Alucard jest głównym motorem tego anime. Gdyby nie ta postać, niewiele by się to różniło od jakiegoś "Van Helsing'a", albo innego przeciętniaka w tej tematyce. Ręka noga mózg na ścianie, wampiry, zły kościół, piekielne moce, ghule, bla bla bla itd. Sposób przedstawienia Anglii jest dziwny, równie dobrze mogłaby to być Japonia tylko z innymi budynkami. Nie wiem jak was, ale Seras Victoria mnie strasznie drażniła i to chyba bardziej niż inne mankamenty. "Master, master... Master!! Master? Master." no toż do...!!! Czekałem tylko aż ktoś ją zastrzeli w końcu. Animacja też nie powala jakoś specjalnie (chodzi mi o sposób animacji, nie kreskę). No dobra jest jeszcze muzyka - to drugi motor:)
Sorry że tak hejtuje, ale taki genialny bohater jak Alucard zasługuje na lepszą fabułę i lepszą postać żeńską wg. mnie!
To dzięki temu Hellsing ma rzeszę fanów dzięki tak wspaniałej,wampirzej postaci-Alucarda.
Lepszego wampira grozy nie znajdzie się już nigdzie.Nic bym w tym anime nie zmieniała.
No spoko nic byś nie zmieniła a sama piszesz, że podoba ci się tylko Alucard....eh dzieciii....