PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103707}

Herkules

Hercules: The Legendary Journeys
1995 - 1999
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20625
5,9 14 krytyków
Herkules
powrót do forum serialu Herkules

Dziś jako podła oszustka i intrygantka knująca przeciwko Herculesowi, chcąca go wpędzić w poczucie winy po tym gdy, dzięki jej intrydze (na szczęście nie udanej) miał zabić Jolaosa...

SzymonS1

Ale niestety tłumacz z Xeny zrobił Zine , o dziwno jak serial lecial rok temu tez na TYP to był inny lektor , i Xena była Xeną :)
Telwizja Polska ma chyba za dużo kasy ze dwa razy tlumaczy ten sam serial ehhhhhhhhhhhhh

Co do Xeny czyli Lucy , pieknie wypadła , miałem max ciary podczac pierwszej walki Xeny

Anxej

Ten sam odcinek oglądałem latem 2012r.. I pamiętam że rzuciło mi się w uszy to że Xena też wtedy była Ziną, bo w ogóle to właśnie podobno tak się wymawia prawidłowo jej imię... pomimo że wszyscy przyzwyczaili się że mówi się "Xena".. gdzieś to było kiedyś w ciekawostkach...

SzymonS1

a mi się właśnie inaczej wydaje
no może i masz racje :):)

a zwróciłeś uwagę dziś na jej chakram ? ma inny wzór
no i włosy Xeny dziś jeszcze nie były takie czarne jak w jej serialu

Anxej

Na włosy zwróciłem dziś uwagę.. Puszyste musiała sporo szamponu musiała użyć... no i nie tak czarne jak miała w swoim serialu..
Chakram wypadł mi z głowy kompletnie..
Ale mógłbym się założyć że w 2012 roku gdy była emisja to Xena też była Ziną na 99,9%.....
Może ktoś z forum też oglądał i się wypowie na ten temat.. ?

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ja ogladalem :D

ocenił(a) serial na 7
SzymonS1

Masz rację, podczas emisji w lato 2012 lektor czytał jej imię "Zina", i prawidłowo, aczkolwiek ja i tak wymawiam to "Xena", bo się przyzwyczaiłem. :D

DarthDream

To tak jak wszyscy..
Chociaż właściwie tylko przypadek spowodował że w naszym kraju Xena jest Xeną a nie Ziną..

SzymonS1

tzn?

lati

Gdyby był inny lektor to teraz by wszyscy mówili na Xenę "Zina"..

Anxej

Bo wymowa angielska imienia Xena to właśnie 'Zina', a po polsku można mówić normalnie Xena. Mamy zresztą podobne imię Ksenia (pochodzenia greckiego, można je zapisywać 'Xenia') : )