Hmmmm kim myślicie jest szelburn ? Może to matka stiwa jednak żyje albo siostra :) Jednak Łysy dziadek wie kim on/ona jest :) ale nie powiedział stiwowi
Prawdę mówiąc od początku miałem przeczucie, że "John Lock" siedzi w całej sprawie. Zastanawiam się czy Shelbourne to nie jest ojciec Steeva. Nie pamiętam czy w pierwszym odcinku było pokazane jak go zabijają czy tylko jak go wiozą i potem Steeve usłyszał strzał przez telefon. Szukałem na YT, ale nie znalazłem tego a nie mogę sobie przypomnieć. Nie zdziwiłbym się jednak jakby w rzeczywistości to on zastrzelił kogoś i teraz się ukrywał a tylko łysy by był wtajemniczony.
Ja również uważam że shelbourne to ojciec steeva . Pewnie ojciec ma na wo fata jakiś cynk tak jak to powiedział john pod koniec. Zastanawiam się tylko czy john jest dobry czy zły i dlaczego nie powie co wie steevowi.
No właśnie tak mnie coś naszło. Idąc tym tropem - ma coś na Wo-Fata i pewnie sfingowali potem jego śmierć i faceta w jakimś programie ochrony świadków umieścili.
wkurzył mnie ostatni odcinek, john lock jako współpracownik wo-fata... zajeżdza mi to juz telenowelą brazylijską :/ nie dziwie sie ze te napisy tak późno wychodzą przeginają z tymi swoimi głupimi wstawkami..
A dlaczego od razu wychodzisz z założenia, że jest współpracownikiem Wo-Fata? Może współpracować z kimś zupełnie innym i prawdę mówiąc właśnie tak obstawiam. Nie pokazali chyba, że dzwoni do Wo-Fata. Powiedz mi jaki wtedy sens miałaby próba zabicia Johna przez żółtka kilka odcinków temu? To nawet nie mogła być pokazówka, bo nikogo tam nie było poza nimi. Ja nadal twierdzę, że to ojciec Steeva jest tym Shelbourne i z nim właśnie rozmawiał John.
Nie wydaje mi się żeby Joe współpracował z Wo Fatem, Joe i ojciec Steve'a to byli przyjaciele, może jest tak jak mówicie, że jego ojciec żyje a Joe pomaga mu się ukrywać, wiedział że Steve będzie grzebał w przeszłości swojego ojca itd. więc chce być z nim blisko, żeby wiedzieć ile on wie na temat Shelbourne, poza tym to by pasowało, bo powiedział że Shelbourne to osoba której Wo Fat się obawia, a ojciec Steve'a by pasował na tą osobę. Poza tym skoro Joe wie kim jest Shelbourne, to powiedziałby o tym Wo Fatowi gdyby z nim współpracował, nie wydaję mi sie żeby Joe był "tym złym" bo w odcinku 10 uratował życie Steve'owi, jaki byłby tego sens gdyby współpracował z Wo Fatem ?
Dokładnie, nie możliwe i było by to bezsensu aby Joe w 10 odcinku ratował zycie Steve'owi a w 11 odcinku już coś knuł przeciwko niemu ;) A o dowiedzeniu się kto to jest Shelbourne szybko sie nie dowiemy bo zostało jeszcze ok 20 odcinkow ;) A można powiedzieć że cały film się opiera o dowiedzeniu prawdy Steva o smierci Ojca oraz zabicie WoFata ;]
Jakie 20 odcinków ? co ty majaczysz ? Ps. Dla czego wszyscy się upieracie że to może być ojciec stiwa ? A może matka albo siostra ?
Wiesz,niedawno czytałem na angielskiej stronie że trwa zamówienie na 3 sezon hawaii five 5.0 :) A tak poza tematem...Wie ktoś może gdzie znajduje się dokładnie siedziba hawaii five ?Fajnie bylo by wlaczyc sobie google street view i po oglądać sobie miejsca ;] może by się udało znależć miejscowke gdzie Kamekona sprzedaje ;) albo gdzie McGarret mieszka :D
ta chyba jasne ze na hawajach :D ale przecież 2 sezon nie będzie miał 15 tylko 22 odcinki jak zawsze.
Wątpię, aby Shelbourne był ojcem Steve'a. Sama nie pamiętam sceny jego zabójstwa, ale to się nie układa. Jaki byłby wtedy seans pytania Wo Fata i zmarłej gubernator przez jego ojca co to w ogóle jest, gdyby on nim w ogóle był?
W pierwszym odcinku widać strzał, ale nie jest pewne czy w kierunku ojca Steve'a, nie mogę znaleźć też sceny jak pokazują ciało więc...wszystko jest możliwe.
Nie sądzę jednak, abyśmy szybko poznali odpowiedź, bo cały serial opiera sie na poszukiwaniu prawdy i znalezieniu "haka" na wo fata.
Moim zdaniem, ojciec Steve'a nie żyje, bowiem zabił go Victor Hesse. W tamtym czasie współpracował z Wo Fatem, więc można przypuszczać, że wtedy Victor nie grał na boku Wo Fata. Dopiero orientując się, że jest w istocie pionkiem i zostanie skasowany jako niepotrzebny, Victor współpracuje z McGarretem w 2x01. Pod koniec odcinka widzimy, że w istocie został skasowany przez Wo Fata. Stąd odpada teoria, że Shelbourne jest ojcem Steve'a.
I według spoilerów, przełomowym odcinkiem w sprawie Shelbourne'a ma być epizod 2x14. Mamy poznać tożsamość tej osoby.
A prawdziwa nazwa budynku, gdzie znajduje się serialowa siedziba ekipy Hawaii 5.0 to Aliiolani Hale.
Miałam ostatnio zaległości, może mi ktoś powiedzieć, który odcinek był w poniedziałek w USA i podać jakąś stronkę do oglądania online bo na tej co zwykle oglądam obawiam się, że nie ma wszystkich odcinków. Z góry dzięki ;)
Shelbourne to Governor Jameson. Dlaczego? Otóż cały motyw Shelbourne pojawia się po jej śmierci, to po pierwsze. Po drugie ona prowadziła jakieś ciemne interesy z Wo Fat'em ( scena nagrana przez ojca Steva). Dodatkowo scena jej zabicia nie jest taka jednoznaczna. Po trzecie, jeśli ojciec Steva nie żyje, to tylko ona jest w stanie "pogrzbeać" Wo Fat'a. Wydaje mi się, że dlatego też Joe White ukrył, jak powiedział Stevowi (02x13), tego szefa Yakuzy Noshimori - gdyż Noshimori, Wo Fat, Pat Jameson i ojciec Steva kiedyś byli w jakiś sposób związani, więc i on może być groźny dla Wo Fata. Tym bardziej, że w jednym z odcinków w 1 serii, McGarrett dowiedział się, że przed śmiercią pracował nad Yakuzą;-)
Chin- Second time in Japan within a month?
Joe White- What can I say, I'm a sucker for karaoke:-))))
Nie zgodzę się z prostego powodu - Wo Fat zwyczajnie nie mógł sobie pozwolić na złe wykonanie egzekucji na Pani Jameson. Według mnie śmierć ojca Steve'a i Pani Jameson jest faktem i nie ma co gdybać. Byli zbyt groźni dla Wo Fata, by on mógł sobie pozwolić na niedbałość w tej kwestii.
"No właśnie zbyt groźni" - dlatego Shelbourne może być Pat Jameson. Scena zabicia Pat jest dynamiczna i krótka, Steve zostaje ogłuszony, Pani Jameson kończy(niby) z kulką w piersi i natychmiast potem wpada policja i McGarrett zostaje aresztowany pod zarzutem jej zabójstwa.... Jak dla mnie jest tam miejsce na domniemania. Zresztą w 14 odcinku 2 serii mamy poznać ciekawe fakty na temat Joe White..więc może nic jest takie jakie się wydaje.. Pooglądamy, zobaczymy:-)
Ale śmierc gubernator jest pokazana, dostała 2 kulki, zaraz potem policja przybyła i stwierdziła jej smierć... Chyba nawet Chin to stwierdzil. a smierc ojca nie jest pokazana, widac tylko ze strzela do kogos
Ostatnio coś Sang Min się nie pojawia. Zastanawiam się kiedy wróci i w jakich okolicznościach.. Może ma to jakiś związek z Shellbourne.
Według mnie Sellbournem może być Noshimori ze względu na to, że w 13 odcinku Joe powiedział, że go nie zabił a pomógł sfingować jego śmierć. Wcześniej w którmymś odcinku jak do kogoś dzwonił to mówił, że trzeba Shellbourne'a przenieść i pewnie dlatego cisnął do Japonii :)
No tak pamiętam, że dzwonił do kogoś mówiąc, że trzeba go przenieść, ale wtedy wiózł Noshimuriego w bagażniku. Chyba ze sobą nie rozmawiali przez telefon.
Niemożliwe żeby to był Noshimuri ponieważ jak by tym całym Shelbourne był Noshimuri to WoFat już by dawno się dowiedział a tak to sam nie wie i się obawia Shelbourne.
A może Shelbourne to jest ktoś z rodziny zabitej gubernator ?W końcu gubernator miała powiązania z WoFatem a ktoś z rodziny gubernator zaorientował z kim się spotyka i teraz chce przekazać Steve'ovi prawdę o ojcu i być może o WoFacie ?