Nie wiem czy ktoś zauważył ale wyrażenie Five-0 pojawiło się w większości seriali, które
oglądam, a oglądam prawie wszystkie oprócz komedii.
Gdy ktoś wspomina o Five-0 od razu kojarzy się to z teamem McGarretta i ich szalonym i
niekonwencjonalnym metodom "załatwiania spraw". Wyrażenie to charakteryzuje pewien
sposób bycia.
Serial pojawił się dopiero 2 lata temu więc nawet jeżeli serial zostanie anulowany to udało mu
się stworzyć mocną, szeroką znaną markę, o której będą wspominać na długo po ostatnim
odcinku serialu. Tylko pozazdrościć sukcesu.
Co o tym sądzicie ? Mam rację ?
Niestety racji nie masz...
Wyrażenie "Five-0" bierze swój paczatek z serialu "Hawaii Five-O" z lat 1968-80. Tamta produkcja miała ogladalnosc i wplyw na telewizje, a ta, można by powiedziec "Koń jaki jest, każdy widzi..."
Masz częściowo rację ponieważ serial się zakończył w latach 80 a wzmianki o Five-0 na taką skalę zaczęły się pojawiać właście od mniej więcej dwóch lat
Może i pisze, podaj linka to zobaczę jednak jak już pisałem nie sądzę by serial został anulowany. Ma mocną markę i stałą, dobrą oglądalność. Jednak nigdy nic nie wiadomo i może faktycznie ten sezon jest ostatnim sezonem tej produkcji.
Cofam wszystko co przed chwilą napisałem. Właśnie przeczytałem , że Sammer Glau pojawiłą się w jednym z odcinków. Ponieważ wiele razy widziałem jak "Fenomen Sammer Glau" zabił już kilka seriali tak stwierdzam, że ten sezon może być OSTATNIM SEZONEM tej produkcji.
Moim zdaniem to nie chodzi o to, że ostatni sezon tylko jest jakby przypomnienie co się działo pod koniec 2 sezonu. Ostatni w sensie "drugi". Zauważcie , że po tym jest scena z 2 właśnie sezonu. Tak pogmatwałam , że może mnie nie zrozumiecie ;D
Dokładnie;)
LAST SEASON to coś w stylu "W poprzednim sezonie"
Gdyby to był ostatani sezon w USA by go nazwali The FINAL SEASON (lub coś w ten deseń)
gdyby bylo to w ostatnim sezonie to by napisali in the last season.Jeżeli wpiszecie sobie w google grafika hawaii season 3 to na niektórych pisze "The latest season" ;/
ludzie nie mąćcie :) nigdzie na żadnych grafikach, trailerach itp niema żadnych wiadomości o tym że będzie 4se ani o tym że 3 jest ostatni. Trzeba poczekać tak do kwietnia myśle i powinny być pierwsze informacje, teraz to tylko można powróżyć na podst. oglądalności itd.
xardas_2 nie było by tak. Pisało by "LAST SEASON", widocznie nie oglądasz za często seriali i zwiastunów;P
Gdyby to był ostatni pisało by "FINALE SEASON"
Tak by trochę zmienić temat ;) Dzisiaj późnym wieczorem powinny pojawić się napisy do 16 odcinka ;)