Szumnie się zapowiadało, ale anime mnie zawiodło. Mało akcji, dużo chaosu i średni klimat. Fabuła też jakaś taka skąpa, nawet jak na te 13 odcinków. Jak dla mnie przeciętne, i momentami nudnawe, ale jestem otwarty na dyskusję.
94% w moim guście. Zadziwia mnie ten serwis bo za mangą nie przepadam i w życiu żadnej nie oceniłem ani nie skomentowałem.
Świeżo po obejrzeniu mam takie samo odczucie jak Ty.
Wiele osób mi to polecało i filmweb także.. Widocznie spodziewałam się po tym czegoś więcej.
I mimo tego, że muzyka była bardzo dobra po którymś odcinku odsłuchana po raz kolejny stała się męcząca trochę.
Krótko mówiąc świetnych Japońskich animacji jest zbyt dużo żeby, żeby tracić czas na Hellsinga.
10/10. Hellsing prawdę powiedziawszy niewiele jest w stanie zaoferować komukolwiek w wieku ponadgimnazjalnym (bo dzieciaki się będą jarać "jak ich fajnie alucard roz***rdala) - fabuła jest strasznie nudna i naciągana, a główne postacie Alucard i victoria, płaskie jak kartka brystolu.
Dużo lepszą, bogaatszą, głębszą i bardziej klimatyczną fabułę o wampirach prezentuje zdawałoby się banalna pod względem gameplayu seria gierek TPP z typkiem, którego masz w avatarze i tym drugim, niebieskim :D