PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66877
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Zwróciłem uwagę na kilka ciekawostek w scenariuszu ''Homeland'' a mianowicie:

-Finn w odcinku piątym zaprasza Danę do kina na film ''Dobry,Zły i Brzydki'' Sergio Leone.
W odcinku dwunastym sezonu drugiego Carrie mówi do Nicka chwilę po przyjeździe apropo wspomnień -dobre,złe i brzydkie- czyli parafrazuje tytuł tego filmu. Chyba któryś scenarzysta jest fanem:D.

Pewne wydarzenia końcowych odcinakach są jakby swoim przeciwieństwem:
-Odcinek 10 sezon 1:Carrie zaczyna się staczać i mieć coraz większego doła i niechęć do życia.
-Odcinek 10 sezon 2:Nick udowadnia swoim zachowaniem że Carrie jest dla niego ważna(tak wiem niektórzy się nie zgodzą) czyli robi coś przeciwnego niż w sezonie pierwszym.
-Odcinek 11 sezon 1:Carrie myśli że Nick przyjedzie pod koniec a przyjedzża Essex:D.
-Odcinek 11 sezon 2:Nick robi Carrie miłą niespodziankę i przyjedza(ależ ją dotknął).
-Odcinek 12 sezon 1:Carrie ''żegna się'' z Nickiem i dostaje ostatecznego załamania i zaczyna tracić wolę życia.
-Odcinek 12 sezon 2:znowu się żegna ale ma tyle chęci by żyć również dla niego jak nigdy przedtem w swym życiu a może kogoś jeszcze i nie mam na myśli kogoś o kim ona sama jeszcze nie wie i nie mam na myśli Quinna ani Saula:D.
A Nick odchodzi samotny i skompromitowany.

Zauważycie więcej takich ciekawostek?, wpisujcie.