PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568529}

Hawaii 5.0

Hawaii Five-0
2010 - 2020
7,6 7,2 tys. ocen
7,6 10 1 7155
Hawaii 5.0
powrót do forum serialu Hawaii 5.0

Powiem prosto: podoba mi się :).
Raczej nie jestem fanem tego typu seriali czy filmów. Oprócz Nash Bridges, w zasadzie nie mogę sobie przypomnieć innego "policyjnego" filmu czy serialu, który by mi przypadł jakoś specjalnie do gustu. Mimo to całkiem miło mi się oglądało pierwsze dwa odcinki Hawaii Five-0 i póki co zostanę z serialem.
Jak na tego typu serial przystało, jest w nim dużo scen akcji, wszelakich walk czy strzelanin. Efekty są fajne a i same odcinki są całkiem ciekawe z mojego punktu widzenia. Przekomarzania dwóch głównych bohaterów są całkiem zabawne, choć przyznam, że nie zaszkodziłoby nieco więcej humoru, ale źle nie jest. Sami bohaterowie też są przyzwoicie napisani i zagrani. Dodatkowym plusem serialu jest umiejscowienie akcji na Hawajach. Co jakiś czas twórcy raczą widzów bardzo ładnymi widoczkami :).
Na pewno dla mnie nie będzie to obowiązkowa pozycja, bo to po prostu nie jest to do końca mój styl. Mogę jednak z czystym sumieniem polecić go każdemu, kto lubi sobie czasem pooglądać dobrze zrobione widowisko akcji.
Trochę wcześnie, żeby oceniać całość po zaledwie dwóch odcinkach. Gdybym jednak miał mu już wystawić ocenę to dałbym solidne 7/10 z szansą na więcej, jeśli motyw ze skrzynką na narzędzia rozwinie się w coś ciekawego w dalszych epizodach :).