Od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego każdy z bohaterów ma inną broń. Rozumiem że twórcy poszli takim tokiem myślenia oddział specjalny = bardzo wielkie spluwy ? Czy ktoś bardziej zaznajomiony w temacie wie jaką dokładnie broń mają Danny i Steven? Głównie interesuje mnie broń Mcgaretta- wie ktoś co to za model? Zastanawiam się, ponieważ przy strzałach jest zupełnie inny (niż w innych filmach) odgłos wystrzału.
P.S zupełnie nie znam się na broni ale od kilku odcinków, ten wątek z różnymi rodzajami broni nie daje mi spokoju. Nie zauważyłam, żeby w innych serialach w zespole policyjnym było tak różnorodne uzbrojenie.
Cóż postaram się trochę sprawę rozjaśnić przynajmniej jeśli chodzi o pierwsze sezony.
Broni jest tam od diabła i długo by pisać , ale zakładam , że chodzi o broń krótką.
Wbrew pozorom główni bohaterowie nie używali nic wyjątkowo wymyślnego - wyjątek - Kono , ale o tym później.
I nie były to też jakieś straszliwe działa , wszystko kaliber 9x19 para , czyli amunicja jak najbardziej standardowa , żadnych perwersji.
McGarret używał Sig-Sauera 226 w kilku odmianach P226/226 E2/Navy
Danny to Heckler & Koch P30 ,SIG-Sauer Pro SP2009(z tego pistoletu strzelał też w pewnym momencie McGarret)oraz jako backup Walther PPK.
Kono natomiast używała fajnych i na policję mocno nietypowych sprzętów.
Na prezent przy przyjęciu do oddziału dostała Kel-Tec-a PF-9.
Piękny i niezawodny pistolet i z racji rozmiarów świetny dla kobiety.
Miała też Smith & Wessona 3913 "Ladysmith" w drugim sezonie zamiennie z Smith & Wesson M&P.
Nieczęsto spotykana broń.
Oprócz tego bohaterowie strzelali ze wszystkiego co im wpadła w łapy ale tu się już gubię.
To pierwsze dwa sezony , resztę oglądałem dawno.