodają także, że do 5.0 dołączy nowy członek ekipy, który będzie dla widzów wielką niespodzianką. Pojawi się także wątek romantyczny dla jednej z postaci.''
Ostatni odcinek mnie zaskoczył.................czułam, że pani Gubernator coś ukrywa...........te spotkania z podejrzanymi typami.........ale żeby maczała palce w zabójstwie rodziców Steve McGaretta.................... choć muszę przyznać, że coś mi się w niej od samego początku nie podobało!!!!
Teraz Steve trafił do Alcatraz za zabójstwo, którego nie popełnił, Kono również za "te" pieniądze................Chino wrócił do policji a Danny został sam bo ex raczej odleciała tym samolotem......................wszystko się pochrzaniło!
A i jeszcze jedno..................zachowanie Chino podczas zatrzymania McGaretta wcale mi się nie spodobało..............zachowywał się tak jakby zupełnie nie obeszło go to co się przytrafiło McGarettowi i na dodatek uważał go za winnego tej zbrodni (zresztą Pani Gubernator sama się doigrała)!!!
Nie wiem czy ta rozmowa została wykasowana czy nie ale tak "dziwnie" to wyglądało......być może komórka Steve będzie istotnym dowodem......zobaczymy.....mam nadzieję, że 2 sezon będzie jeszcze ciekawszy niż 1.
Alex i Scott byli świetni :) ............zwłaszcza te ich pogaduchy w samochodzie..............normalnie potrafili mnie rozbawić :D
Cała ekipa Hawaii five-0 jest Cool :)
Już się nie mogę doczekać 2 sezonu ;)